Κοντονής στην Επιτροπή: "Δεν κοιτάζουμε τα χρήματα που θα χάσει μια ομάδα από έναν απευκταίο αποκλεισμό"

Τα όρια του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ έχει σκοπό να θέσει το αθλητικό νομοσχέδιο για τη διαφθορά και βία, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο Σταύρος Κοντονής τη Δευτέρα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Κοντονής στην Επιτροπή: "Δεν κοιτάζουμε τα χρήματα που θα χάσει μια ομάδα από έναν απευκταίο αποκλεισμό"

Ο υφυπουργός αθλητισμού αναγνώρισε ότι θέματα που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία του ποδοσφαίρου ρυθμίζονται από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της, αλλά στη συζήτηση που έγινε εξήγησε γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτόνομο και ζήτησε ομοφωνία απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου το μέτωπο απέναντι στη διαφθορά να είναι αρραγές.

" Αυτά ακριβώς τα όρια της συνταγματικής τάξης θα θέσω στον εκπρόσωπο των UEFA-FIFA", ανέφερε χαρακτηριστικά επικαλούμενος το άρθρο 16 παρ. 9 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο " ο αθλητισμός τελεί υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του Κράτους. Το Κράτος επιχορηγεί και ελέγχει τις ενώσεις των αθλητικών σωματείων κάθε είδους, όπως νόμος ορίζει".

" Στα εννέα χρόνια εφαρμογής αυτού του καθεστώτος έχουν παραχθεί εγκληματικές ομάδες στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είτε αθωωθούν είτε καταδικαστούν, το πρόβλημα υπάρχει. Πρέπει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο", είπε ακόμα.

Κατόπιν ο Σταύρος Κοντονής συμπλήρωσε ότι " κάνουμε έναν αγώνα για εξυγίανση, αλλά τελεσίγραφα δεν δεχόμαστε και αυτό επαναλαμβάνουμε. Μπορούμε όμως να συζητήσουμε εποικοδομητικά και να ενισχύσουμε την προσπάθεια για να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα. Και ενδεχομένως, αν μας προτείνουν εναλλακτικές λύσεις ή κάποιες προτάσεις, εμείς θα τις κάνουμε δεκτές, αρκεί να μην πλήττουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου. Υπάρχουν άλλωστε πλείστα όσα σημεία από το πρώτο έγγραφο που τα εξετάζουμε για να τα εντάξουμε".

Κλείνοντας ανέφερε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι " να γλιτώσουμε νέα παιδιά, παιδιά λαϊκών και φτωχών οικογενειών από τη μάστιγα του χουλιγκανισμού και της αλληλοεξόντωσης" και κατέληξε λέγοντας ξεκάθαρα πως " δεν θα κοιτάξουμε πόσα χρήματα μπορεί να χάσει μια ομάδα που μπορεί να μην συμμετάσχει εξαιτίας ενός ενδεχόμενου και απευκταίου αποκλεισμού από τα διεθνή πρωταθλήματα. Αν το δίλημμα είναι να παραμείνει η σήψη ή να παίζουν οι ομάδες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η απάντηση για την Κυβέρνηση είναι αυτονόητη".

Είχε ξεκαθαρίσει άλλωστε προηγουμένως, πως " ως μέλος αυτής της κυβέρνησης με τιμά αυτή η ευθύνη γιατί είναι ευθύνη απέναντι στην κοινωνία".

Διαβάστε ακόμη:

Κοντονής: "Δεν επιδιώκουμε την κατάργηση του αυτοδιοίκητου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK