Κόκκινο πιστοποιητικό υπεροχής

Με τους Κωνσταντίνου και Οκκά να "σκοτώνουν" την ΑΕΚ στο 87ο και 88ο λεπτό, ο Ολυμπιακός πέτυχε μεγάλη νίκη με 3-1 στο ΟΑΚΑ και συνεχίζει (αήττητος) να οδηγεί τη κούρσα του πρωταθλήματος. Το άλλο γκολ του "κόκκινου" θριάμβου ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Η Ενωση είχε προηγηθεί με τέρμα του Αλεξόπουλου.

Κόκκινο πιστοποιητικό υπεροχής
Μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής, δε μπορούμε να γράψουμε πως γίναμε... σοφότεροι. Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ και μάλιστα με 3-1. Αυτό ακριβώς το σκορ όμως είναι που μπορεί να λάβει πλήθος αναγνώσεων: Ήταν τόσο καλοί οι πρωταθλητές σε σημείο να παίρνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στη κούρσα του τίτλου; Μήπως η Ένωση πέταξε το τρίποντο όταν ο Σοάρες σημάδεψε (στο 1-0) λες και του κουνούσαν το τέρμα; Τελικά το ότι οι παίκτες του Σόλιντ είναι σαφώς υπέρτεροι σε ποιότητα αυτών του Σάντος έφθανε και περίσσευε και απλά χρειαζόταν η μία στιγμή να πιστοποιηθεί;

Είναι δύσκολο να βγάλει κάποιος ασφαλές συμπέρασμα. Το σίγουρο είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν από την έδρα αμφότερων των κυρίων ανταγωνιστών τους, ενώ τα δύο τρίποντα, σε συνδυασμό με το 0-3 του "Ελ Πάσο", δίνουν ήδη επτά πόντους περισσότερους σε σχέση με την περσινή συγκομιδή. Διόλου ασήμαντο πράγμα.

Συνεχίζοντας, ο Παναθηναϊκός έκανε τη ζωή του δύσκολη και βρέθηκε να πανηγυρίζει ανακουφισμένος τη νίκη του επί της Καλλιθέας. Αν κάτι μπορεί να κρατήσει ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, είναι το ότι οι παίκτες του κατάφεραν να πιέσουν αισθητά τα αντίπαλα καρέ και έκαναν ευκαιρίες. Η διαδικασία (ανα)δόμησης ομάδας όμως απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο απ' ότι ίσως φανταζόμαστε όλοι και αυτό, τη δεδομένη στιγμή, φάνηκε στην νευρική ανασταλτική λειτουργία.

Περισσότεροι οι εναλλαγές συναισθημάτων (και δευτερευόντως το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες) μένουν από τον αγώνα της Τούμπας. Η Λάρισα ήταν καλεσμένη σε πάρτι μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και κατάφερε να το χαλάσει, ως ήλπιζε. Βέβαια, δε μπορούμε να βρούμε και πολλά θετικά στην απόδοση των Θεσσαλών, οι οποίοι έβλεπαν το κακό να έρχεται αλλά ευχαριστιόνταν με το να κάθονται πίσω και έτσι χρειάστηκε το ένστικτο του Κυπαρίσση και η "λίγη" άμυνα των Θεσσαλονικέων για να φέρουν το τελικό 2-2.

Από 'κει και πέρα, αξίζει να σταθούμε στο ματς των Άνω Λιοσίων. Η ηγεσία του συλλόγου τα κατάφερε ακόμη μία φορά. Οι διαμαρτυρίες προς τον προπονητή των "πρασίνων" και μάλιστα με ύφος ανθρώπου που έχει τα χίλια δίκια, αποδεικνύουν το επίπεδο των πολλών που τραβούν προς τα κάτω και όλους όσοι θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Βέβαια, εδώ χάθηκαν δισεκατομμύρια δραχμές για μερικά μέτρα σύρμα στους Θρακομακεδόνες, σε μερικά "γαλλικά" θα κολλούσαμε;

News 24/7

24MEDIA NETWORK