Κορίνθιανς: Λόπες ο...τέταρτος

Κορίνθιανς: Λόπες ο...τέταρτος

Η τέταρτη αλλαγή προπονητή στην Κορίνθιας τη φετινή σεζόν, είναι γεγονός.
Η ομάδα του Σάο Πάολο προσέλαβε τον Αντόνιο Λόπες, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Μάρσιο Μπιτενκούρτ. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Λόπες, τόνισε περιχαρής: " Είναι πολύ μεγάλη πρόκληση και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρόταση ".

Ο Λόπες διαθέτει εξαιρετικές περγαμηνές στο βιογραφικό του, αφού οδήγησε τη Βάσκο Ντα Γκάμα στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες το 1998 και ήταν ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Τη φετινή περίοδο βρίσκονταν στην τεχνική ηγεσία της Κοριτίμπα και έπειτα της Ατλέτικο Παραναένσε, την οποία οδήγησε στον τελικό του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες.

Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα στους λόγους αντικατάστασης του Μπιτενκουρτ, αφού μετέδωσε σταθερότητα και διάρκεια στους παίκτες του, διατηρώντας τους "μελανόλευκους" στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Οι προκάτοχοι του, Τσίτσι και Πασαρέλα, απομακρύνθηκαν, αφού δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις μεγάλες προσδοκίες της διοίκησης και των μυρίων οπαδών της Κορίνθιανς.

Ωστόσο, η απόλυση του εκπορεύτηκε, σύμφωνα με τις εικασίες του τοπικού Τύπου, από τη διάσπαση των συμφερόντων της MSI, εταιρίας που κατέχει μεγάλο μέρος των μετοχών του συλλόγου και της βραζιλιάνικης διοίκησης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK