Κούγιας: "Παραποιήθηκε εντελώς η κατάθεση μου"

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην κατάθεση του για την υπόθεση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι έχει αλλοιωθεί.

Κούγιας: "Παραποιήθηκε εντελώς η κατάθεση μου"

Ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Fever Pitch» με τους Θέμη Καίσαρη και Σταύρο Γεωργακόπουλο.

Για το δημοσίευμα που αναφέρει μέρος της κατάθεσης του: "Δεν γνωρίζω ποιος τα δημοσιοποίησε αν και καταλαβαίνω ποιος τα δημοσιοποίησε. Ξεκίνησε από ένα σάιτ που είναι επιχειρηματικής δραστηριότητας Αλαφούζου. Ενδιαφέρον έχει ότι από περίπου θα έλεγα σαράντα σελίδες καταθέσεων έβγαλαν δέκα γραμμές. Και μάλιστα με μία κρίση από κάτω, επειδή αυτές οι δέκα γραμμές μάλλον δημιουργούσαν πρόβλημα σε κάποιους, ότι αυτό που ισχυρίστηκα το θεωρεί ο ανακριτής αναξιόπιστο. Μου κάνει εντύπωση πρώτα απ’ όλα, ποιος έχει την εξουσία να κάνει αυτή την επιλογή των δέκα γραμμών και το δεύτερο, με ποιον μιλάει ο κύριος ανακριτής, ώστε να το ξέρει αυτός που το γράφει, ότι θεωρεί αυτός που το γράφει, ότι θεωρεί αυτά που είπα αναξιόπιστα; Μιλάει με τον δημοσιογράφο ο ανακριτής; Μιλάει με αυτόν που είναι πίσω από τον δημοσιογράφο που το δημοσίευσε με αυτόν τον απρεπή όρο; Για να μην το κουράζουμε. Αυτό το κομμάτι και το απρεπές σχόλιο είναι όλο ανακριβές. Από πάνω μέχρι κάτω. Έχει παραποιηθεί εντελώς και το νόημα της κατάθεσης μου και εντελώς το περιεχόμενο της κατάθεσης. Απ’ ότι πληροφορήθηκα, γιατί δεν μπαίνω σε σάιτ, το διάβασα σε δύο αθλητικές εφημερίδες. Η μία εφημερίδα λέει ότι εγώ λέω ότι η μία εγκληματική οργάνωση είναι ο Αλαφούζος, ο Μελισσανίδης, ο Πατέρας και ο Κακέτσης και ότι δεν είναι ο Μαρινάκης. Η άλλη εφημερίδα λέει ότι εγώ έχω στοιχεία ότι δεν είναι αυτή που εμφανίζεται ως εγκληματική οργάνωση, αλλά είναι η παρέα αυτή με επικεφαλής καιν εγκέφαλο το Νίκο Πατέρα. Δεν γνωρίζω αν το σάιτ γράφει κάτι άλλο. Αν γράφει κάτι άλλο και μπορείτε να μου το κάνετε γνωστό, γιατί εγώ δεν μπαίνω στα σάιτ μπορείτε να μου το κάνετε γνωστό, θα μπορούσα να βοηθήσω την πρόοδο της συζήτησης".

Για το τι έχει πει στην κατάθεση του και αν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα: "Εχω πει πολλά παραπάνω. Χρησιμοποιούν τα μέσα τα οποία ελέγχουν για τους δικούς του λογαριασμούς. Εκεί σε βάζουν και εσένα. Θέλω να σας πω το εξής κατηγορηματικά. Προσωπικά γνωρίζετε και οι δυο σας την διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο. Έχω μία μεγάλη αγάπη στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν έκρυψα ότι το θεωρώ μέρος της προσωπικής μου κουλτούρας, παρά το ότι μου έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην επαγγελματική μου εικόνα, γιατί όταν αντιπαρατίθεσαι με υποκείμενα σαν αυτά που αντιπαρατέθηκα εγώ όλα αυτά τα χρόνια, καταλαβαίνεις τι φθορά θα έχεις. Όταν είσαι ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής και έχεις απέναντι σου αυτούς που είναι στο πόρισμα Παπανδρέου, να έχεις στο παρελθόν απέναντι σου την προηγούμενη παράγκα και να έχεις και απέναντι σου από την στιγμή που βγήκε το πόρισμα Παπανδρέου, όλο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου από το 1996 είτε με θεσμικούς ρόλους είτε από το παρασκήνιο. Αυτή την απεικόνιση την έχω δώσει στους δικαστές και τους εισαγγελείς από τότε που με κάλεσε για πρώτη φορά η κυρία Παπανδρέου σαν μάρτυρα, μιλάω για το 2010, πριν πέντε χρόνια και σε επίπεδο ανακοινώσεων και συνεντεύξεων από το 1996 που ήμουν ο πρόεδρος του Αρη Πετρούπολης που και τότε είχα μπροστά μου τους ίδιους ανθρώπους. Αυτό το περιγράφω στις καταθέσεις που έχω δώσει στην κυρία Παπανδρέου, στον κύριο Κορέα και στην τελευταία μου κατάθεση που έχω δώσει στον κύριο Ανδρεάδη.

Όποιος διαβάζει τις καταθέσεις μου αν βρει έστω και ένα λάθος ή κάτι που εσείς οι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζετε ως πραγματικότητα θα δείτε ότι δεν υπάρχει ούτε κόκκος αναληθείς. Η τελευταία μου τοποθέτηση στον κύριο Ανδρεάδη απεικονίζει την πάσα πραγματικότητα. Η τελευταία μου κατάθεση κράτησε εννιά ώρες και είναι κρίμα να απομονώνονται δέκα λέξεις, με τον τρόπο που σκέφτομαι και καταθέτω κρατάνε μόνο ένα λεπτό, εκεί δείχνω πραγματικά την εικόνα από το 1996. Τι συνέβη επί κυριαρχίας Κόκκαλη, τι συνέβη επί κυριαρχίας Πατέρα, τι συμβαίνει επί κυριαρχίας Μαρινάκη και ποιοι είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι πραγματικά πρέπει να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο, για να μπορέσει το ποδόσφαιρο, να δει μία άσπρη μέρα και εμείς που έχουμε ομάδες ιστορικές, γιατί έχει τύχει να έχω ιστορικές ομάδες, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, την ΑΕΚ, τον ΠΑΣ Γιάννινα που όλοι γνωρίζουν το πώς ο ΠΑΣ Γιάννινα επί των ημερών μου δεν ανέβαινε και ανέβηκε την επόμενη χρονιά με τους ίδιους παίκτες και μεγαλύτερα προβλήματα οικονομικά. Και τώρα εφτά χρόνια τώρα τι τραβάει η Παναχαϊκή για να ξεκολλήσει από την Γ’ Εθνική, με την κυριαρχία Μπέου και Τσακογιάννη και των υπολοίπων, τι τραβάει και τώρα στην Β’ Εθνική, που όλοι ξέρουν τι έχει γραφτεί στις κασέτες για τα παιχνίδια με τον Πλατανιά και την Καλλιθέα και το πώς η Παναχαϊκή δεν τα πήρε αυτά τα παιχνίδια και παίζει τώρα στην Football League και ταλαιπωρείται, ανάλογα με το τι συμβαίνει κάθε χρόνο και τις ορέξεις του ενός και του άλλου. Εκείνο που έχω προσθέσει τη νέα μου κατάθεση είναι ποια είναι η υποδομή των παρεμβάσεων στο ποδόσφαιρο. Ποιοι με χρησιμοποίησαν και εγώ πως τους χρησιμοποίησα. Ποιοι με χρησιμοποίησαν που δεν πήγαν να καταθέσουν, αλλά ήταν και άσχετοι και δεν γνώριζαν. Ποιοι με χρησιμοποίησαν για να ξεκαθαρίσουν προσωπικούς τους λογαριασμούς προσωπικά με τον Μαρινάκη και μιλάμε για λογαριασμούς με επιχειρηματικό επίπεδο, που εγώ δεν είχα άλλη επιλογή να το κάνω, γιατί μόνο αν μου έδιναν κάποια στοιχεία που είχαν στα χέρια τους και κασέτες που είχαν στα χέρια τους, θα μπορούσα να τις δημοσιοποιήσω όπως και έκανα, για τις κασέτες τότες του Μπέου με τον Δαλούκα, ποιοι κρύβονται πίσω από την ενεργοποίηση του Θωμαΐδη ή ακόμα και του Στιβ Κακέτση, αυτά ναι τα έχω πεις τον κύριο Ανδρεάδη. Του τα έχω πει με λεπτομέρειες και με ότι στοιχεία έχω στα χέρια μου. Για να μην εμφανίζονται κάποιοι χρησιμοποιώντας τον δικό μου κόπο, το δικό μου κόστος και τον κίνδυνο ζωής. Θυμάστε από την προηγούμενη κασέτα, ποιοι θα με πυροβολούσαν και έρχονται κάποιοι εκ του ασφαλούς που δεν έχουν βάλει ούτε ευρώ στο ποδόσφαιρο ή διαχειρίζονται τα χρήματα άλλων, να φτάνουν στο σημείο σε μία τελευταία εκπομπή του Θωμαΐδη, στο τέλος να εμφανίζουν μία πρώην σχέση μου και το οποίο ήταν την επομένη στα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Αποδίδουν χαρακτηρισμούς σε μένα για να απομυθοποιήσουν αυτό που πάει να γίνει.
Είμαι ένας άνθρωπος που πραγματικά όταν με πειράξεις, δεν στο συγχωρώ, δεν πα να είσαι παντοδύναμος, εγώ πραγματικά θα πω αυτά που πρέπει και κατάλαβαν αυτοί ότι θα πω αυτά που πρέπει. Δηλαδή ποιοι κρύβονται πίσω από πραγματικά σημαντικές υποθέσεις, έρευνες, ποιοι κρύβονται πίσω από δημοσιογράφους, πως ενεργοποιούνται αυτοί οι δημοσιογράφοι, τι χρησιμοποιούν γι’ αυτή την διαδικασία οι δήθεν αποκαλύψεις. Οι οποίες βέβαια δεν είναι αποκαλύψεις, δεν προσφέρουν τίποτα, κανείς από αυτούς δεν έχει πάει ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες της ΕΠΟ, ποιοι είναι οι διαιτητές, ποιοι πραγματικά είναι το οικοδόμημα της παράγκας του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι όταν απέναντι τους είναι ο Κόκκαλης να εξολοθρεύσουν τον Κόκκαλη, όταν απέναντι μας είναι ο Πατέρας τον Πατέρα και τώρα που είναι ο Μαρινάκης μόνο ο Μαρινάκης. Αυτό είναι το καινούργιο κομμάτι. Δικαιολογήθηκα γιατί επέλεξα να συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους. Όταν το 2011 συνελήφθησαν αυτοί οι άνθρωποι και οδηγήθηκαν στην φυλακή, εγώ περίμενα να τελειώσει η ταλαιπωρία μου με την Παναχαϊκή. Ότι τώρα θα αντιμετωπίζεται ως μία μεγάλη ομάδα της επαρχίας. Και όμως την επόμενη χρονιά ακριβώς το 2012, έγιναν αυτά που έγιναν με τον Πλατανιά. Θέλησε το κύκλωμα να ανεβάσει τον Πλατανιά, μια ομάδα των Χανίων που δεν έχει καμία ιστορία στο ποδόσφαιρο και μία ομάδα που ήταν πολύ χειρότερη από την δική μας, με το τι έγινε με τον Κάμπαξη, τον Αμπάρκιολη, τον Ιωαννίδη και με το παρασκήνιο του ποιος τους έβαλε. Τότε αποφάσισα όταν είδα αυτά που έγιναν να τους υποκριθώ τον φίλο, να κάνω παρέα μαζί τους, να μαθαίνω συμπεριφορές, αυτοί προκειμένου να αποφύγουν το δικό μου μένος. Για όλα έφταιγαν ο Τσακογιάννης και ο Μπέος.

