Κρασνοντάρ - Ολυμπιακός: Από το Μαρόκο με αγάπη

Οι ελπίδες της Κρασνοντάρ για το θαύμα κράτησαν 49''. Τόσα χρειάστηκε ο Ελ Αραμπί για να ισοφαρίσει το γκολ του Ούτκιν, πριν πετύχει και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 47', χαρίζοντας τη νίκη με σκορ 2-1 στον Ολυμπιακό στο 'Krasnodar Stadium'. Οι 'ερυθρόλευκοι' είναι θριαμβευτικά στους ομίλους του Champions League 2019-2020.

O Eλ Αραμπί πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κρασνοντάρ για τα playoffs του Champions League 2019-2020
O Eλ Αραμπί πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κρασνοντάρ για τα playoffs του Champions League 2019-2020 LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Η αποστολή του Ολυμπιακού στη ρεβάνς της Ρωσίας με την Κρασνοντάρ για τα playoffs του Champions League 2019-2020, έμοιαζε εξαιρετικά απλή: οι 'ερυθρόλευκοι' δεν είχαν παρά να υπερασπιστούν το τεράστιο προβάδισμα που τους έδινε το υπέρ τους 4-0 από την αναμέτρηση του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', προκειμένου να σφραγίσουν το εισιτήριο τους για την φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από τον τρόπο που οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα διαχειρίζονταν τα δεδομένα, θα προέκυπτε και η οποιαδήποτε πιθανότητα να πιστέψουν οι γηπέδουχοι στο θαύμα. Αν κάποιοι δεν χρειάζονταν ένα έξτρα κίνητρο πίστης, αυτοί ήταν οι οπαδοί της ρωσικής ομάδας που προκάλεσαν sold out στο 'Krasnodar Stadium'.

Η φωτιά του Ούτκιν και η μάνικα του Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του απώλεια στο ματς, πριν καν αυτό ξεκινήσει. Ο Γκερέρο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ζέσταμα, έμεινε εκτός 18άδας και ο Ελ Αραμπί πήρε την θέση του στην ενδεκάδα, με τον Κούτρη να παίρνει την θέση του Μαροκινού φορ στον πάγκο. Το σκορ του Φαλήρου δεν άφηνε παρά μια επιλογή στην Κρασνοντάρ: να επιτεθεί -με τα ανάλογα πολλά ρίσκα- από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αυτό έκανε, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να βάλει φρένο στο ματς και με την συμπλήρωση του 10ου λεπτού να χάνει το εντυπωσιακό σερί που έτρεχε με το μηδέν παθητικό σε όλη την προκριματική φάση.

Ο Μπουχαλάκης άργησε και έχασε τη μπάλα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι γηπεδούχοι βρήκαν ανοργάνωτη την άμυνα των 'ερυθρολεύκων' και ο Ούτκιν με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής έβαλε την Κρασνοντάρ μπροστά στο σκορ. Αυτό έψαχναν οι Ρώσοι, αυτό βρήκαν στο ματς, ένα γρήγορο γκολ που θα τους επέτρεπε να κυνηγήσουν το όνειρο. Δεν ήταν γραφτό τους όμως καθώς πριν το γήπεδο πάρει φωτιά, εμφανίστηκε ο Ελ Αραμπί σε ρόλο... πυροσβέστη, σβήνοντας το χαμόγελο της ελπίδας από τα χείλη των φίλων της Κρασνοντάρ. Με την σέντρα ο Ολυμπιακός επιτέθηκε, ο Βαλμπουενά έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μαροκινός φορ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και εκτέλεσε εξ επαφής τον Κρίτσιουκ για το 1-1 στο 11'!

Με τρόπο σχεδόν... σαδιστικό, οι 'ερυθρόλευκοι' βρήκαν με την σειρά τους αυτό που έψαχναν στο ματς βάζοντας οριστικά για ύπνο την υπόθεση πρόκριση. Ο Ολυμπιακός έδειξε στους Ρώσους πως η διαδρομή από την ελπίδα στην απόγνωση δεν διαρκεί παρά μόνο 49''! Το 1-0 σημειώθηκε στο 09:56', το 1-1 ήρθε στο 10:45'. Game Over. Το εκρηκτικό ξεκίνημα της ρεβάνς δεν είχε ανάλογη συνέχεια, μια εξέλιξη φυσιολογική, με ρίζες στην απογοήτευση των γηπεδούχων από την άμεση ισοφάριση. Μέχρι το ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα.

Έχανε παίκτες, παρέμενε... αχόρταγος

Το πρόβλημα για την Κρασνοντάρ ήταν το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έμοιαζε διατεθειμένος να κάτσει στ' αυγά του. Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι 'ερυθρόλευκοι' έκαναν την ολική ανατροπή στο 'Krasnodar Stadium', με γκολ - καρμπόν από νέα συνεργασία των Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί. Ο Γάλλος έκανε το γύρισμα από δεξιά, η άμυνα της ρωσικής ομάδας ολιγώρησε ξανά και ο Μαροκινός φορ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι για το 1-2 στο 47'! Αν η ρεβάνς ήταν ταινία, ο τίτλος θα ήταν 'Από το Μαρόκο με αγάπη'.

Δυστυχώς για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς το ματς είχε και άσχημα μαντάτα, αφού μετά τον Γκερέρο έγινε αλλαγή και ο Σεμέδο αντιμετωπίζοντας ενοχλήσεις στο ύψος του γονάτου στο δεξί του πόδι.

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι αχόρταγος, χάνοντας ευκαιρίες με τους Μασούρα, Βαλμπουενά και τον Σκόμινα να μην βλέπει παράβαση στην ανατροπή του Ποντένσε από τον Φιλένα εντός περιοχής στο 59'. Ο Ελ Αραμπί έφυγε επίσης από το παιχνίδι με ενοχλήσεις, ο Ολυμπιακός όμως συνέχισε να είναι το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας και χάνοντας ευκαρίες για ένα τρίτο γκολ. Όχι πως το χρειαζόταν, αλλά γιατί μπορούσε. Δεν το βρήκε, αφού ακόμη και στην τελευταία φάση ο Σουντανί αστόχησε με το αριστερό από πλεονεκτική θέση. Μικρή σημασία είχε.

Με τσίτα τα γκάζια μέχρι τους ομίλους

Οι 'ερυθρόλευκοι' νίκησαν και στη ρεβάνς του 'Krasnodar Stadium' και ολοκλήρωσαν με θριαμβευτικό τρόπο την πορεία τους στα προκριματικά, μέχρι τους ομίλους του Champions League. Σε έξι ματς ο Ολυμπιακός σημείωσε πέντε νίκες και μια ισοπαλία, πέτυχε 13 τέρματα και δέχτηκε μόλις ένα!

Με τον Πέδρο Μαρτίνς να ισοφαρίζει τις νίκες του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Ευρώπη, φτάνοντας τις 11. Αν μη τι άλλο, η ξέφρενη πορεία των 'ερυθρολεύκων' από το Πλζεν μέχρι το μακρινό Κρασνοντάρ, φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του Πορτογάλου τεχνικού. Ο πρώτος στόχος της σεζόν για τον Ολυμπιακό κατακτήθηκε, οι επόμενες προκλήσεις τον περιμένουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK