Κορυφαίος διαιτητής έπνιγε τον... πόνο του στο αλκοόλ

Όλοι οι διαιτητές έχουν τις "κακές" τους μέρες και υποπίπτουν σε λάθη. Μετά το ματς όμως δεν διαχειρίζονται την κατάσταση όλοι με τον ίδιο τρόπο, με πασίγνωστο πρώην διεθνή διαιτητή να αποκαλύπτει πως μόνη... παρηγοριά του ήταν το αλκοόλ.

Referee Mark Clattenburg of Britain shows a yellow card to Juventus' Patrice Evra during the Group H Champions League soccer match between Sevilla and Juventus at the Ramon Sanchez-Pizjuan stadium in Seville, Spain, Tuesday Nov. 22, 2016. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Referee Mark Clattenburg of Britain shows a yellow card to Juventus' Patrice Evra during the Group H Champions League soccer match between Sevilla and Juventus at the Ramon Sanchez-Pizjuan stadium in Seville, Spain, Tuesday Nov. 22, 2016. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP IMAGE

Έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά αποτελούσε για πολλά χρόνια έναν από τους κορυφαίους διαιτητές, τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Ευρώπη, διαιτητεύοντας μεγάλα ποδοσφαιρικά ματς στην καριέρα του.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, έχοντας διευθύνει τον τελικό του Champions League το 2016 και αυτόν του EURO την ίδια χρονιά, σήμερα είναι το πρώτο "βιολί" στην επιτροπή διαιτησίας της Ομοσπονδίας της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο, ο Βρετανός ρέφερι αποκάλυψε πως αντιμετώπιζε τα σφάλματα που διέπραττε σε ματς που τα είχε... θαλασσώσει και ύστερα τα... άκουγε. Η λύση που κατέφευγε; Το πολύ αλκοόλ.

Όπως έγραψε ο ίδιος στη στήλη του στην ιστοσελίδα Paddy Power: " Πως αποβάλλεις την ένταση μετά από μεγάλα ποδοσφαιρικά παιχνίδια; Πίνοντας πολλές μπύρες. Μετά από κάθε ματς, τηλεφωνούσα στη γυναίκα μου και καταλάβαινε αν είχα έναν "κακό" αγώνα ή όχι".

Όταν γυρνούσα σπίτι, αυτή θα βρισκόταν στο δωμάτιο και το ψυγείο θα ήταν γεμάτο μπύρες εάν είχα βιώσει έναν... εφιάλτη. Εάν όμως είχα ένα "καλό" παιχνίδι, θα με περίμενε".

Είναι τραγικό το διάστημα μετά από αγώνα αν έχεις κάνει ένα λάθος - θα έκανε απαίσια την επιστροφή σου με το αμάξι στο σπίτι. Αν είχες κάνει '"καλό" παιχνίδι θα ήθελες να ακούς στο ραδιόφωνο σχετικά με το παιχνίδι. Σε αντίθεση περίπτωση θα έβαζες μουσική να παίζει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK