Κούγιας: "Σιχαίνομαι τον Μαρινάκη που βρίζει τον Σισέ"

Ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό και αναφέρθηκε στην επίθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη σε Τζιμπρίλ Σισέ και Γιάννη Αλαφούζο, ενώ αποκάλυψε τι ειπώθηκε σε συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Κούγιας: "Σιχαίνομαι τον Μαρινάκη που βρίζει τον Σισέ"

Οι δηλώσεις Κούγια στον "ΣΚΑΙ"

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

"Εγώ δεν θέλω να φύγει ο Μαρινάκης από το ποδόσφαιρο. Αλλά δεν θέλω τον Μαρινάκη που έβριζε τον Σισέ. Αυτόν τον Μαρινάκη τον σιχαίνομαι. Τον Μαρινάκη που έλεγε 'σκουπίδια' εμένα και τον Αλαφούζο, τον σιχαίνομαι. Εγώ θέλω τον Μαρινάκη που έδωσε συγχαρητήρια στον Αναστασιάδη. Και γενικά δεν θέλω κανέναν που με χρησιμοποιεί και που θέλει να με στύψει σαν λεμονόκουπα".

Για τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη

"Πήγα πρόσφατα στον Μελισσανίδη. Εκείνος με φώναξε. Μου είπε 'έχεις γεμίσει την καρδάρα και πας να την χύσεις για μια μεταγραφή'. Του απάντησα ότι με την ταλαιπωρία που έχω υποστεί στο ποδόσφαιρο, με τα πρόστιμα που μου έχουν επιβληθεί, έχω εξαντληθεί οικονομικά. Αν δεν πούλαγα τον Πλέγα στον Ολυμπιακό θα είχα διαλυθεί. Ο Μαρινάκης έσωσε οικονομικά την Παναχαϊκή με αυτή την πώληση".

"Ο Μελισσανίδης μου είπε τι έχει αποφασίσει να κάνει. Συγκεκριμένα μου είπε 'ξέχασε τον Μελισσανίδη που ήξερες. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα όμορφο ποδόσφαιρο; Θέλεις να γίνεις πρόεδρος στην ΕΠΟ;' Του είπα ότι θα το έκανα, αν μου εξασφάλιζε τα χρήματα για να συντηρηθεί το δικηγορικό μου γραφείο και η Παναχαϊκη.

"Τον ρώτησα αν είναι αλήθεια τα όσα έχουν καταγγελθεί εναντίον του για την υπόθεση του Ζωγράφου. 'Πιστεύεις ότι το έχω κάνει εγώ;' με ρώτησε. Του είπα ευθέως 'έχω δώσει πολύ σκληρή κατάθεση για σένα στον εισαγγελέα'. Μου απάντησε 'το ξέρω και δεν ήθελα να σε πάρω πριν καταθέσεις. Σε πήρα αφού την έδωσες'. Αυτό που έκανε ο Μελισσανίδης το εκτιμώ πολύ. Και συμφωνήσαμε μαζί, να συνεργαστούμε πραγματικά, όλοι οι υγιείς που έχουμε ομάδες, να κάνουμε ένα ποδόσφαιρο καλύτερο".

Για την υπόθεση της επίθεσης στον Χριστόφορο Ζωγράφο

"Προσωπικά, για την υπόθεση Ζωγράφου κρατάω αποστάσεις. Δεν ξέρω αν προέρχεται από τον Μελισσανίδη. Ειδικά μετά τη συνάντηση μαζί του, κρατάω αποστάσεις. Βέβαια, η άλλη πλευρά, ο Μαρινάκης, ο Σαρρής, ο Ζωγράφος, ο Ακρίδας, λένε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία. Παραδέχομαι όμως, ότι στον εισαγγελέα κατέθεσα με προκατάληψη για τον Μελισσανίδη".

Για την "μαύρη" εικόνα του ποδοσφαίρου

"Ως το 2002, τον απόλυτο έλεγχο τον είχε ο Κόκκαλης. Τότε ασκήθηκαν και πάλι ποινικές διώξεις, αλλά η δικογραφία βάλτωσε στο γραφείο ενός ανακριτή και δεν προχώρησε ποτέ. Ο Κόκκαλης κυριάρχησε και στη συνέχεια, αλλά επειδή έβγαιναν δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν υπήρχε ιδιαίτερη αντίδραση. Τον Κόκκαλη τον έδιωξε από το ποδόσφαιρο ο Νίκος Πατέρας. Μαζί έδιωξε και τον Γκαγκάτση με την παραπομπή του στο δικαστήριο. Με την ίδια έννοια, προστάτης τότε του συστήματος ήταν ο Πατέρας. Μετά ήρθε ο Σαρρής. Τα πρόσωπα στην ΕΠΟ παραμένουν πάντα ίδια. Η εγκληματική οργάνωση είναι πάνω-κάτω ίδια από το 1996. Κατά καιρούς εμφανίζονται και νέα ταλέντα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