Κόντρα στις "Κασσάνδρες" πήγε στην Λιβαδειά για το διπλό!

Πολλά είχαν ακουστεί, πολλά είχαν κυκλοφορήσει και τελικά όλα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας έπεσαν στο κενό. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην Λιβαδειά για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, έστω και αν χρειάστηκε να κάνει εκτεταμένο ροτέισον. Ναι μεν το μυαλό ήταν στην ΑΕΚ, αλλά δεν χαρίστηκε στον Λεβαδειακό…

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο άρμα του Ολυμπιακού ο Λεβαδειακός», «πάει με αναπληρωματικούς στην Λιβαδειά για να κερδίσει ο Λεβαδειακός και να μείνει στην κατηγορία» και άλλα τέτοια είχαν ακουστεί τις τελευταίες ώρες.

Το γεγονός ότι όταν μία ομάδα έχει μπροστά της τρία ματς πρωταθλήματος για να πάρει δύο βαθμούς που θα της δώσουν και μαθηματικά τον τίτλο και έναν αγώνα Κυπέλλου – πρόκληση, είναι λογικό ο εκάστοτε προπονητής να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στο δεύτερο ματς…

Ο Τάκης Λεμονής αποφάσισε σε σχέση με το παιχνίδι της Κέρκυρας να αφήσει εκτός αποστολής έξι βασικούς (Μποτία που ήταν τιμωρημένος, Ντα Κόστα, Φορτούνη, Ρομαό, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας), στον πάγκο άλλους τρεις (Καρντόσο, Μάριν, Καμπιάσο) και να κάνει εννιά αλλαγές στην ενδεκάδα.

Το εκτεταμένο ροτέισον είχε έναν και μοναδικό στόχο: Να δώσει ανάσες στα βαριά του χαρτιά για να τους έχει όσο το δυνατόν πιο φρέσκους στον ημιτελικό της Μ. Πέμπτης με την ΑΕΚ. Και φυσικά, έδωσε την ευκαιρία να του αποδείξουν οι «ρεζέρβες» ότι έκανε λάθος που στα προηγούμενα δύο ματς δεν τους είχε δώσει φανέλα βασικού.

Τελικά, τι συνέβη; Το 1-1 ήρθε χάρη σε μία ακόμη ασίστ στο πρωτάθλημα από τον Σεμπά, στον Καρντόσο που είχε να σκοράρει από τον Δεκέμβριο και στον Μάριν που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε άλλον αέρα στην επίθεση των «ερυθρολεύκων».

Η ουσία όμως είναι αλλού: Ο Ολυμπιακός κόντρα στις «Κασσάνδρες» ανέβηκε στην Λιβαδειά και κυνήγησε το διπλό. Ήθελε το τρίποντο για να πανηγυρίσει το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 44ο της ιστορίας του. Αν δεν είχε αυτόν τον σκοπό, πιστεύετε ότι χιλιάδες Ολυμπιακοί θα έμπαιναν στη διαδικασία να πάνε στην Βοιωτία; Ή πιστεύετε ότι θα ανέβαιναν για… ξεκάρφωμα οι «κομμένοι» της 18άδας το μεσημέρι; Δεν ανέβηκαν λοιπόν για να πάρουν μία μυρωδιά από τα… σουβλάκια της περιοχής. Ανέβηκαν γιατί είχαν διαθέσεις να ανοίξουν… σαμπάνιες στα αποδυτήρια της Λιβαδειάς. Τελικά, η στέψη πήρε παράταση δύο εβδομάδων.

Το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού λοιπόν είναι ότι δεν πήγε αδιάφορος στην Βοιωτία παρά τα όσα ακούγονταν τις τελευταίες ώρες σε διάφορα ποδοσφαιρικά… στέκια. Βρέθηκε πίσω στο σκορ εξαιτίας των λαθών των Μάρτινς, Νικολάου και Ρέτσου, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ότι το ήθελε το ματς. Ο Λεμονής έκανε γρήγορα-γρήγορα τις αλλαγές για να γυρίσει το παιχνίδι και οι κινήσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν τον Λεβαδειακό στα καρέ του.

Το γεγονός ότι στα πρόσωπα των Καμπιάσο, Καρντόσο, Μάρτινς, Μπουχαλάκη και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών διέκρινες την απογοήτευση στο φινάλε του ματς, αποδεικνύει το πόσο αδιάφοροι δεν ήταν στην Βοιωτία…

News 24/7

24MEDIA NETWORK