Κλέιτον στο Contra.gr: Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν έπαιξα σε αυτά τα 3 ματς

Ο Σίλβα Κλέιτον εξομολογείται στο Contra.gr. Η νίκη της Ξάνθης επί του ΠΑΟΚ, τα χρόνια του στον Παναθηναϊκό, ο λόγος που αποχώρησε από τους πράσινους, οι χαμένοι τίτλοι και η αποκάλυψη για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ακόμα, η λατρεία του για την Ελλάδα και η επιθυμία του να παίξει στην Εθνική.

Κλέιτον στο Contra.gr: Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν έπαιξα σε αυτά τα 3 ματς
INTIME SPORTS

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο άσος της Ξάνθης στο Contra.gr:

Πιστεύατε ότι μπορούσατε να νικήσετε τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και μάλιστα με τόσο εμφατικό τρόπο;

Να σου πω την αλήθεια στα Πηγάδια πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Οι ομάδες εφέτος μεταξύ τους δεν έχουν μεγάλες διαφορές και εφόσον πιστέψεις στη νίκη, μπορείς να τα καταφέρεις. Παρά το γεγονός όμως ότι σημειώσαμε τέσσερα γκολ, το ματς ήταν δύσκολο.

Τελευταία είχατε ένα δύσκολο διάστημα που δεν μπορούσατε να βρείτε εύκολα νίκες. Τι συνέβη;

Μέσα νικούσαμε, έχουμε πάρει τα 5 από τα 6 ματς. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στα εκτός έδρας ματς. Εχουμε μία ευκαιρία τώρα μπροστά μας το παιχνίδι με τον Εργοτέλη να νικήσουμε. Και εκτός όμως παίζουμε καλά, αν εξαιρέσει κανείς το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο οποίο χάσαμε εύκολα.

Επέστρεψες στην Ελλάδα μετά από δύο χρόνια. Ηταν στο πρόγραμμά σου να γυρίσεις;

Έλειψα δύο χρόνια σε Τουρκία και Κροατία αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να γυρίσω. Ετυχε να το κάνω τώρα. Μπορώ να πω ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα αλλά έγινε και στην Ξάνθη είμαι μια χαρά.

Που μπορεί να φτάσει η Ξάνθη εφέτος;

Εμείς κάναμε για πρώτη φορά εφέτος δύο συνεχόμενες νίκες. Το σημαντικό είναι οι νίκες να μας γίνουν συνήθεια, να πάρουμε μπρος. Ενα διπλό τώρα στον Εργοτέλη θα τα αλλάξει όλα, θα μας κάνει να δούμε πιο ψηλά και να έχουμε πιο υψηλούς στόχους.

Ο Λουτσέσκου πως σου φαίνεται ως προπονητής;

Στην Ξάνθη υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για καλή δουλεία αλλά και παίκτες με ποιότητα.Ο κόουτς μπορεί να ζητήσει ότι θέλει από τους ποδοσφαιριστές. Είναι κύριος μέχρι στιγμής με άψογη συμπεριφορά απέναντί μας. Πιστεύω ότι θα έχει το καθαρό μυαλό να βοηθήσει την ομάδα μέχρι το τέλος.

Είσαι στην Ελλάδα από 19 ετών, λογικά πρέπει να νιώθεις και λίγο Ελληνας...

Λίγο; Πολύ Ελληνας νιώθω. Δεν μετάνιωσα ποτέ που ήρθα σ' αυτή τη χώρα, όλα είναι πολύ καλά εδώ.

Τι θα έκανες διαφορετικό στην καριέρα σου αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω;

Πολλά όχι μόνο στην καριέρα αλλά και στη ζωή μου αλλά εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από όσα έχω κάνει. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Κοιτάζω μόνο μπροστά.

Από τον Παναθηναϊκό την πρώτη φορά γιατί έφυγες;

Δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής τη χρονιά του νταμπλ, θα μπορούσαν τότε να δείξουν καλύτερη συμπεριφορά απέναντί μου. Εφυγα αλλά σε τέσσερις μήνες γύρισα. Για μένα προβλήματα στη ζωή είναι μόνο τα προβλήματα υγείας. Ηθελα απλά να παίζω, κάθε παίκτης αυτό θέλει και όταν αυτό δεν συμβαίνει ενοχλείται. Εγώ στις ομάδες μου πάντα έπαιζα, αν εξαιρέσεις εκείνο το διάστημα στον Παναθηναϊκό.

Και τη δεύτερη φορά;

Τελείωσε το συμβόλαιό μου, δεν μου έκαναν ποτέ πρόταση να παραμείνω,είχα μία εξαιρετική προσφορά από την Τουρκία και έφυγα. Είχα καταλάβει ότι η ομάδα δεν είχε τη δυνατότητα να με κρατήσει, τα προβλήματα τα οικονομικά ήταν πολλά.

Θα επέστρεφες στον Παναθηναϊκό; Είσαι μόλις 31 ετών...

Δεν με νοιάζει η ηλικία, το θέμα είναι πως νιώθει κανείς. Αν προπονείσαι και βοηθάει ο οργανισμός μπορεί να παίξεις μέχρι τα 37 σε καλό επίπεδο. Με ρωτάς αν επέστρεφα...Ναι γιατί όχι; Αν και δεν το νομίζω.

Τι διασκέδασες περισσότερο; Το Κύπελλο με τη Λάρισα ή το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό;

Το Κύπελλο με την ΑΕΛ γιατί έχω την αίσθηση ότι ήταν κάτι πολύ πιο δύσκολο, το ήθελαν πολύ στην ομάδα. Ηταν πιο διασκεδαστικό. Για να λέμε αλήθειες όμως, όλοι γνωρίζουν πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα θα μπορούσα να είχα περισσότερους τίτλους με τον Παναθηναϊκό.

Τι ακριβώς εννοείς;

Την τελευταία σεζόν μου στην ομάδα, παίξαμε καταπληκτικά, κανείς δεν έπαιξε σαν και μας. Ημασταν μπροστά σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα και το χάσαμε. Ηταν κρίμα. Ακόμα και μετά τον τραυματισμό του Λέτο νικούσαμε αλλά χάσαμε τα τρία ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μαλακ...αμε και εμείς, κάπου το παρατήσαμε το πράγμα. Δεν έπαιξα ποτέ σε αυτά τα τρία ματς και δεν κατάλαβα γιατί.

Τι άλλο κρατάς από τον Παναθηναϊκό;

Την τιμή που είχα να παίξω συμπαίκτης με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τρομερός τύπος. Μιλάμε ακόμα. Δεν σκέφτεται να σταματήσει. Εχει ένα πρόβλημα στο γόνατο αλλά κάνει θεραπείες για να επιστρέψει.

Ξέρεις, ο Παναθηναϊκός του έχει κάνει πρόταση να επιστρέψει σε άλλο πόστο...

Μακάρι, σίγουρα θα βοηθήσει. Δεν πρέπει να πάνε χαμένα τα χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να τον εκμεταλλευτεί.

Ελληνικό διαβατήριο έχεις πάρει;

Οχι ακόμη, είναι λίγο δύσκολη η διαδικασία. Κάποια στιγμή το προσπάθησα αλλά δεν το τελείωσε. Θα μπορούσε πάντως η ΕΠΟ να μου κάνει ένα δώρο μετά από τόσα χρόνια που είμαι στην Ελλάδα. Παντρεύτηκα Ελληνίδα, έκανα παιδί εδώ.

Θα ήθελες δηλαδή να παίξεις στην Εθνική ομάδα;

Με μεγάλη χαρά, το συζητάς;

Οταν τελειώσεις την καριέρα σου θα μείνεις ή θα επιστρέψεις στη Βραζιλία;

Πιθανότατα θα μείνω εδώ. Μου λείπει βέβαια η οικογένειά μου στη Βραζιλία αλλά εδώ πια έχω τη δική μου οικογένεια. Τη γυναίκα μου, το γιο μου που τον λατρεύω. Δεν τους έχω μαζί μου στην Ξάνθη και όποτε μπορώ κατεβαίνω στην Αθήνα και...χάνομαι μαζί τους.

Παίζει μπάλα ο μικρός;

Φυσικά, είναι τρελός μπαλαδόρος (γέλια). Είναι 5 χρονών μόλις αλλά του αρέσει πολύ.

Τα καλύτερα του Contra.gr

Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους του Champions League

Τα λαβράκια κι οι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ

Το "μαύρο κουτί" του Ολυμπιακού: Με ονόματα και αριθμούς

News 24/7

24MEDIA NETWORK