Κοντονής: "Προσβλητικές FIFA και UEFA, επιδιώκουν τη διατήρηση της σήψης στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Μετωπική σύγκρουση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τις διεθνείς Συνομοσπονδίες. Με δήλωσή του ο Σταύρος Κοντονής κατηγόρησε τους ιθύνοντες FIFA και UEFA ότι, ενώ φέρουν ευθύνη για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, επιδιώκουν τη διατήρηση της σήψης.

Κοντονής: "Προσβλητικές FIFA και UEFA, επιδιώκουν τη διατήρηση της σήψης στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Λογικό ήταν η επιστολή που έφτασε στην ΕΠΟ να προκαλέσει τη δριμεία αντίδραση του υφυπουργού αθλητισμού, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που FIFA και UEFA επέλεξαν να προαναγγείλουν τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη.

Φρόντισε πάντως να τονίσει ότι αναμένει την άλλη πλευρά να έρθει στην Αθήνα ακόμη και πριν από τη 30η Απριλίου προκειμένου να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις ώστε να αποφευχθεί η ρήξη. Κίνηση που επιβεβαιώνει ότι το Υπουργείο είναι διαλλακτικό, αρκεί να βρεθεί πρόσφορο έδαφος.

Χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κοντονής τόνισε: " Η ανακοίνωση των διεθνών ομοσπονδιών αποτελεί τελεσιγραφική παρέμβαση στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων την στιγμή που σήμερα το μεσημέρι είχαν δοθεί στη δημοσιότητα εκ διαμέτρου διαφορετικές απόψεις του κ.Ινφαντίνο υψηλόβαθμου στελέχους της UEFA με τις οποίες αναγνωρίζονταν τα σοβαρά προβλήματα και οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, τις οποίες και μελετούσαμε.

Προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά το γεγονός, ότι ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου αναλυτικά θα συζητηθούν οι προτάσεις των κομμάτων και των εμπλεκομένων φορέων, οι διεθνείς ομοσπονδίες από κοινού προτρέχουν να προκαταλάβουν την κρίση των Ελλήνων και Ελληνίδων βουλευτών, εκτοξεύοντας απειλές περί αποκλεισμού.

Διαφαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονται για τη ρύθμιση όσων δεινών έχουν επικαθήσει στο χώρο του ελληνικού ποδόσφαιρο, για τα οποία έχουν σοβαροτάτη ευθύνη, ως εποπτεύουσες αρχές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά επιδιώκουν με τρόπο προσβλητικό για την ελληνική συνταγματική τάξη και τον ελληνικό λαό, ιδίως τους Έλληνες φιλάθλους, να διατηρηθεί στο διηνεκές το καθεστώς σήψης και διαφθοράς, το οποίο η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας προσπαθεί ν’ ανατρέψει.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι προτρέπεται η ΕΠΟ να ενημερώσει τις «οικείες αρχές» για τις «συνέπειες», ενώ θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι ήδη στελέχη της ΕΠΟ παρελαύνουν καθημερινά ενώπιον του αρμόδιου Τακτικού Ανακριτή, για να τον «ενημερώσουν» για τα έργα και τις ημέρες τους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο άκουσε τις απόψεις των διεθνών ομοσπονδιών, αλλά έχει ζητήσει τις προτάσεις των, για σοβαρότατα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες φιλάθλους, όπως η διαιτησία, ο εκδημοκρατισμός των οργάνων διοίκησης και ο στοιχηματισμός.

Αναμένουμε παρ’ όλα αυτά, όπως οι διεθνείς ομοσπονδίες κατανοήσουν τα σοβαρά, συσσωρευμένα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και εμπλακούν εποικοδομητικά και ενεργά στην διαδικασία εξυγίανσης, εκδημοκρατισμού και διαφάνειας. Γι’ αυτό δηλώνουμε ότι τους προσκαλούμε, όχι μόνο κατά την ήδη προγραμματισμένη συνάντηση της 30ης Απριλίου, αλλά και πριν από αυτήν εάν το επιθυμούν".

Διαβάστε ακόμη:

Ημέρα της κρίσης η 30η Απριλίου: Τι περιμένει το Υπουργείο Αθλητισμού

Πιο κοντά στο Grexit

GREXIT: Οι ξένοι μένουν ελεύθεροι και οι Έλληνες του εξωτερικού δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Τελεσίγραφο από FIFA και UEFA

Επιστολή στους Έλληνες βουλευτές για το νόμο Κοντονή

News 24/7

24MEDIA NETWORK