ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόντης: “Στηρίζουμε τον Κούπερ. Αν θέλει, φεύγει μόνος του”

Τη στήριξή του στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ προσέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης. Αναφέρθηκε, επιπλέον, στα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ηρακλή, έκανε λόγο για εμπάθεια, ενώ εξήγησε πως «όποιος προπονητής θέλει να φύγει από μια ομάδα, τότε φεύγει»...

Κόντης: “Στηρίζουμε τον Κούπερ. Αν θέλει, φεύγει μόνος του”
Ο κ. Κόντης μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ.



Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:




Για την επόμενη της ήττας από τον Ηρακλή.



«
Μετά από μία ήττα που έρχεται με τον τρόπο που ήρθε χθες είναι μια μέρα που όλοι πρέπει να σκεφτούν τα πράγματα με σύνεση και ηρεμία».




Για την απόφαση να αποχωρήσουν οι παίκτες με αυτοκίνητα από το Καυτανζόγλειο λόγω της παρουσίας οπαδών του Αρη στο ξενοδοχείο



«
Ηταν πρόταση της αστυνομίας, όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, που ακολουθήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή και των παικτών. Πάντως ήταν τα πράγματα όπως πολλοί νομίζουν. Ηρθαν οπαδοί και συζήτησαν μαζί μας, με τη διοίκηση, που πήγαμε στο ξενοδοχείο. Σίγουρα είναι αγανακτισμένοι διότι η ομαδα έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα».



Υπάρχουν παίκτες αδιάφοροι;




«
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει παίκτης με την έννοια του όρου ότι αδιαφορεί. Πολλές φορές μπορεί άθελά τους να υποτιμούν έναν αντίπαλο ή η κούραση να τους επηρεάζει, αλλά δεν υπάρχει αδιάφορος παίκτης».




Για το πρόβλημα του Αρη στο γκολ:



«
Μετά από μια μακρά περίοδο αποχής από το σκοράρισμα τους δημιουργείτε ένα επιπλέον άγχος και τους φαίνεται πιο μικρό το τέρμα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Αν δούμε τη γενική λειτουργία της ομάδας είναι πολύ καλή. Ειδικά μετά το β’ μέρος η ομάδα ανεβαίνει. Αλλά βλέπουμε ότι δύσκολα σκοράρει ακόμα και αν δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Δεν νομίζω ότι θα συνεχιστεί αρχής γενομένης από την Κυριακή. Είμαστε ακόμη στην αρχή, όσο και να θεωρείται αρχή η 10η αγωνιστική, έχουμε καλό πρόγραμμα από εδώ και μπρος και πιστεύω πως θα ανακάμψει η ομάδα. Τα περισσότερα γκολ μας δεν έρχονται από τους επιθετικούς μας. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.
Νομίζω πως και ο Κόκε έχει δείξει ότι το έχει το γκολ και ο Ρουίς είναι σκόρερ, όπως έδειξε και στα πρώτα του παιχνίδια όταν με τα γκολ του μας πέρασε στους ομίλους, και ο Τσέζαρεκ το απέδειξε με τον Αστέρα Τρίπολης. Θεωρώ ότι είναι ένα σύμπλεγμα κακής στιγμής και κακοδαιμονίας».




Για τα σενάρια επιστροφής του Τζόνσον:



«
Όλα αυτά – διότι διάβαζα και για ενδιαφέρον για τον Μπλάνκο – είναι σπέκουλα των εφημερίδων. Οτι υπάρχει το ξέρει ο προπονητής μας, στον οποίο έχουμε αναθέσει τη στελέχωση της ομάδας από πέρυσι. Θα αποφασίσει ο Κούπερ εν όψει Ιανουαρίου, που έχουμε ανάγκη. Πάντως αν οι παίκτες δώσουν αυτό που μπορούν η ομάδα θα λύσει το πρόβλημά της».



Σχετικά με την ανακοίνωση του Super3 όπου αφήνονται αιχμές για τον Κούπερ, αλλά και το ποσοστό ευθύνης που καταλογίζει ο κόσμος στον Αργεντινό τεχνικό.




«
Δεν πιστεύει ο Super 3 πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον προπονητή. Ο Super 3, που δεν είναι μόνο ένα σύνδεσμος που παρασύρεται από το οπαδικό αίσθημα αλλά έχει σκέψη, αντίληψη και θέσεις,νομίζω πως αν δεν υπήρχε ο Αρης θα είναι πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Με την τοποθέτησή του θέλει να δείξει ότι στην κριτική υπάγονται όλοι, χωρίς, όμως, να αφήνει καμία άμεση αιχμή προς τον προπονητή. Σας βεβαιώ ότι τον στηρίζει, όσο τον στηρίζουμε και εμείς. Τώρα αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να ερμηνεύσουν όπως θέλουν ή να εξαπολύσουν αιχμές εναντίον ανθρώπων με τους οποίους έχουν εμπάθεια στον Αρη… αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο που δεν μας αγγίζει».



