ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κωστούλας: “Ιστορική ευκαιρία το ματς με ΑΕΚ”

Αισιόδοξος ότι η Ξάνθη μπορεί να αποκλείσει την ΑΕΚ και να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου hellas online εμφανίστηκε ο Θανάσης Κωστούλας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της "Wind".

Κωστούλας: “Ιστορική ευκαιρία το ματς με ΑΕΚ”
– Για τον επερχόμενο αγώνα με την ΑΕΚ στο κύπελλο hellas online




“Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα αυτό το παιχνίδι του κυπέλλου με την ΑΕΚ είναι ο αγώνας της χρονιάς για εμάς. Θα πάμε στο Ολυμπιακό Στάδιο με ένα μικρό αβαντάζ μετά την νίκη στην πρώτη αναμέτρηση της Ξάνθη που θα μπορούσε να ήταν και καλύτερα για εμάς εάν δεν ακυρώνονταν και το γκολ λίγο πριν το φινάλε. Ομως έστω και έτσι είμαστε προετοιμασμένοι για μια μεγάλη πρόκληση αφού ξέρουμε πως και οι αντίπαλοί μας σ’ αυτόν το θεσμό έχουν εστιάσει την προσοχή τους και θα κάνουν ότι μπορούν για να προκριθούν. Θα είναι μια εξιλέωση για την ΑΕΚ ενώ για εμάς είναι μια ιστορική ευκαιρία γιατί πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εξάλλου η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διακριθεί μέσω του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδος. Βλέπετε.. Φτάνει ως τα προημιτελικά και τους ημιτελικούς. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπου με την κατάλληλη προετοιμασία, κυρίως ψυχολογικά, και με λίγη τύχη ίσως ήρθε η ώρα να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να τα καταφέρουμε”.

– Για τα μυστικά ενός τέτοιου αγώνα

“Είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν να προκριθούν. Εμείς και η ΑΕΚ έχουμε σαν στόχο το κύπελλο και σε τέτοιους αγώνες πιο πολύ χρειάζεται η σωστή καθοδήγηση από τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο. Θα είναι ένα δυνατό τεστ για όλους τους παίκτες και εμείς χρειαζόμαστε λίγη τύχη για να τα καταφέρουμε. Παίξαμε καλά στο παιχνίδι αλλά όπως είδατε αυτό δεν ήταν αρκετό για να μας δώσει το μεγάλο αβαντάζ αλλά πλέον δεν υπάρχει χρόνος να τα σκεφτόμαστε αυτά”.

– Για τις ελπίδες εισόδου στα πλέι οφ

“Είναι αλήθεια πως πλέον έχουν μειωθεί αισθητά οι ελπίδες μας για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Κάναμε καλές εμφανίσεις στο τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά δεν αξιοποιήσαμε τις ελπίδες που είχαμε για κάτι παραπάνω. Βλέπετε, με τις ισοπαλίες δεν κερδίσεις και πολλά πράγματα. Τώρα όσο περνάνε οι αγωνιστικές τόσο μειώνονται οι ελπίδες μας, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν θα το προσπαθήσουμε ως το τέλος. Είμαστε έξι βαθμούς κάτω από τη Λάρισα και τρείς πίσω από τον Άρη κι αυτή η διαφορά δύσκολα θα καλυφθεί αν αυτό δεν σημαίνει πως εμείς δεν θα κάνουμε την προσπάθειά μας άσχετα με το πως θα πάνε τα πράγματα στο κύπελλο”.


– Για τους στόχους του με την Ξάνθη


“Είναι αλήθεια πως έζησα μεγάλες στιγμές στον Ολυμπιακό. Τώρα εδώ νιώθω πολύ όμορφα. Είναι πιο ήρεμα τα πράγματα καθώς δεν υπάρχει αυτή η πίεση του πρωταθλητισμού όπως την βίωνα κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα. Είμαι σε έναν σύλλογο με εξαιρετική οργάνωση, για τα Ελληνικά δεδομένα, σε όλους τους τομείς. Ο κόσμος είναι κοντά μας δίχως να υπάρχει αυτή η πίεση. Βέβαια είναι διαφορετικά να παίζεις μπροστά σε 30 χιλιάδες και αλλιώς μπροστά σε 3-4 χιλιάδες φιλάθλους όμως κι αυτό μ’ ευχαριστεί διότι σου δημιουργείται η αίσθηση να προσπαθήσεις για το καλύτερο. Μπροστά σε πολύ κόσμο έρχονταν στιγμές που σε έσπρωχναν για το καλύτερο, ειδικά στους καθοριστικούς αγώνες, όμως πάντα υπάρχει αυτή η πίεση που δεν σ’ αφήνει να ηρεμίσεις ούτε μια στιγμή. Νομίζω πως το περιβάλλον εδώ είναι εξαιρετικό κυρίως για τους παίκτες νεαρής ηλικίας να ξεκινήσουν την καριέρα τους και να κάνουν τα σωστά βήματα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Προσωπικά Θέλω να κλείσω την καριέρα μου εδώ στην Ξάνθη με κάτι όμορφο, όπως ένας ακόμη τίτλος. Επειδή το να πάρει η Ξάνθη το πρωτάθλημα είναι κάτι πολύ δύσκολο λαμβάνοντας υπόψη τους συντελεστές δυσκολίας που υπάρχουν, νομίζω πως ένα κύπελλο είναι εφικτό από κάθε άποψη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK