Κουρμπέλης: “Κοιμόμαστε, ξυπνάμε, το μυαλό στην κούπα!”
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν φοβάται το όνομα και τη δυναμικότητα του αντιπάλου στον τελικό του Κυπέλλου, αφού όπως υποστήριξε στη media day "ο αγώνας με τον Ολυμπιακό θα παιχτεί στα ίσα".
“Οι κόποι μας έχουν ανταμειφθεί με την πρόκριση στον τελικό. Ολη τη χρονιά παλεύουμε για να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε τώρα. Είμαστε χαρούμενοι γιατί κάναμε περήφανο τον κόσμο μας και ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε αυτόν τον τελικό. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», ήταν τα πρώτα λόγια του Κουρμπέλη, που δεν έκρυψε: «Κάθε ποδοσφαιριστής του Αστέρα ξυπνά και κοιμάται αυτές τις ημέρες με τη σκέψη του τελικού. Υπάρχει πίστη στην ομάδα, το βλέπουμε στις προπονήσεις, ότι θα πάμε στον τελικό όσο καλύτερα γίνεται για να κατακτήσουμε τον τίτλο”, είπε αρχικά ο 20χρονος αμυντικός.
Στη συνέχεια προσέθεσε: “Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι από τον Ολυμπιακό. Τον έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές, ειδικά φέτος στα δύο παιχνίδια δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Και στα δύο ματς ήμασταν άτυχοι. Στο ένα χάσαμε πολλές ευκαιρίες, στο άλλο είχαμε την αποβολή. Θα πάμε να κοντράρουμε το παιχνίδι στα ίσα και ο καλύτερος ας κερδίσει. Σίγουρα η εμπειρία παίζει ρόλο. Αλλά δεν θα παίξει μόνο αυτό ρόλο. Ικανότητες έχουν και οι δύο ομάδες, όποια εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, θα πάρει το τρόπαιο. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στην υπομονή και στη συγκέντρωση. Ίσως να μην διαρκέσει μόνο ενενήντα λεπτά. Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι ότι έχει παίξει πολλούς τελικούς, ο Αστέρας έχει την ικανότητα και τη θέληση. Θα δούμε τι από όλα θα κερδίσει στο τέλος”
Ερωτηθείς για τους φιλάθλους του Αστέρα που δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον απάντησε: “Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους κάνουμε περήφανους”.
Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του Τάσου Μπακασέτα: “Όλοι είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλους στην ομάδα και κυρίως από τους ιδιοκτήτες όλα αυτά τα χρόνια. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε θέσει ως στόχο τον τελικό του Κυπέλλου και τελικά αυτή τη χρονιά τα καταφέραμε», τόνισε αρχικά ο Μπακασέτας και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Έχει δείξει τη δύναμή του τα τελευταία χρόνια. Αλλά ο Αστέρας δεν έχει να φοβηθεί κάποια ομάδα. Το έχει δείξει σε όλο το πρωτάθλημα. Θα πάμε καλά προετοιμασμένοι, διαβασμένοι, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.
Για το γεγονός ότι ο Αστέρας, ως η πρώτη ομάδα από την Πελοπόννησο που φτάνει στον τελικό, γράφει ιστορία είπε: “Ο Αστέρας έγινε η πρώτη ομάδα της Πελοποννήσου που θα παίξει σε τελικό. Αυτό δεν μας αγχώνει, μας δίνει ελευθερία. Ολοι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό για το Κύπελλο. Δεν ξέρω πού μπορεί να κριθεί ο τελικός, αλλά εμείς εδώ και δύο εβδομάδες προετοιμαζόμαστε όσο πιο δυνατά γίνεται. Πάμε εκεί με το μυαλό ότι στο τέλος του παιχνιδιού εμείς θα κατακτήσουμε το Κύπελλο. Πιστεύω ότι χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση από το πρώτο λεπτό”.