Κυπελλούχος Αγγλίας η Τσέλσι (vids)

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά σκόραρε το μοναδικό γκολ του τελικού και η Τσέλσι κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας (1-0 την Πόρτσμουθ), ολοκληρώνοντας τη χρονιά με νταμπλ (VIDEOS).

Κυπελλούχος Αγγλίας η Τσέλσι (vids)
Το παιχνίδι αναμενόταν πιο μονόπλευρο από τη σύγκρουση του Δαβίδ με τον Γολιάθ. Από τη μία η πρωταθλήτρια που "σμπαράλιασε" κάθε άμυνα στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας 103 γκολ, από την άλλη η ουραγός της Premiership, με απλήρωτους ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζει το φάσμα της διάλυσης. Κι όμως, το background του αγώνα δεν ήταν πρόδηλο στα πρώτα λεπτά, με την Πόρτσμουθ να χάνει και μεγάλη ευκαιρία στο 21’ με τον Φρεντερίκ Πικιόν να στέλνει την μπάλα στον Πετρ Τσεχ σε απόσταση... 2 μέτρων. Φυσικά είχε προηγηθεί ένα δοκάρι του Φρανκ Λάμπαρντ, αλλά αυτή ήταν η εικόνα όλου του πρώτου μέρους, με την Τσέλσι. Ο Σαλομόν Καλού, ο Τζον Τέρι και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά (2 φορές) νίκησαν τον Ντέιβιντ Τζέιμς (έγινε ο γηραιότερος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε σε τελικό και ο 4ος γηραιότερος παίκτης σε ηλικία 39 ετών και 287 ημερών), αλλά όχι και τα δοκάρια.

Η ατυχία-αστοχία-ικανότητα του Τζέιμς που στο πρώτο δοκάρι του Ντρογκμπά αυτός έστειλε την μπάλα εκεί (και εν συνεχεία στη γραμμή με τα ριπλέι να δείχνουν ότι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη) κράτησε ανέλπιστα τους "πομπέις" στο ματς, έστω κι αν δεν το δικαιούταν βάσει της εικόνας. Η ατυχία χτύπησε την Τσέλσι και σε άλλο επίπεδο, με τον Μίχαελ Μπάλακ να αποχωρεί τραυματίας και να δίνει τη θέση του στον Ζουλιάνο Μπελέτι, ο οποίος πέρασε σε θέση αριστερού μπακ, με τον Ασλεϊ Κόουλ (έφτασε τους Ρόι Κιν και Ράιαν Γκιγκς παίζοντας στον 7ο τελικό της καριέρας του) να προωθείται.

Αυτή η αλλαγή αφορούσε το δεύτερο μέρος του αγώνα, όπου ο ρυθμός έπεσε μεν, αλλά και πάλι η Τσέλσι ήταν στο προσκήνιο. Μέχρι το 55ο λεπτό, όταν ο Αρούνα Ντιντάν βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και ο Μπελέτι τον ανέτρεψε, δίνοντάς την ευκαιρία στην Πόρτσμουθ να κάνει το αδιανόητο, να πάρει προβάδισμα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ δεν άντεξε αυτό το βάρος και με ένα κάκιστο πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στον Τσεχ να γίνει ήρωας, διώχνοντας με τα πόδια. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε η... τίσις. Ο Ντρογκμπά με εκτέλεση φάουλ (και φυσικά τη βοήθεια του δοκαριού) έκανε το 1-0 και σκόραρε και στο έκτο ματς που έδωσε στο "Γουέμπλεϊ" (3 τελικοί κυπέλλου, 2 ημιτελικοί κι 1 τελικός λιγκ καπ).

Η αναμέτρηση φαινόταν να είχε κριθεί, αφού βάσει της εικόνας, η μοναδική ομάδα που θα μπορούσε να πετύχει γκολ στο μισάωρο που απέμενε ήταν η Τσέλσι, αλλά οι «μπλε» έχασαν απροσδόκητα την αποτελεσματικότητα που τους έδωσε το πρωτάθλημα. Εκ νέου χαμένες ευκαιρίες και αυτή τη φορά όχι λόγω δοκαριών, αλλά λόγω Τζέιμς και επιπολαιότητας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το χαμένο πέναλτι του Λάμπαρντ στην εκπνοή του αγώνα. Ακόμα κι έτσι, το τρόπαιο κατέληξε σε τροπαιοθήκη του κεντρικού Λονδίνου, δίπλα στο φετινό πρωτάθλημα...


Οι συνθέσεις

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Αλεξ, Τέρι, Α. Κόουλ, Λάμπαρντ, Μπάλακ (44’ Μπελέτι), Μαλουντά, Καλού (71’ Τζ. Κόουλ), Ντρογκμπά, Ανελκά (90’ Στάριτζ)

Πόρτσμουθ: Τζέιμς, Φίναν, Μοκοένα, Ρότσα, Μάλινς (81’ Μπελχάτζ), Μπράουν, Ντιόπ, Μπόατενγκ (73’ Ουτάκα), Ντιντάν, Ο’ Χάρα, Πικιόν


Τσέλσι-Πόρτσμουθ 1-0


News 24/7

24MEDIA NETWORK