Κωνσταντόπουλος: “Είμαι ικανός για μεγαλύτερη ομάδα…”
Αναντίρρητα , φέτος αποτέλεσε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Κέρκυρας, στον αγώνα που έδωσε ο ΑΟΚ για την παραμονή του στην κατηγορία.
Οι εμφανίσεις του, επιβραβεύτηκαν με την κλήση του στην Εθνική Ανδρών και πλέον ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έχει κάθε λόγο να χαμογελάει.
Ο τερματοφύλακας των Φαιάκων φιλοξενήθηκε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε στο νησί, σχολίασε τις διαφορές που βρήκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνιστεί σε μία μεγαλύτερη ομάδα.
Μέρος της συνέντευξης του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου:
Για την σωτηρία της Κέρκυρας : “ Το κάναμε δύσκολο στο τέλος, είχαμε φτάσει σχετικά νωρίς στους βαθμούς που θέλαμε και ίσως επαναπαυτήκαμε κάπως αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Είμαστε ευχαριστημένοι όμως γιατί μπορέσαμε τελικά να πετύχουμε τον στόχο μας”.
Για τη χρονιά που φεύγει : “Για μένα ήταν μια καλή χρονιά τελικά, μου πήρε λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστώ στα ελληνικά δεδομένα, ακόμη μάλιστα δεν έχω προσαρμοστεί πλήρως πιστεύω. Είμαι πάντως ευχαριστημένος με την πορεία μου στο φετινό πρωτάθλημα, και γιατί έτυχα αρκετής αναγνώρισης για την απόδοση μου αλλά και γιατί με παρακολουθεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός, είναι μεγάλη τιμή να παίξεις για την Εθνική”.
Για τις διαφορές που βρήκε στην Ελλάδα μετά από χρόνια καριέρας στο εξωτερικό : “Ο τρόπος όμως που παίζεται το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι διαφορετικό, εδώ παίζεται πιο τεχνικό ποδόσφαιρο αλλά είναι και πιο αργό, δεν έχει καλό ρυθμό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και είναι δύσκολο για έναν παίκτη που έχει μάθει αλλιώς. Στο θέμα του ρυθμού παίζουν ρόλο και οι διαιτητές, σφυρίζουν πολύ και δεν αφήνουν το παιχνίδι να αποκτήσει εύκολα ρυθμό ενώ και ο τρόπος που σφυρίζουν γενικότερα χρειάζεται προσαρμογή για έναν παίκτη που έρχεται από έξω”.
Για το μέλλον του :”Δεν ξέρω ακόμη, μέχρι τώρα ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο της ομάδας και δεν ασχολήθηκα με τίποτε άλλο. Σίγουρα όμως δεν εξαρτάται μόνο από μένα τι θα γίνει, είμαι παίκτης της Κέρκυρας. Κάθε παίκτης όμως θέλει να αγωνιστεί σε μεγαλύτερη ομάδα και πιστεύω ότι είμαι ικανός ”.
Για το αν πιστεύει ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη φετινό πρωτάθλημα : “Σίγουρα όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα κανείς δεν περίμενε, βάση του ρόστερ, ότι η Λάρισα θα κινδύνευε αλλά στην διάρκεια της σεζόν δεν είχε καλή απόδοση. Για την κορυφή τώρα, ο Ολυμπιακός φάνηκε από την αρχή ότι ήταν η πιο οργανωμένη ομάδα, ήξερε να παίρνει τους βαθμούς ακόμη και τις μέρες που δεν είχε καλή απόδοση”.
Χωρίς Γκουστάβο με ΠΑΟΚ
Η μαθηματική πλέον εξασφάλιση της παραμονής της Κέρκυρας στην κατηγορία και τη νέα σεζόν, είναι λογικό να δίνει πλέον άλλον αέρα στα πόδια αλλά και στη διάθεση των παικτών. Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, εκεί όπου όλοι θέλουν ακόμα μία καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα, για να κλείσει η χρονιά όσο γίνεται καλύτερα.
Η προετοιμασία για την εν λόγω αναμέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει, με το κλίμα στις προπονήσεις να είναι αντιστρόφως ανάλογο από αυτό της περασμένης εβδομάδας. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον τιμωρημένο Γκουστάβο, ο οποίος όμως δεν αποκλείεται να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να δει από κοντά το τελευταίο φετινό παιχνίδι του ΑΟΚ.
Άλλα προβλήματα απουσιών δεν έχουν προκύψει και όλοι περιμένουν το τέλος του πρωταθλήματος προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με παίκτες και προπονητή, για το σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν.