Κλοπή

Η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Βαλένθια. Στις καθυστερήσεις ο ρέφερι καταλόγισε ένα αυστηρότατο πέναλτι υπέρ της "βασίλισσας" και αυτή απέσπασε χρυσή ισοπαλία 1-1 που την διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Πλησίασε η Ντεπόρτίβο που νίκησε με 2-0 την Οσασούνα. Ανεβαίνει η Μπαρτσελόνα, 3-1 την Ατλέτικο. Γκολ ο Ντέμης Νικολαϊδης. Το Σάββατο η Αθλέτικ Μπιλμπάο, έφυγε με ισοπαλία από την έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, στο κλασικό βασκικό ντέρμπι

Κλοπή
Η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Βαλένθια. Στις καθυστερήσεις ο ρέφερι καταλόγισε ένα αυστηρότατο πέναλτι υπέρ της "βασίλισσας" και αυτή απέσπασε χρυσή ισοπαλία 1-1 που την διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Πλησίασε η Ντεπόρτίβο που νίκησε με 2-0 την Οσασούνα. Ανεβαίνει η Μπαρτσελόνα, 3-1 την Ατλέτικο. Γκολ ο Ντέμης Νικολαϊδης. Το Σάββατο η Αθλέτικ Μπιλμπάο, έφυγε με ισοπαλία από την έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, στο κλασικό βασκικό ντέρμπι

Το παιχνίδι της αγωνιστικής


(Santiago Bernabeu)

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 1-1

(90' πεν. Φίγκο - 74' Αγιάλα)


Σαφέστατο προβάδισμα για τον τίτλο πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Βαλένθια στο "Μπερναμπέου". Το αποτέλεσμα κράτησε την βασίλισσα στην κορυφή και άφησε τις "νυχτερίδες" στην δεύτερη θέση. Πάντως, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένη αφού έχασε τη νίκη στις καθυστερήσεις με πέναλτι-φάντασμα.
Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν καλύτερα το ματς και έδειξαν πως ελέγχουν το κέντρο όπου δέσποζε η ηγετική μορφή του Πάμπλο Αϊμάρ. Παρόλα αυτά η Ρεάλ ήταν αυτή που έχασε την πρώτη ευκαιρία όταν στο 7ο λεπτό ο Ραούλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαντιάγκο Κανιθάρεθ. Οσο παιρνούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι κέρδιζαν την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν φανερό πως χωρίς τον Ζινεντίν Ζιντάν ήταν μία κλάση κατώτερη, παρά τον γαλαξία αστεριών στην ενδεκάδα της. Αντίθετα, οι "νυχτερίδες" μπορεί να είχαν δυσκολίες να πλησιάσουν την εστία του Ικερ Κασίγιας αλλά είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και τον Αϊμάρ σε μεγάλη μέρα που λες και ήθελε να νικήσει μόνος του την Ρεάλ στο "Μπερναμπέου". Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο σημαντικές ευκαιρίες από πλευράς Βαλένθια. Η μία με τον Μίστα και η άλλη με την Αϊμάρ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ανωτερότητα της Βαλένθια ήταν φανερή όσο ποτέ. Χωρίς αρχή και τέλος η Ρεάλ και με τον Ρονάλντο εξαφανισμένο, προσπαθούσε να απειλήσει με στημένες φάσεις. Μετά το πρωτο 20λεπτο της επανάληψης, όλα συνηγορούσαν πως οδηγούμαστε στην λευκή ισοπαλία. Λίγες φάσεις, πολλά λάθη και την Ρεάλ να μην δείχνει διάθεση να ρισκάρει. Παρόλα αυτά, ο Ρομπέρτο Αγιάλα ήρθε να διαψεύσει τις προβλέψεις και στο 74' άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι. Ο μεταγραφικός στόχος της "βασίλισσας" είχε πετύχει μέσα στο "Μπερναμπέου" το πρώτο του φετινό τέρμα.
Οι "νυχτερίδες" κρατούσαν στα χέρια τους μία πολύτιμη νίκη αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ...ρέφερι. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ραούλ μαρκαρίστηκε στην περιοχή από τον Μαρτσένα και ο διαιτητής δεν δίστασε να καταλογίσει το πέναλτι. Ενα σφύριγμα που ξεσήκωσε δίκαια τους φιλοξενούμενους. Οι αποφάσεις όμως δεν αλλάζουν και ο Λουίς Φίγκο από τα 11 βήματα δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 1-1.


Οι συνθέσεις

Real Madrid: Casillas, Mνchel Salgado, Raυl Bravo, Helguera, Roberto Carlos, Beckham, Guti, Figo, Raϊl, Solari (78' Portillo), Ronaldo.
Valencia: Caρizares, Garrido, Ayala, Marchena, Carboni, Albelda, Baraja, Angulo (78' Rufete), Aimar (90' Curro Torres), Vicente, Mista (66' Oliveira).


Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια έκανε το καθήκον της στο "Ριαθόρ". Οι πρωταθλητές του 2000 νίκησαν 2-0 την Οσασούνα, έφτασαν στους 49 βαθμούς και πλέον περιμένουν με αγωνία την έκβαση του ντέρμπι στο Μπερναμπέου ανάμεσα στην Ρεάλ και την Βαλένθια. Η "Ντέπορ" βολεύεται περισσότερο με ισοπαλία στο συγκεκριμένο ματς. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ήταν ο Βίκτορ.