Συνεχίζεται η στήριξη της διοίκησης στον Κούπερ και η πρόθεση για ανανέωση της συνεργασίας μαζί του για δύο ή τρία χρόνια;




«
Συνεχίζεται και μάλιστα σε αυξημένο βαθμό»




Για τα σενάρια για Παναθηναϊκό. Που είναι η αλήθεια και που αρχίζει το ψέμα;



«
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Το ψέμα αρχίζει από εκεί όπου οι κακόβουλοι μπαίνουν – και δεν θα κρυφτώ -, οι κακόβουλοι που συνδέουν την παρουσία μου στον ΟΑΚΑ με προσπάθεια να πάω τον Κούπερ στον Παναθηναϊκό λες και ο Κούπερ είναι άβουλο ανθρωπάκι, λες και αν θέλει να κάτσει κάπου εγώ θα τον κρατήσω και αν θέλει να φύγει από κάπου πάλι εγώ θα τον διώξω. Αυτοί οι κακόβουλοι που για δικούς τους λόγους δημιουργούν αυτά τα σενάρια τον διασύρουν κατά καιρούς στις εφημερίδες συνδέοντας την όποια σχέση μπορεί να εχω εγώ με ανθρώπους στον Παναθηναϊκό και λέγοντας ότι ο εγώ είμαι μια γέφυρα για να πάει στον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ξέρω πολύ καλα όπως και ό ίδιος ο προπονητής έχει δηλώσει πως είναι πολύ καλά εδώ. Εχει προσωπικότητα και αν ήθελε να φύγει πολύ απλά θα είχε φύγει μόνος του χωρίς να έχει την ανάγκη δικηγόρου που μπορεί να φαίνεται ότι είμαι εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Και μην ξεχνάμε ότι σήμερα τους προπονητές δύσκολα τους δεσμεύεις
με συμβόλαιο, δεν είναι ποδοσφαιριστές. Οποιος θέλει να φύγει από μία ομάδα φεύγει».




Ο Κούπερ έχει ξαφνιαστεί από την μετατροπή του κλίματος στην Ελλάδα, που τη μία μέρα είσαι θεός και την άλλη τίποτα;



«
Ο Κούπερ δεν είναι τυχαίος. Είναι ένας προπονητής καταρχήν Αργεντίνος, έχει προπονήσει ομάδες εκεί πριν αρχίσει την ευρωπαϊκή του αναζήτηση. Εφτασε τη Βαλένθια σε δύο τελικούς και μετά απολύθηκε για τους λόγους που απολύθηκε.. Ξέρει ότι παγκόσμια γίνεται αυτό, όχι μόνο στην Ελλάδα και ξέρει ότι τα αποτελέσματα κρίνουν πολλές φορές άδικα έναν προπονητή. Γιατί μη μου πείτε πως πιστεύετε ότι ένας προπονητής όσο και να έχει το μαγικό ραβδί που λέμε είναι απόλυτα υπεύθυνος για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του σε ένα ματς που θα χάσει η ομαδα και αυτός μπορεί να έχει δώσει άλλες εντολές; Είναι ένα μεγάλο λάθος να μην στηρίζουμε τους προπονητές. Δεν μπορεί ένας προπονητής να δείξει σε ένα ή 1,5 χρόνο πολύ βελτιωμένη δουλειά. Αυτό που μπορεί να δείξει άμεσα είναι πειθαρχία στα αποδυτήρια και αγωνιστική πειθαρχία».




Για το σκηνικό με τα ποτιστικά στο ματς με τον Ηρακλή;



«
Θα πρέπει να σταματήσουν αυτά. Να μην βλέπουμε καραγκιοζιλίκα όπως έγινε χθες με τον Ηρακλή. Να παίζεται ένα παιχνίδι και ξαφνικά να ανοίγουν τα ποτιστικά και για πέντε λεπτά να τρέχει νερό μέσα στο γήπεδο προκειμένου να κρατηθεί η νίκη από την αντίπαλη πλευρά. Είναι τυχαίο; Δηλαδή είχαν προγραμματίσει να ποτιστεί το γήπεδο την ώρα του αγώνα και άνοιξαν τυχαία τα ντεκ και μάλιστα στην πλευρά που κάνουμε επίθεση; Εγώ δεν νομίζω ότι ήταν τυχαίο. Αυτά θα πρέπει να εκλείψουν από τα γήπεδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