Κοντονής σε Πλατινί: "Εξετάζουμε τον αποκλεισμό των ομάδων από την Ευρώπη, δεν το θέλουμε όμως..."

Ο Σταύρος Κοντονής επιδιώκει την αλλαγή πλαισίου που αφορά το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου για λόγους διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς, αλλά προς το παρόν προσκρούει στις αντιρρήσεις των διεθνών συνομοσπονδιών. Γι' αυτό και ακόμη δεν έχει αποκλειστεί το παραμικρό, ακόμη και ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς όμως ν' αποτελεί επιδίωξη.

Κοντονής σε Πλατινί: "Εξετάζουμε τον αποκλεισμό των ομάδων από την Ευρώπη, δεν το θέλουμε όμως..."

Ως ήταν προγραμματισμένο από την προηγούμενη εβδομάδα, ο υφυπουργός αθλητισμού συναντήθηκε τη Δευτέρα στη Νιόν με τον πρόεδρο της UEFA, παρουσία εκπροσώπου της FIFA, και εξέφρασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για ένα "καθαρό" ποδόσφαιρο.

Μολονότι οι απόψεις των δύο πλευρών ήταν ταυτόσημες σε ό,τι είχε να κάνει με τη φοροδιαφυγή και τη χειραγώγηση αγώνων, με το υφυπουργείο να εξασφαλίσει την αρωγή των δύο συνομοσπονδιών, στον τομέα της λειτουργίας των θεσμών (διοίκηση, εκλογές ελεγκτικοί μηχανισμοί, κλπ) υπήρξε απόσταση.

Έγινε πάντως δεκτή η πρόταση για ένα κύκλο συνομιλιών που θα διαρκέσει έως τις 30 Μαρτίου και στη διάρκεια των οποίων θα υπάρξει προσπάθεια να "γεφυρωθούν" οι όποιες διαφορές και ν' αποτραπεί το χειρότερο δυνατό σενάριο. Ακολούθως και μέσα στον Απρίλιο η ελληνική ηγεσία θα καταστρώσει το πλάνο της για το νέο αθλητικό νόμο.

Χαρακτηριστικά ο Σταυρός Κοντονής δήλωσε μετά το τέλος του ραντεβού: " Κατά τη συζήτηση η οποία έγινε σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, τονίστηκε για μια ακόμη φορά, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στις πολυετείς παθογένειες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου κυρίως στη βία και στη φοροδιαφυγή και μπροστά σε αυτήν την προοπτική, εξετάζει το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πράγμα το οποίο δηλώθηκε ότι ούτε επιθυμούμε, ούτε επιδιώκουμε.

Ακριβώς γι αυτό το λόγο συστάθηκε η ομάδα εργασίας η οποία μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχει καταλήξει σε όλα τα ζητήματα που θα τεθούν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK