Κρανίου τόπος για τον Λουτσέσκου η AEL FC Arena

Με την ΑΕΛ στην Football League, με την ΑΕΛ στην Super League. Στον πάγκο της Ξάνθης ή του ΠΑΟΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα ακούει "AEL FC Arena" και θα... τρέχει. Και έχει τους λόγους του.

Κρανίου τόπος για τον Λουτσέσκου η AEL FC Arena

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε στην AEL FC Arena, έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την ΑΕΛ και έτσι η φιέστα που ετοίμαζαν οι οπαδοί του στα Τέμπη πήρε αναβολή μιας εβδομάδας. Ο "Δικέφαλος" δεν ήρθε αντιμέτωπος μόνο με την παράταση της στέψης του ως πρωταθλητής, αλλά και με τον τραυματισμό που έθεσε νοκ άουτ τον Βιεϊρίνια νωρίς στην αναμέτρηση. Με τον Γιαννούλη να αντικαθιστά τον αρχηγό του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, για τον Πορτογάλο μπακ - χαφ εκφράζονται φόβοι για σοβαρή ζημιά στο γόνατο και συγκεκριμένα στον πρόσθιο χιαστό. Έτσι, μάλλον δικαιολογημένα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα ακούει "AEL FC Arena" και θα τρέχει...

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν έχει καταφέρει να φύγει ποτέ νικητής από το συγκεκριμένο γήπεδο. Τόσο στην διάρκεια της θητείας του στον πάγκο της Ξάνθης, όσο και σε αυτήν που προπονεί τον "Δικέφαλο", ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να φύγει χαμογελαστός από τα εκτός έδρας παιχνίδια με την ΑΕΛ.

Σε αναμέτρηση της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 2 Δεκεμβρίου του 2015, ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε την AEL FC Arena ο 50χρονος σήμερα προπονητής. Ένα γκολ του Μίλαν Μπόγιοβιτς στο 34', από ασίστ του Ανδρέα Λαμπρόπουλου, ήταν και το μοναδικό στο ματς, υποχρεώνοντας σε ήττα και αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης την Ξάνθη. Η ΑΕΛ αγωνιζόταν ακόμη στην Football League.

Στις 23 Απριλίου του 2017, ο Λουτσέσκου βρέθηκε ξανά στην έδρα της ΑΕΛ, ως τεχνικός της ακριτικής ομάδας. Αυτή τη φορά το ματς ήταν για την 29η αγωνιστική της Super League, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Ξανά νίκη για τους γηπεδούχους και 0/2 για τον Ρουμάνο τεχνικό.

Από ασίστ του Χίμο Ναβάρο, ήταν ο Νίκος Αναστασόπουλος που σκόραρε με κεφαλιά στο 24' για το τελικό 1-0 στην AEL FC Arena. Και σε εκείνο το παιχνίδι, ο Λουτσέσκου είχε χάσει παίκτη με τραυματισμό στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σολτάνι στο 25' είχε περάσει ως αλλαγή αντί του Πιζέλι.

Την ίδια χρονιά αλλά για την επόμενη σεζόν, ο Λουτσέσκου ήρθε ξανά αντιμέτωπος με την ΑΕΛ, αυτή τη φορά όμως ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της Super League, οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Από ασίστ του Βιεϊρίνια στο 44', ο Λέο Μάτος άνοιξε το σκορ για τον "Δικέφαλο", που κρατούσε τη νίκη μέχρι το 89'.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Σάντι Κρίζμαν από ασίστ του Πάβολ Φάρκας, ισοφάρισε για λογαριασμό των γηπεδούχων και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, που στέρησε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου μια ακόμη ευκαιρία να φύγει νικητής από την έδρα της ΑΕΛ.

Το βράδυ της Κυριακής (14/4), ήταν το εκτός περιοχής βολέ του Πέλκα με το δεξί που έβαλε "φωτιά" στον πάγκο του ΠΑΟΚ με έξαλλους πανηγυρισμούς, αφού το ενδεχόμενο νίκης στην AEL FC Arena ήταν ισοδύναμο τίτλου για τον "Δικέφαλο" μετά από 34 χρόνια. Ωστόσο η "κατάρα" που κυνηγά τον Ραζβάν Λουτσέσκου, εντέλει... επικράτησε.

Στο 64', ήταν ο Γιακιμόβσκι που με εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ, από δύσκολη γωνία εντός περιοχής, νίκησε τον Πασχαλάκη και ισοφάρισε σε 1-1 για την ΑΕΛ. Το σκορ δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Φωτιά στην αναμέτρηση, έτσι ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να κάνει υπομονή τουλάχιστον για μια εβδομάδα ακόμη για την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Λουτσέσκου από την άλλη, όχι μόνο δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στην AEL FC Arena, αλλά είδε και τον Βιεϊρίνια να φεύγει τραυματίας απ΄το παιχνίδι.

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρουμάνος τεχνικός φυσικά δεν μπορεί παρά να σκέφτεται την κατάσταση της υγείας του 33χρονου Πορτογάλου μπακ και να κάνει υπομονή μέχρι του χρόνου, για να ψάξει το πρώτο του τρίποντο ως προπονητής σε ένα γήπεδο που αποδεικνύεται κρανίου τόπος για τον ίδιο...

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK