Κόστα Ρίκα - Αγγλία 0-0

Χωρίς νίκη έφυγε η Αγγλία από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 0-0 στο "Μινεϊράο" του Μπέλο Οριζόντε σφράγισε την πρωτιά της Κόστα Ρίκα στον όμιλο του θανάτου.

Κόστα Ρίκα - Αγγλία 0-0

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Κόστα Ρίκα - Αγγλία 0-0

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ρόι Χόντσον επέλεξε πέντε χαφ στη βασική 11άδα και η Αγγλία έγινε πιο ορθολογική σε σχέση τουλάχιστον με το 4-2-4 των πρώτων δύο ματς. Ο Λάμπαρντ έπαιρνε την πρώτη πάσα, οι Γουίλσιρ / Μπάρκλεϊ τον υποστήριζαν και η μπάλα έφτανε μέχρι το Στάριτζ που στο 12' απείλησε με σουτ.

Η Κόστα Ρίκα, σταθερά με πέντε μπακ παρά τις αλλαγές, ήταν καλύτερη όταν έκλεβε μπάλες. Ρουίς και Κάμπελ συνεργάστηκαν περισσότερο από κάθε άλλο ζευγάρι παικτών στο πρώτο μισό του αγώνα, ελλείψει αμυντικού μέσου στο αντίπαλο στρατόπεδο, και το αποτέλεσμα αυτή της χημείας ήταν τα πολλά κερδισμένα φάουλ γύρω από την περιοχή των Άγγλων. Σ' ένα εξ αυτών, στο 23', ο Μπόρχες σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι (ο Φόστερ βρήκε λίγο την μπάλα).

Στάριτζ (με κεφαλιά στο 35') και Μπάρκλεϊ (σουτ άουτ στο 42') απείλησαν ξανά για τα "τρία λιοντάρια" προτού στο 64' ο επιθετικός της Λίβερπουλ χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα πλασάροντας άουτ μετά το "1-2" με τον Γουίλσιρ. Η Κόστα Ρίκα δεν είχε λόγο να πιεστεί από τη στιγμή που το αποτέλεσμα ήταν βολικό και περίμενε το χρόνο να κυλήσει, με τον Πίντο να βγάζει Κάμπελ και Μπόρχες. Μόνο που η Αγγλία δεν φρόντισε να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό.

Ο Χόντσον δεν... άντεξε και επέστρεψε στο αποτυχημένο πείραμα με τους πολλούς επιθετικούς (Στέρλινγκ, Ρούνεϊ) και πέρα από ένα φιλόδοξο μακρινό πλασέ του Ρούνεϊ στο 80' η Αγγλία δεν απείλησε, αφού της έλειπε πλέον η κίνηση στον κενό χώρο.

MVP

Στην τελευταία (κατά πάσα πιθανότητα) εμφάνισή του με τα τρία λιοντάρια στο στήθος ο Φρανκ Λάμπαρντ προσπάθησε να είναι όσο πιο χρήσιμος γινόταν. Κινήθηκε σε πολλούς χώρους, είχε υψηλό ποσοστό στις πάσες, ενώ και αμυντικά ήταν απροσπέλαστος (4/4 τάκλινγκ, 1/1 απομακρύνσεις, 1/1 εναέριες μονομαχίες).

Αδύναμος κρίκος

Μόνος του στην επίθεση ο Ντάνιελ Στάριτζ ήταν πολύ πιο επικίνδυνος απ' όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. Παρόλο όμως που ήταν μέσα στις φάσεις και τελείωσε επιθέσεις, δεν βρήκε στόχο σε καμία από τις τέσσερις προσπάθειες. Ιδίως στην ευκαιρία του 64' έπρεπε να είχε καλύτερο τελείωμα.

Σχόλιο

Η Αγγλία άξιζε τη νίκη, αλλά δεν αξίζει τον προπονητή που βρίσκεται στον πάγκο της. Οι αλλαγές του Χόντσον κατέστρεψαν την προσπάθεια για την πρώτη νίκη στη Βραζιλία και την άφησαν μ' ένα πόντο σε τρία παιχνίδια. Δίκαια πρώτη η Κόστα Ρίκα, θα διεκδικήσει πλέον με αξιώσεις την πρόκρισή της στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το vine του αγώνα

Ήταν εύκολο για τον Ντάνιελ Στάριτζ να σκοράρει. Δεν το έκανε και το 0-0 δεν άλλαξε.

Το γράφημα του αγώνα

Τα κλεψίματα της Αγγλίας ήταν 17. Μαζί στα προηγούμενα δύο ματς είχε 11. Τη διαφορά την έκαναν οι περισσότεροι μέσοι.

Κόστα Ρίκα - Αγγλία 0-0

Οι συνθέσεις

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γκαμπόα, Ντουάρτε, Γκονσάλες, Μίλερ, Ντίας, Μπόρχες (78' Μπαράντες), Τεχέδα, Γκονσάλες, Μπρένες (59' Μπολάνιος), Κάμπελ (65' Ουρένια)

Αγγλία: Φόστερ, Τζόουνς, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Σο, Λάμπαρντ, Γουίλσιρ (73' Τζέραρντ), Μίλνερ (76' Ρούνεϊ), Λαλάνα (62' Στέρλινγκ), Μπάρκλεϊ, Στάριτζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK