Κώστας Τσιμίκας: Πώς η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τη μεταγραφή

Ο Κώστας Τσιμίκας αποτελεί παίκτη της Λίβερπουλ. Αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο. Πώς υποδέχθηκε αυτή τη μεταγραφή ο οργανισμός των πρωταθλητών Αγγλίας, Ευρώπης και κόσμου; Η άμεση αντίδραση, τα tweets, η οργάνωση, οι δηλώσεις και οι αναλύσεις.

Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ
Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ LIVERPOOL FC

Ο Κώστας Τσιμίκας στη Λίβερπουλ. Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τρόπο που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία. Λογικό, αφού πλέον βρισκόμαστε εν έτει 2020 και η επικοινωνία, τα social media και το marketing βρίσκονται σε άπιαστο επίπεδο. Όπως και να 'χει, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, όπως προκύπτει και από το χρονικό της ανακοίνωσης.

Ο 24χρονος αριστερός μπακ, το megaproject του Ολυμπιακού, βρισκόταν από την Κυριακή στο Λίβερπουλ και όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία σε Ελλάδα, Αγγλία, αλλά και παντού, περίμεναν την πρώτη μεταγραφή των νυν πρωταθλητών των... πάντων. Οι 'κόκκινοι' αυτήν τη στιγμή είναι εν ενεργεία πρωταθλητές Αγγλίας, Ευρώπης και κόσμου και μπορεί σύντομα να απολέσουν τον μεσαίο τίτλο, ωστόσο ανεξαρτήτως τίτλων παραμένουν -ιστορικά- ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά κλαμπ. Αυτή η ομάδα προετοιμαζόταν όλη τη μέρα για να ανακοινώσει έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ
Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ LIVERPOOL FC

Το πρωί της Δευτέρας έλαβε χώρα η οριστικοποίηση των λεπτομερειών για τη μετακίνηση του ποδοσφαιριστή από τον Ολυμπιακό. Εξάλλου, μια μεταγραφή που θα φτάσει τα 25.000.000 ευρώ, αν συμπεριλάβουμε τα χρήματα που θα εισπράξουν οι Πειραιώτες, οι ατζέντηδες και ο παίκτης, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ακολούθως, ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες είχαν περισσότερο τυπικό, παρά ουσιαστικό ρόλο. Ο Τσιμίκας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δεν θα μπορούσε να 'κοπεί' στα τεστ. Εξάλλου, αν υπήρχε κάποιο τόσο σημαντικό πρόβλημα, λογικά θα είχε διαγνωστεί από τον Ολυμπιακό και πιθανότατα θα τον απέτρεπε από το να αγωνιστεί σε τέτοιο επίπεδο κόντρα στη Γουλβς.

Όταν πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις, ήρθε η ώρα της... διασκέδασης για τον παίκτη και της δουλειάς για τους ανθρώπους "πίσω από τις κάμερες" της Λίβερπουλ. Το τμήμα επικοινωνίας κι οι δημοσιογράφοι του συλλόγου έπιασαν δουλειά για να ετοιμάσουν τα πάντα. Η αρχή έγινε με ένα teaser tweet, στο οποίο η Λίβερπουλ ρωτούσε τους φίλους της ομάδας: "Μήπως ήρθε η ώρα για ακόμα ένα pinned tweet, Κόκκινοι;" Ο λόγος φυσικά για ένα tweet που θα ανακοίνωνε μια μεταγραφή και το οποίο θα έμενε ψηλά στον λογαριασμό της ομάδας.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, έκανε την εμφάνισή του στα social media το teaser video του παίκτη, στο οποίο εμφανίζεται στο Μέλγουντ με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Πιο επίσημη επιβεβαίωση της μεταγραφής δεν υπήρχε. Τα πλάνα όπου φοράει τη στολή των 'κόκκινων' και μπαίνει στις προπονητικές εγκαταστάσεις αρκούσαν.

Σχεδόν ταυτόχρονα, τα social media του συλλόγου γέμισαν με το πρόσωπο του Τσιμίκα. Η φωτογραφία του έγινε cover photo στη σελίδα της Λίβερπουλ στο facebook με τους 37.000.000 ακολούθους και σε λίγα λεπτά απέσπασε δεκάδες χιλιάδες likes.

Την ίδια στιγμή, η ιστοσελίδα της Λίβερπουλ γέμισε με "θέματα Τσιμίκα". Η ανακοίνωση έκανε την αρχή. Στη συνέχεια, ανέβηκαν κείμενα με το βιογραφικό του, η είδηση με τη φανέλα που θα φοράει στη Λίβερπουλ κι ένα φωτογραφικό θέμα. Φυσικά, οι πρώτες δηλώσεις του στο LFCTV, το επίσημο κανάλι της ομάδας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν. "Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι υπερήφανος που είμαι εδώ. Για εμένα η Λίβερπουλ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Μου αρέσει πολύ. Μου αρέσει πολύ το πρωτάθλημα εδώ. Το έβλεπα στην τηλεόραση και ήταν πάντα όνειρό μου από μικρό παιδί να έρθω και να παίξω στην Premier League. Με πολλή δουλειά και συγκέντρωση, κάνοντας αυτό που θέλει ο προπονητής, μπορώ να είμαι στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να πετύχω τους στόχους μας. Να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα και να κατακτήσουμε το Champions League", είπε ο Τσιμίκας.

Τη 'σκυτάλη' πήρε ο Γίργκεν Κλοπ, ο οποίος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη του: "Έχουμε παρακολουθήσει εδώ και καιρό τον Κώστα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας. Είναι τα τέλεια νέα προτού επιστρέψουμε πάλι όλοι μαζί. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, με νοοτροπία νικητή, μου αρέσει πολύ αυτή η νοοτροπία. Ταιριάζει απόλυτα με την επιθυμία που έχουμε στα αποδυτήριά μας. Από νεαρή ηλικία έδιξε ότι μπορεί να ζήσει το ποδόσφαιρο σε διαφορετική χώρα. Ήταν σημαντικό μέλος της επιτυχίας του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του τίτλου και των ευρωπαϊκών αγώνων. Ο Κώστας γνωρίζει από προσωπική εμπειρία τι απαιτείται για να πετύχει στην Αγγλία και στο Champions League. Είναι φιλόδοξος για περισσότερα, όπως εμείς. Έχει τεθεί αντιμέτωπος με σκληρούς αντιπάλους τα προηγούμενα χρόνια και τα κατάφερε πολύ καλά. Για αυτό είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα τον έχουμε μαζί μας τα επόμενα χρόνια. Είμαι τόσο ευχαριστημένος".

Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, την επίσημη ανακοίνωση ενός τέτοιου συλλόγου ακολουθούν τα ΜΜΕ του εξωτερικού, τα οποία ασχολούνται με τη δική τους ματιά. Όπως έκανε το Bleacher Report, που αφιέρωσε ένα σκίτσο του Τσιμίκα, με τους Άντι Ρόμπερτσον και Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ να τον υποδέχονται στο... κλαμπ των ακραίων μπακ της Λίβερπουλ.

Το επόμενο βήμα είναι η αντίδραση των φιλάθλων. Το twitter πλημμύρισε από σχόλια ενθουσιασμένων φίλων της Λίβερπουλ, που επανέφεραν στην επικαιρότητα το λογοπαίγνιο με το όνομά του και το πώς ακούγεται στα αγγλικά. Κώστας=cost us ("μας κόστισε").

Το τέλος τέτοιων βραδιών έρχεται με αναλύσεις. Δημοσιογράφοι, στατιστικολόγοι, αρθρογράφοι, αξιολογούν τις μεταγραφές που έκαναν οι ομάδες. Το ίδιο συμβαίνει με το μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ. Και τα αποτελέσματα των αναλύσεων δικαιώνουν την επιλογή των 'κόκκινων'. Ο Τσιμίκας δίκαια έζησε αυτήν τη Δευτέρα. Η Λίβερπουλ δίκαια οργάνωσε αυτήν τη Δευτέρα.


News 24/7

24MEDIA NETWORK