Κονσεϊσάο: "Ροναλντίνιο, ήρεμα!"

Συνέντευξη στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση παραχώρησε ο Φλάβιο Κονσεϊσάο, στο πλαίσιο των εκπομπών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κονσεϊσάο: "Ροναλντίνιο, ήρεμα!"

Συνέντευξη στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση παραχώρησε ο Φλάβιο Κονσεϊσάο, στο πλαίσιο των εκπομπών του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Βραζιλιάνου άσου είναι τα ακόλουθα:

Για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα:
" Στο ξεκίνημα της χρονιάς είχαμε να περάσουμε μέσα από την προκριματική φάση της διοργάνωσης, παίζοντας κόντρα στη Βίσλα. Θα ήταν πολύ άσχημο για την ομάδα και για μας φυσικά να μην τα καταφέρουμε. Πετύχαμε τον στόχο μας και τώρα δεν έχουμε παρά να διασκεδάσουμε τα παιχνίδια, διεκδικώντας ακόμη περισσότερα. Την Τρίτη παίζουμε κόντρα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά αυτό δεν μας φοβίζει σε τίποτε. Σκεφτόμαστε θετικά και στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από τους τρεις βαθμούς".

Για την ιδιαιτερότητα των αγώνων με Μπαρτσελόνα λόγω της παρουσίας του στη Ρεάλ:

" Η Ρεάλ είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου και στην καριέρα μου. Δεν την ξεχνώ, την παρακολουθώ όποτε μπορώ στην τηλεόραση και το Ιντερνετ, αλλά αυτή την στιγμή είμαι στον Παναθηναϊκό και μ’ ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μου. Στον Παναθηναϊκό ρίχνω πλέον όλων των βάρος των ευθυνών μου".

Για την επιλογή του να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό:
" Είμαι πολύ χαρούμενος που επέλεξα τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσω την καριέρα μου. Τόσο ο κόσμος, όσο και ο σύλλογος είναι ό,τι καλύτερο. Σου παρέχουν ό,τι χρειάζεσαι για να δουλέψεις σωστά. Το αν θα δικαιωθώ, θα εξαρτηθεί από τους τίτλους που θα κατακτήσουμε με τον Παναθηναϊκό".

Για το τρίγωνο Φλάβιο - Μπίσκαν - Γκονζάλες:
" Καμία ομάδα στον κόσμο δεν αποτελείται από τρεις παίκτες. Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν πολλοί, καλοί ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα νέοι με πολύ ταλέντο. Ο Μπίσκαν μπορεί να μην αγωνίζεται αυτή την στιγμή, αλλά αυτό πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας και για μένα είναι βασικό στέλεχος του Παναθηναϊκού".

Για τη συμμετοχή του στις στημένες φάσεις:
" Αυτό είναι θέμα της στιγμής. Δεν είμαι ο πρώτος στις εκτελέσεις των φάουλ. Προηγείται ο Εκι, υπάρχουν φάσεις που βολεύουν καλύτερα τον Χαραλαμπίδη. Εκείνη την ώρα συζητάμε και αποφασίζουμε. Εξάλλου δεν έχει σημασία ποιος θα σκοράρει από τη στημένη φάση, αλλά να σκοράρουμε και να νικήσει η ομάδα".

Για την προσφορά του στα πρώτα παιχνίδια:
" Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Έχω πολλά να δώσω στον Παναθηναϊκό και ξέρω ότι πρέπει να βελτιωθώ αρκετά ακόμη. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι περίμεναν οι φίλαθλοι όταν έγινε γνωστή η μεταγραφή μου. Ίσως να περίμεναν έναν ποδοσφαιριστή που σκοράρει αρκετά, αλλά έχω άλλα χαρακτηριστικά μέσα στο παιχνίδι μου και κυρίως προσπαθώ να εκτελώ στο ακέραιο τις εντολές του προπονητή μου μέσα στο γήπεδο. Όμως ξαναλέω ότι δεν ωφελεί να στεκόμαστε στον Κονσεϊσάο, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα συνόλου, το οποίο μάλιστα απαρτίζουν πολλοί, καλοί ποδοσφαιριστές".

Για τις εντυπώσεις του από την Ελλάδα:
" Μου κάνει εντύπωση που ασχολείστε με μεγάλη λεπτομέρεια για τον καθέναν. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αποφασίσει να δραστηριοποιηθώ εκτός ποδοσφαίρου, αλλά μου αρέσει πολύ η χώρα σας, μου αρέσει πολύ η μουσική της, η κουζίνα της. Αυτό που με δυσκολεύει είναι η γλώσσα, που είναι πολύ δύσκολη. Βλέπω εφημερίδες αλλά δεν καταλαβαίνω απολύτως τίποτε. Θα προσπαθήσω πάντως να μάθω ελληνικά, αν και προτεραιότητά μου είναι να κερδίσω με την πρώτη μου χρονιά τον τίτλο".

Ένα μήνυμα για τον Ροναλντίνιο εν όψει Τρίτης:
" Ήρεμα φιλαράκι, ήρεμα. Και να είσαι φρόνιμος στο χορτάρι ...".

News 24/7

24MEDIA NETWORK