Στο "Κάμπ Νου" η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης και εδραιώθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.Οι μπλαουγκράνα είχαν πολύ καλή απόδοσηκαι έφτασαν δίκαια στην επικράτηση να και από το 67' έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντάβιντς. Η "Μπάρτσα"προηγήθηκε στο 11' με τον Σαβιόλα αλλά ο διαμόνιος Ντέμης Νικολαϊδης ισοφάρισε με ωραία προβολή στο 22' πετυχαίνοντας το 6ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Η απάντηση όμως των γηπεδούχων ήταν άμεση. Αρχικά ο Ροναλτίνιο με "βραζιλιάνικο" πλασέ έκανε το 2-1 και ο Λουίς Γκαρσία στο 43' κάρφωσε με κεφαλιά την παλιά του ομάδα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Αλμα Ευρώπης έκανε η Βιγιαρεάλ νικώντας στο Madrigal την Ρασινγκ Σαντατέρ με το εντυπωσιακό 6-3 μετά από ένα συναρπαστικό ματς. Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν την νίκη μετά το 5-3 καθώς μέχρι τότε η Ρασίνγκ έδειχνε ικανή για την ανατροπή.

Νίκη με πολλά γκολ πέτυχε και η Μάλαγα. Στο Ροσαλέδα οι γηπεδούχοι έφτασαν σχετικά εύκολα στην νίκη συντρίβοντας την Εσπανιόλ με 5-2. Μετά και από αυτήν την ήττα οι Καταλανοί έδειξαν ότι δεν έχουν μέλλον στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Σημαντική επιτυχία και για την Θέλτα που έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης (0-2) από την έδρα της Βαγιαδολίδ. Η Μπέτις επικράτησε με 2-1 της Σαραγόσα στο "Σαντσέθ Πιθχουάν" ενώ Μαγιόρκα και Αλμαθέτε έμειναν στο 0-0 στο "Σαν Μόις".

To Σάββατο, ισόπαλο 1-1 έληξε το βάσκικο ντέρμπιανάμεσα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ και της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Ανοέτα". Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχαν δύό δοκάρια στα πρώτα 10 λεπτά. Στο 6΄ ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αραθούμπια ενώ στην εξέλιξη της φάσηο Τσάβι Αλόνσο σημάδεψε στο δεξί. Στο 15' ο νόμος του ποδοσφαίρου (χάνεις ευκαιρίες, δέχεσαι γκολ) εφαρμόστηκε όταν ο Γέστε με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Η Σοσιεδάδ ανασυντάχθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 40'. Κάρπιν και Νιχάτ συνδυάστηκαν όμορφά και ο Τούρκος μέσος έγραψε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος μετά την αποβολή του Γουρπέγι η Αθλέτικ κλείστηκε στην άμυνά της και φρόντισε να πάρει το πολύτιμο βαθμό. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, έκαναν ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα για 2η φορά. Το τελικό 1-1 άφησε ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους που κράτησαν ζωντανό το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΗΣεβίλλη πέτυχε την 2η εκτός έδρας νίκη της στην φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Οι Ανδαλουσιανοί παρά την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης για το Coppa del rey επικράτησε με 3-1 των ουραγών του Ισπανικού πρωταθλήματος βυθίζοντας έτσι την ομάδα του Τζον Τόσακ ακόμα πιο πολύ στην βαθμολογία. Μεγάλος πρωταγωνιστής της Σεβίλλης ήταν ο Μπαπτίστα ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ. Αρχικά στο 3' ο Βραζιλιάνος μέσος τωνφιλοξενούμενων ευστόχησε σεπέναλτι καιέκανε το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε για τους γηπεδούχουςο Χουάν Εσνάιντερ. Ο Μπαπτίστα έκανε το 0-2 στο 71'ενώστην εκπνοή οι δύο ομάδες πανηγύρισαν από δύο τέρματα.Στο 90' ο Λουίς Γκαρσία μείωσε σε 1-2 ενώ ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Μπαπτίστα έγραψε το τελικό 1-3. Ο Βραζιλιάνος έφτασε τα 10 γκολ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.


Συνοπτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σαββάτο 14 Φεβρουαρίου

(La Contomina)

Μούρθια – Σεβίλλη 1-3

(90' Λουίς Γκαρσία- 3' (πεν), 71 και 91' Μπαπτίστα

(Anoeta)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

(40' Νιχάτ- 15' Γέστε)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

(Jose Nuevo Zorilla)

Βαγιαδολίδ – Θέλτα Βίγκο 0-2

(47' Μοστοβόι, 87' Χεσούλι)

(Son Moix)

Μαγιόρκα – Αλμπαθέτε 0-0

(El Madrigal)

Βιγιαρεάλ – Ράσινγκ Σανταντέρ 6-3

(6' και 35' Μπελέτι, 32'(πεν) Ρικέλμε, 68' Χοσέ Μάρι, 72' Αντερσον, 92' Χουάνμα- 33' και 84' Μπεναγιούν, 56(πεν) Αλβάρεθ)

(Ramon Sanchez Pizjuan)

Μπέτις – Σαραγόσα 2-1

(33' Ντενίλσον, 38' Αλφόνσο- 3' Κάνι)

(Riazor)

Λα Κορούνια – Οσασούνα 2-0

(22' και 36' Βίκτορ)

(La Rosaleda)

Μάλαγα – Εσπανιόλ 5-2

(36' Μιχέλ Ανγκελ, 39' Μανού, 48' Χουανίτο, 60' Σάλβα, 84' Ινσούα- 47' Λόπο, 77' Ταμούδο)

(Camp Nou)

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-1

(11΄Σαβιόλα, 24' Ρολαντίνιο, 43' Λουίς Γκαρσία- 24' Νικολαϊδης)

(Santiago Bernabeu)

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 1-1

(90' πεν. Φίγκο - 74' Αγιάλα)


Δείτε την βαθμολογία της Primera Division

News 24/7

24MEDIA NETWORK