Τους βάλαμε μέσα, πως γίνονται ακόμα αυτά τα πράγματα; Άφηναν να φαίνεται ότι ο Μαρινάκης είναι συνεργάτης τους και εγώ να έχω ένα μίσος για τον Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης να έχει ένα μίσος για μένα, γιατί θεωρούσε δικαίως ότι με υποκινεί ο Πατέρας, γιατί ήξερε ότι κατέθεσα την πρώτη φορά ότι τα είχε υποκλέψει ο Πατέρας σε προσωπικές του επαφές. Εμένα ο Μαρινάκης να με στύβει με την δύναμη που έχει ως Ολυμπιακός να μην μπορώ να πάω στο γήπεδο και με την δυνατότητα που έχει ως επιχειρηματίας. Από την άλλη μεριά μόλις η άλλη πλευρά είδε πως υπάρχει μία προσέγγιση με τον Μαρινάκη τότε άρχισαν να χτυπούν εμένα με τέτοιου είδους μέσα. Εγώ έχω αγάπη για το ποδόσφαιρο πραγματικά, έχω δώσει την περιουσία μου, δεν είμαι σαν αυτούς. Δεν θέλω να χρησιμοποιούμαι ούτε από τους μεν ούτε από τους δε. Στοχοποίησα τον Μαρινάκη και έντονα, γιατί πείστηκα από αυτούς, ότι πίσω από τις τότε διαιτησίες ήταν ο Μπέος και ο Τσακογιάννης που ήταν συνεργάτες του Μαρινάκη. Όμως πέρασαν τα χρόνια και συνέχισαν τα γίνονται τα ίδια πράγματα και αποφάσισα να πω την πραγματικότητα, αν η πραγματικότητα πειράζει κάποιους. Ρωτάω πως ξέρει αυτό το σάιτ ότι ο ανακριτής με θεωρεί αναξιόπιστο; Αυτό είναι θέμα πολύ σοβαρό για τον κύριο ανακριτή. Τώρα επειδή είμαι αναξιόπιστος, αυτοί που δεν με πιστεύουν φοβούνται ότι οι προσωπικοί τους λογαριασμοί δεν θα ξεκαθαρίσουν όπως θέλουν αυτοί. Αν νομίζουν ότι θα γίνω το εργαλείο του καθενός κάνουν μεγάλο λάθος".

Για το που πιστεύει ότι θα καταλήξει αυτή η υπόθεση: "Θα έχουμε παραπομπές αμετάκλητες για όλους αυτούς που πραγματικά είναι εγκληματική οργάνωση θα έχουμε οπωσδήποτε. Το αν πράγματι φταίει κάποιος να τιμωρηθεί. Επειδή είμαι παλιός και το έχω πληρώσει ακριβά αυτό το έργο, είμαι αξιόπιστος και πιστεύω θα αποδοθεί δικαιοσύνη".

Για το νέο νομοσχέδιο: "Το νομοσχέδιο Κοντονή έγινε για να τροποποιηθεί, γιατί αλλιώς αν δεν το ήξερε ο ίδιος πως λειτουργεί το ευρωπαϊκό και διεθνές ποδόσφαιρο, δεν κάνει γι’ αυτή την θέση. από την στιγμή που το γνωρίζεις, δεν κάνεις το νομοθέτημα που έκανες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK