Κοντονής: "Θα πατάξουμε τη διαφθορά προς όφελος του ελληνικού λαού"

Η τροπολογία για την Επιτροπή Εξομάλυνσης ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο. Ακολούθως ο Σταύρος Κοντονής ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας για νέα τοποθέτηση.

Κοντονής: "Θα πατάξουμε τη διαφθορά προς όφελος του ελληνικού λαού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά τόνισε: "Ακούσαμε μία κριτική για την τροπολογία που εισηγήθηκε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ότι με την συγκεκριμένη τροπολογία θίγεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Νομίζω ότι καλύτερος να απαντήσει αν θίγεται το αυτοδιοίκητο, είναι η ίδια η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η οποία συμπράττει με την κυβέρνηση για να επέλθει ένα τέλος στο καθεστώς της σήψης και της διαφθοράς που επικρατούσε επί χρόνια. Εκείνο όμως που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι εκείνο το επιχείρημα που ακούστηκε από τον νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής συνδυάστηκε με αιτιάσεις του τύπου ότι εμείς δεν ορίζουμε τις εκλογές της ΕΠΟ και ότι αυτό είναι σημείο ανικανότητας. Μα είναι δυνατόν ποτέ η κυβέρνηση να ορίσει τις εκλογές ενός σωματείου, τριτοβάθμιου στη συγκεκριμένη περίπτωση; Αυτό είναι δουλειά του ίδιου του σωματείου και συγκεκριμένα της διοίκησής του, η οποία έχει τοποθετηθεί από τη FIFA για να φέρει εις πέρας όλη αυτή την κατάσταση.

Το δεύτερο που ήθελα να πω είναι το εξής: Ακούσαμε μία κριτική ότι τέλος πάντων στον χώρο τον επιχειρηματικό, εκεί που υπάρχει κερδοφορία ότι και να κάνετε χαμένο πάει. Το ακούσαμε από τον αγορητή του ΚΚΕ. Είναι μία λανθασμένη άποψη και προσέγγιση. Δηλαδή τι θα ήθελε το ΚΚΕ; Να μην κάναμε ότι κάναμε 20 μήνες και να έχουμε μείνει στο καθεστώς της παράγκας; Ήθελε να μην έχουμε επέμβει καθόλου νομοθετικά και να μείνουμε σε αυτή την άθλια κατάσταση που δηλητηρίαζε τον ελληνικό αθλητισμό, την ελληνική νεολαία και την ελληνική κοινωνία; Προς δόξαν της διαπλοκής και της διαφθοράς; Εμείς λοιπόν σε αυτά τα πράγματα βάλαμε πλάτη και φέραμε αποτελέσματα.

Και θέλω να πω από το βήμα της βουλής προς όλους αυτούς τους οποίους πολέμησαν επί 20 μήνες αυτή την προσπάθεια, πρώτα από όλα στους οικονομικά ισχυρούς, δεύτερον στους τραμπούκους οι οποίοι είχαν μεταμφιεστεί σε οπαδούς και τρίτον σε αργυρώνητες γραφίδες, ότι δεν φοβόμαστε, ας κάνουν ότι θέλουν. Η κυβέρνηση την υπόθεση της διαφθοράς και της διαπλοκής, σε όλα τα επίπεδα, θα την επιλύσει και θα την επιλύσει προς όφελος του ελληνικού λαού.

Και αν διερωτώνται μα πώς αυτοί δεν φοβούνται όταν οι προηγούμενοι σήμαιναν ισπανική υποχώρηση σε κάθε επίθεση που τους κάναμε; Τους απαντάμε λοιπόν. Ας κοιτάξουν πίσω μας. Ας κοιτάξουν πίσω μας όλους εκείνους που έδωσαν τα πάντα στην υπόθεση του λαϊκού κινήματος που έχασαν τη ζωή τους στο βουνό, στις εξορίες, στα κολαστήρια της δικτατορίας. Από αυτούς εμείς αντλούμε δύναμη και τη ματιά τους δεν θα την προδώσουμε. Η διαφθορά, η διαπλοκή και τα οικονομικά συμφέροντα που τη στηρίζουν θα ηττηθούν από την κυβέρνηση του λαού, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ."

News 24/7

24MEDIA NETWORK