Κρατάει την ουσία η Ξάνθη

Κρατάει την ουσία η Ξάνθη

Η Ξάνθη γνωρίζει το μυστικό της συγκομιδής βαθμών, ακόμα και όταν δεν είναι σε καλή μέρα. Ετσι, απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς στα Πηγάδια,κέρδισε 2-0, έστω και αν δεν ικανοποίησε. Η κούραση από τον αγώνα με τη Μίντλεσμπρο επηρέασε τους παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη, ο οποίος είδε τους Λαμπριάκο και Λουτσιάνο να σημειώνουν τα γκολ. Ασχημη εμφάνιση από τους "Πόντιους", στην πρώτη τους ήττα για φέτος.

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και διεκδίκησε χώρο στο παιχνίδι της. Αυτός της δόθηκε απλόχερα από την ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς που προτίμησε να αγωνιστεί πιο αμυντικά. Ακόμα κι έτσι, όμως, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα της ανήκει, όταν στο 13'ο Πετκάκης σούταρε δυνατά, αλλά ο Πιζανόφσκι, σε ετοιμότητα, κράτησε το μηδέν στο παθητικό των γηπεδούχων.


Ανταπόκριση από την Ξάνθη

Ακης Ιωακείμογλου

Τα κατάφερε και πάλι η ΕΠΑΕ και έβαλε "φωτιά" σε ένα από τα πλέον ήρεμα παιχνίδια του προγράμματος της τρίτης αγωνιστικής. Ο αγώνας είχε οριστεί για τις 17:00 της Κυριακής (18/9), ωστόσο η Ξάνθη ζήτησε την επομένη του ορισμού την μετάθεση της έναρξης για τις 18:15. Τόσο η ΕΠΑΕ, όσο και η Καλαμαριά αποδέχθηκαν το εν λόγω αίτημα, ωστόσο ουδείς άνθρωπος της διοργανώτριας αρχής δεν φρόντισε να ενημερώσει σχετικά την επίσημη ιστοσελίδα της, με αποτέλεσμα όλοι να γνωρίζουν την παλιά ώρα έναρξης.

Οι φίλαθλοι που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια έφτασαν στο γήπεδο των Πηγαδιών την αρχική ώρα και κατά συνέπεια δημιουργήθηκε σύγχυση και υπήρξε ένταση μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και βρεθεί λύση. "Ζητήσαμε από την ΕΠΑΕ την αλλαγή της ώρας και έγινε δεκτή. Εμείς το γνωρίζαμε εδώ και δέκα μέρες", δήλωσε ο πρόεδρος της ακριτικής ομάδας, Αρης Πιαλόγλου. Ο υπεύθυνος Τύπου του Απόλλωνα, Γιάννης Μαυρόπουλος, τόνισε: "Το γνωρίζαμε εδώ και αρκετές μέρες, ωστόσο δεν καταλάβαμε γιατί έπρεπε να αλλάξει η ώρα".


*** Τη μητέρα του έτρεξε και αγκάλιασε ο Λουτσιάνο μόλις ευστόχησε στο πέναλτι. Μάλιστα, όταν απομακρύνθηκε από τις εξέδρες, η ηλικιωμένη Βραζιλιάνα άρχισε να... χορεύει σάμπα.
*** Περίπου 30 φίλαθλοι του Απόλλωνα βρέθηκαν στην πόλη της Ξάνθης για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Εντύπωση έκανε ότι μετακινήθηκαν από τη Θεσσαλονίκη με το πούλμαν της ΠΑΕ, ενώ η αποστολή της ομάδας έφτασε στην Θράκη με... τουριστικό λεωφορείο.
*** Η ΠΑΕ Ξάνθη έθεσε σε κυκλοφορία την Κυριακήτα εισιτήρια του επαναληπτικού αγώνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη Μίντλεσμπρο, ο οποίος θα διεξαχθεί την μεθεπόμενη Πέμπτη (29/9).

Το παιχνίδι δεν είχε καλές φάσεις -γενικότερα δεν ήταν καλό-, ωστόσο ο Λουτσιάνο, μετά από όμορφη προσπάθεια στο 26’, βρέθηκε στα αριστερά, σέντραρε και ο επερχόμενος Λαμπριάκος, με προβολή, σημείωσε το πρώτο του γκολ για τη φετινή χρονιά. Ο Λουτσιάνο ήταν ο πρωταγωνιστής του ημιχρόνου, αφού ήταν ο "εγκέφαλος" των προσπαθειών των γηπεδούχων, με προωθήσεις είτε από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν να επιδείξουν ιδιαίτερηεπιθετική δραστηριότητα, αφού οι προσπάθειές τους έφταναν λίγο μετά τη μεσαία γραμμή, μέχρι να ανακοπούν ή να γίνει λάθος σέντρα. Στις φάσεις που δημιουργήθηκε, συνήθως ρόλο εκτελεστή είχε ο Παππάς, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τους γηπεδούχους.

Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Μαχράντζε σέντραρε στην περιοχή του Απόλλωνα από τα δεξιά, η μπάλα άλλαξε πορεία από το χέρι του Ιωάννου και βγήκε άουτ, με τον διαιτητή Ζωγράφο να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Λουτσιάνο ήταν ο εκτελεστής και δεν αστόχησε, σημειώνοντας με τη σειρά του το "παρθενικό" γκολ για την τρέχουσα περίοδο.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Απόλλωνα πιο επιθετικό, αλλά την Ξάνθη να χάνει μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Μαχράντζε βρέθηκε στα δεξιά, σέντραρε και ο Λαμπριάκος ερχόταν με προβολή να σημειώσει το δεύτερό του γκολ, ωστόσο ο Παπαδόπουλος πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Οι "ακρίτες" μείωσαν το ρυθμό και την πίεση που ασκούσαν στο πρώτο μέρος, αφού η κούραση από το ταξίδι και τον αγώνα με τη Μίντλεσμπρο την Πέμπτη γινόταν φανερή. Στον αντίποδα, η ομάδα της Καλαμαριάς ανέβηκε ελάχιστα στο χώρο του κέντρου, ωστόσο κράτησε παραπάνω τη μπάλα σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Οι δύο προπονητές ανέλαβαν δράση με τις αλλαγές. Ο Μαντζουράκης χρησιμοποίησε και πάλι τον Κιντάνα (αντί του Λάφατα), ενώ προχώρησε και σε αλλαγή προσώπων με την αντικατάσταση του Τοροσίδη από τον Αντζα. Αργότερα προχώρησε και στην αλλαγή του Λουτσιάνο (γνώρισε την αποθέωση κατά την έξοδο) με τον Τσάγκι, στην "παρθενική" εμφάνιση του τελευταίου. Στον αντίποδα, ο Σέρβος τεχνικός έβγαλε από τον αγώνα τον Καραμανλή που έδωσε πολλές μάχες μπροστά και έβαλε τον ξεκούραστο Μουζαουί, ενώ αργότερα απέσυρε τον Παππά και έβαλε τον Ομάρι (πρώτη εμφάνιση).

Οι αλλαγές δεν μετέβαλλαν τα δεδομένα του παιχνιδιού και από τη στιγμή που καμία ομάδα δεν προσπάθησε για κάτι, το αποτέλεσμα έμεινε ως είχε. Η Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες (μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ και την ήττα στην Αγγλία), "σκαρφαλώνοντας" στη βαθμολογία, ενώ ο Απόλλωνας γνώρισε την πρώτη του ήττα φέτος, σε αυτό το θετικό ντεμπούτο.


Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Τοροσίδης (64' Αντζας), Τσικίνιο, Σίκοφ, Παβιό, Έμερσον, Λέο Μινέιρο, Μαχράτζε, Λάφατα (68' Κιντάνα), Λουτσιάνο (77' Τσάγκι), Λαμπριάκος
Απόλλων Καλαμαριάς (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ραντιβόγιεβιτς, Πετκάκης, Ν. Χ. Παπαδόπουλος, Φυτανίδης, Μουράφσκι, Ιωάννου, Παρμαξίδης, Καραμανλής (64' Μουζαουί), Ουέλινγκτον (82' Χριστοφορίδης), Κλέιτον, Παππάς (77' Ελ Ομαρί)

Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθήνα)
Σκόρερς: 26' Λαμπριάκος, 44' πέν.Λουτσιάνο
Κίτρινες: Σίκοφ-Ιωάννου
Κόκκινες: -
Εισιτήρια: 3.756
Εισπράξεις: 27.560





News 24/7

24MEDIA NETWORK