Κλέιτον: “Μπορούμε τα πάντα”
Ο Σίλβα Κλέιτον παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό "Παναθηναϊκό Τριφύλλι" και μίλησε για την μέχρι τώρα παρουσία του στην Παιανία, αλλά και για την πορεία της ομάδας.
ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη επιλογή για το μέλλον μου “, ενώ επεσήμανε ότι ”
είμαστε μία νέα ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες και νέο προπονητή. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί χημεία και χρειάζεται χρόνος. Η εφετινή ομάδα έχει μεγάλες διαφορές από την περσινή. Δείτε όμως πόσο έχουμε βελτιωθεί σε σχέση με το ξεκίνημα. Όσο μάλιστα περνάει ο καιρός η ομάδα θα γίνεται καλύτερη “.
Για τις μεταπτώσεις στην απόδοση του Παναθηναϊκού, ο Κλέιτον είπε ότι ” ο προπονητής χρειάστηκε λογικά χρόνο για να μάθει τους παίκτες και κάποιοι ποδοσφαιριστές άργησαν να βρουν ρυθμό” και ερωτήθηκε για την δική του παρουσία: ” Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν. Όλοι θέλουν να είναι βασικοί, ειδικά σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Το κυριότερο είναι να είσαι έτοιμος ώστε όταν σου ζητηθεί να μπορείς να βοηθήσεις. Γενικά είμαι ευχαριστημένος, όμως μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα. Όταν δεν παίζεις τακτικά, είναι δύσκολο να βρεις στο 100% τον ρυθμό σου “.
Ο Βραζιλιάνος άσος είπε για τα παιχνίδια με τη Βιγιαρεάλ ότι ” είναι καλή ομάδα και τη σεβόμαστε. Και εμείς όμως είμαστε καλή ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τους περάσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτοπεποίθηση. Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο “.
Ο Κλέιτον θεωρεί ότι ο Μέσι είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και διαχρονικά ο Πελέ και αποκάλυψε ότι θα διάλεγε την Άρσεναλ για να κάνει καριέρα.