Κωστίκος: "Εννοείται πως έχουμε υψηλούς στόχους!"

Κωστίκος: "Εννοείται πως έχουμε υψηλούς στόχους!"
Η πλέον φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα, μαζί με την Ξάνθη, είναι σίγουρα ο ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος του Βορρά", υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Κωστίκου, έχει καταφέρει να ξεπεράσει το άσχημο ξεκίνημα (που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Νίκου Καραγεωργίου) και τώρα, μετά από επτά αγωνιστικές, βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε στο ένθετο περιοδικό "Εθνοσπόρ" της πολιτικής εφημερίδας "Εθνος" και τόνισε…

Για την… θέση του στον ΠΑΟΚ:

Η δουλειά του τεχνικού διευθυντή έχει πολύ ενδιαφέρον, αλλά εγώ είμαι και προπονητής. Νομίζω ότι αυτό μπορώ να το κάνω καλύτερα. Είχα πει και παλαιότερα ότι εγώ είμαι προπονητής, αλλά είχα ένα άλλο πόστο στον ΠΑΟΚ και προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Η διοίκηση μου ζήτησε να καθίσω στον πάγκο μέχρι να βρει έναν προπονητή, καθώς έψαχνε στο εξωτερικό και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Στα πρώτα παιχνίδια διέκρινε μία βελτίωση στην ομάδα κι αποφάσισε να παραμείνω σ’ αυτό το πόστο.

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά:

Πίστευα ότι μπορούμε να κερδίσουμε στο "Καραϊσκάκη". Γιατί να μην το πιστεύουμε; Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα κι έχει το δικαίωμα να σπιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει παντού και τον καθένα. Επεισή πέρασε πολλά τον τελευταίο καιρό δεν σημαίνει ότι έπαψε να είναι μεγάλο μέγεθος. Κι αυτό δεν είναι λαϊκισμός.

Για τον μεγάλο ενθουσιασμό που έχει επικρατήσει στην Τούμπα:

Συμφωνώ με την άποψη να χαρείς. Λογικό είναι. Διαφωνώ με τον υπέρμετρο ενθουσιασμό, από τη μία επειδή ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να στέκεται σε μια νίκη κι από την άλλη γιατί η νίκη είναι μια εφήμερη επιτυχία και δεν πρέπει να κρινόμαστε από ένα αποτέλεσμα.

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:

Ξεκινήσαμε να φτιάξουμε μία καινούργια ομάδα υψηλών προδιαγραφών με νέα παιδιά κι αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν μπορούμε να πούμε, όμως, ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα κι ότι παίζουμε απλά για να παίζουμε. Εννοείται πως έχουμε υψηλούς στόχους. Αλλωστε, μέσα από αυτή τη διαδικασία, σε αγώνες υψηλού επιπέδου και πίεση για να πετύχεις έναν στόχο, σφυρηλατείται η ομάδα και ο χαρακτήρας της.

Για το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας:

Στον ΠΑΟΚ θέλω να βλέπω ταχύτητα, θέλω να παίζει η ομάδα γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, με φαντασία. Ποδόσφαιρο που να γεμίζει τα γήπεδα και να μην τα αδειάζει. Να το χαίρονται κι οι ίδιοι οι παίκτες. Νομίζω ότι αυτό έχει λείψει στην Ελλάδα. Ο κόσμος βαρέθηκε γενικώς να βλέπει άτεχνο ποδόσφαιρο.

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ:

Στους νέους πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη. Αυτά τα παιδιά πρέπει, ύστερα από κάποιο διάστημα, να γίνουν ο κορμός του ΠΑΟΚ. Πρέπει λοιπόν να παίξουν. Κι από τη στιγμή που είναι παίκτες της ομάδας κι έχουν ικανότητες, θα παίζουν. Ως άτομα ακόμη "χτίζονται". Μέσα από τις διαδικασίες των αγώνων και των εμπειριών, διαμορφώνουν χαρακτήρα και ποδοσφαιρική συμπεριφορά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK