"Κρέμασε" τα παπούτσια του ο Μαντούκα

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Γκουστάβο Μαντούκα, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε από τον περασμένο Δεκέμβρη. Διαβάστε ποιος θα είναι ο νέος ρόλος του στον ΑΠΟΕΛ.

"Κρέμασε" τα παπούτσια του ο Μαντούκα
INTIME SPORTS

Ο μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΕΛ, Γκουστάβο Μαντούκα αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα του, καθώς ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρούσε από τον περασμένο Δεκέμβριο αποδείχθηκε αξεπέραστος.

Για το λόγο αυτό παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας (30/03), τονίζοντας πως θεωρεί σωστή στιγμή να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ενώ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής ομάδας, ο Βραζιλιάνος άσος θα αναλάβει το ρόλο του Διευθυντή ποδοσφαίρου.

Ο Μαντούκα ξεκίνησε την καριέρα του από την Πόρτο Αλεγκρένσε, ενώ, μεταξύ άλλων, αγωνίστηκε στην Πάσος Φερέιρα, την Μαρίτιμο, την Μπενφίκα και την ΑΕΚ, πριν "κρεμάσει" τα παπούτσια του στον ΑΠΟΕΛ, όπου αγωνίστηκε την τελευταία πενταετία, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τους "8" του Champions League την αγωνιστική περίοδο 2011-12.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο 35χρονος άσος:

"Σήμερα είναι μια σημαντική και χαρούμενη μέρα για μένα. Τους τελευταίους τρεις μήνες ήμουν εκτός δράσης και είχα τον χρόνο να σκεφτώ για πολλά πράγματα. Συζήτησα με την οικογένειά μου και ανθρώπους που εμπιστεύομαι. Πιστεύω είναι η στιγμή να σταματήσω μετά από 17 την καριέρα μου. Από τον Μάρτιο του 1998, ακριβώς 17 χρόνια. Νομίζω είναι ώρα να σκεφτώ για καινούρια πράγματα στη ζωή μου. Δεν είναι μόνο ο τραυματισμός που με έκανε να πάρω αυτή την απόφαση, νιώθω θα μπορούσα ακόμη 1-2 χρόνια να παίξω σε ψηλό επίπεδο, όλα όμως έχουν τη σωστή στιγμή.

Νιώθω ειρήνη και είμαι ευτυχισμένος με αυτό. Είμαι ικανοποιημένος για όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου, έχω πολύ καλές αναμνήσεις να θυμάμαι και νιώθω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Σε όσες ομάδες έχω περάσει έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό.

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Τη γυναίκα τον γιο και την κόρη μου. Τους γονείς μου. Να ευχαριστήσω επίσης όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα, σε Πορτογαλία Ελλάδα και Κύπρο το ΑΠΟΕΛ, είναι όλες στην καρδιά μου. Ευχαριστώ τους φίλους του ΑΠΟΕΛ γιατί από την πρώτη μέρα που ήρθα στο νησί ένιωσα μια ξεχωριστή αγάπη. Δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή σχέση και θέλω να ευχαριστήσω για όλα τα μηνύματα και τη στήριξη που είχα.

Το ΑΠΟΕΛ είναι το σπίτι μου, νιώθω πολύ άνετα εδώ, έχουμε έναν πρόεδρο που πιστεύω κι αυτός με συμπαθεί αλλά θα αφήσω τον ίδιο να μιλήσει αργότερα. Έχω φίλους, ευχαριστώ και τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια γιατί με βοήθησαν να πετύχω ότι πέτυχα. Ζητώ την κατανόηση του κόσμου και απολογούμαι σε όσους στεναχωρώ με αυτή την απόφαση αλλά θα συνεχίσω να προσφέρω σε αυτή την ομάδα. Σας ευχαριστώ".

πηγή: balla.com.cy

News 24/7

24MEDIA NETWORK