Κόλλησαν στο βούρκο της... ισοπαλίας

Σε ένα άσχημο ποιοτικά παιχνίδι, Ξάνθη και Ιωνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Περόνε, αλλά λίγο πριν το τέλος ο Λουτσιάνο ισορρόπησε το ματς. Πολλές οι φωνές διαμαρτυρίας των γηπεδούχων, οι οποίοι, όμως, δεν έχουν δίκιο. Πρώτη μη νίκη της Ξάνθης εντός έδρας, αποβλήθηκε ο Πουλόπουλος.

Κόλλησαν στο βούρκο της... ισοπαλίας

Σε ένα άσχημο ποιοτικά παιχνίδι, Ξάνθη και Ιωνικόςαναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Περόνε, αλλά λίγο πριν το τέλος, ο Λουτσιάνο ισορρόπησε το ματς. Πολλές οι φωνές διαμαρτυρίας των γηπεδούχων, οι οποίοι, όμως, δεν έχουν δίκιο. Πρώτηαπώλεια της Ξάνθης εντός έδρας, αποβλήθηκε ο Πουλόπουλος.

Το πρώτο μέρος άρχισε με την Ξάνθη να έχει μία καλή στιγμή στο πέμπτο λεπτό, όταν ο Μπαϊκαρά έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Λέο Μινέιρο, από το ύψος του πέναλτι, δεν μπόρεσε να σουτάρει σωστά και η μπάλα χτύπησε πάνω σε αμυνόμενο του Ιωνικού, εξοστρακίστηκε και η ευκαιρία χάθηκε. Ένα λεπτό αργότερα, μία κεφαλιά του Εμερσον βρήκεέτοιμο τον Μπεκιάι, ενώ στο έβδομο λεπτό ο Λουτσιάνο έκανε το σουτ, ο Αλβανός τερματοφύλακας απέκρουσε, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Η βροχή που άρχισε πριν την έναρξη του αγώνα μετέτρεψε τον αγωνιστικό χώρο σε "βούρκο". Η μπάλα κυλούσε δύσκολα σε ορισμένες περιοχές και οι παίκτες αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα, ακόμα και όταν η βροχόπτωση σταμάτησε.

Η αρχική πίεση της Ξάνθης μειώθηκε και το παιχνίδι άνοιξε. Ο Ιωνικός βγήκε μπροστάκαιείχε μία καλή στιγμή με τον Περόνε που δεν πρόλαβε για λίγο να κάνει ένα σουτ από ευνοϊκή θέση. Στο 21ο λεπτό, ο Μακόρ πήρε τη μπάλα από κανονική θέση στα δεξιά (οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν), προχώρησε και βρήκε τον Περόνε μέσα στην περιοχή της Ξάνθης. Εκεί, Σίκοφ και Ζαπρόπουλος δεν τον σταμάτησαν και ο επιθετικός του Ιωνικού δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Όπως ήταν φυσικό, η Ξάνθη αντέδρασε άμεσα και ο Ιωνικός οπισθοχώρησε. Αν και υπήρχε ακόμα αρκετός χρόνος, οι διάδρομοι στην άμυνα των Νικαιωτών εξαφανίστηκαν και οι "ακρίτες" αντιμετώπισαν προβλήματα στην τροφοδοσία του Λαμπριάκου. Δύο φάουλ του Λουτσιάνο από καλή θέση δεν αποδείχθηκαν τόσο εύκολη υπόθεση για τον Βραζιλιάνο.

Στο δεύτερο μέρος, μάλιστα, ο Ιωνικός ήταν αυτός που είχε δύο καλές στιγμές, αφού η άμυνα της Ξάνθης δεν περίμενε καλά στημένη τις αντεπιθέσεις. Ο ρυθμός έπεσε, με την Ξάνθη να έχει την κατοχή, αλλά μόνο αυτήν. Ένα μακρινό σουτ του Λουτσιάνο κατέληξε άουτ, ενώ ένα καλό σουτ του Λαμπριάκου από το ύψος του πέναλτι πέρασε και αυτό έξω.

Τα φάουλ διέκοπταν αρκετά συχνά τον αγώνα, ο οποίος κυλούσε χωρίς κανένα ενδιαφέρον για αρκετή ώρα. Οι αλλαγές δεν μετέβαλαν τα δεδομένα για τους γηπεδούχους και έτσι το "μπαλάκι" πέρασε στα "όπλα" τους. Ο Εμερσον, όμως,δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ο Λουτσιάνο το ίδιο, ενώ ο Λαμπριάκος είχε κλειστεί από την αντίπαλη άμυνα.

Στο 83ο λεπτό, ύστερα από φάουλ του Ντε Ματία, ο Λαμπριάκος πήρε την κεφαλιά στην "καρδιά" της περιοχής του Ιωνικού, η μπάλα έφτασε στον Λουτσιάνο, ο οποίος αμαρκάριστος ισοφάρισε. Λίγο αργότεραο Πουλόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το παιχνίδι μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρουστην περιοχή του Ιωνικού. Στις καθυστερήσεις, ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπεκιάι απέκρουσε με δυσκολία, αλλά ο Παπαδημητρίου που πήρε τη μπάλα και σκόραρε ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι φωνές της διαμαρτυρίας ήταν πολλές από τους γηπεδούχους, αφού το γκολ ακυρώθηκε από τον ίδιο επόπτη που είχε αφήσει τη φάση του γκολ του Ιωνικού να εξελιχθεί.

Τελικώς, το παιχνίδι έληξε με την ισοπαλία ως τελικό αποτέλεσμα. Η Ξάνθη σημείωσε δεύτερο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα και στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχει μόλις μία νίκη, δείχνοντας ότι παρουσιάζει μία "κοιλιά". Ο Ιωνικός απέσπασε βαθμό σε μία έδρα όπου μέχρι στιγμής η Ξάνθη μετρούσε μόνο νίκες και συνεχίζει στη μάχη για την παραμονή.


Οι συνθέσεις

Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Ζαπρόπουλος, Τσικίνιο (83' Λάφατα), Μαχράτζε (46' Καζάκης), Λέο Μινέιρο, Εμερσον, Μπαϊκαρά (63' Ντε Ματία), Λουτσιάνο, Λαμπριάκος

Ιωνικός: Μπεκιάι, Πουλόπουλος, Κινγκ, Παχουέλο, Μελαμπιανάκης, Τσιμπλίδης, Βουρεξάκης, Λετιέρι, Ντα Κόστα (51' Κοΐμπρα), Περόνε (78' Κακαράς), Μακόρ (88' Μπενίτες)

Διαιτητής: Φλαμούρης (Αθηνών)
Σκόρερς: 83' Λουτσιάνο -21' Περόνε
Κίτρινες: Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος- Κινγκ, Τσιμπλίδης, Βουρεξάκης, Πουλόπουλος (2), Κοΐμπρα
Κόκκινη: Πουλόπουλος



News 24/7

24MEDIA NETWORK