Κόπα Αφρικα: Νιγηρία και Μαρόκο στους "4"

Κόπα Αφρικα: Νιγηρία και Μαρόκο στους "4"
H Nιγηρία ήταν η μεγάλη νικήτρια του τρίτου προημιτελικού του Κόπα Αφρικά που διεξήχθη την Κυριακή στην Τυνησία. Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας το Μαρόκο μπορεί να χρειάστηκε να παίξει παράταση με την Αλγερία, αλλά έδειξε περισσότερο συγκεντρωμένο και με το υπέρ του 3-1 πέρασε στα ημιτελικά του θεσμού,

Οι "πράσινοι" της Αφρικής επικράτησαν με 2-1 του Καμερούν αν και βρέθηκαν να χάνουν με 0-1. Ο Ετό άνοιξε το σκορ για τα λιοντάρια στο 42' αλλά η απάντηση της Νιγηρίας ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν ο Οκότσα ισοφάρισε σε 1-1.

Το γκολ της πρόκρισης για την Νιγηρία πέτυχε ο Ουτάκα στο 73ο λεπτό του παιχνιδιού. Στα ημιτελικά οι Νιγηριανοί θα αντιμετωπίσουν το την διοργανώτρια Τυνησία.

Εστω κι αν χρειάστηκε την ημίωρη παράταση, το Μαρόκο επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αφρικα, που διεξάγεται στην Τυνησία, καθώς επικράτησε 3-1 της Αλγερίας. Η τελευταία άγγιξε τη νίκη-έκπληξη, καθώς προηγήθηκε με γκολ του Αμπντελμαλέκ Τσεράντ στο 84΄, όμως στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαρουάνε Τσαμάχ έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, οι Μαροκινοί κατάφεραν να σκοράρουν με τον Γιοουσέφ Χατζί στο 113΄ και τον Τζαουάντ Ζαϊρι στο 120΄ και πήραν το εισιτήριο για τους «4›, όπου θα αντιμετωπίσουν το Μάλι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK