Κυπελλούχος Γερμανίας η Μπάγερν (video)

Το 14ο κύπελλο Γερμανίας στην ιστορία της κατέκτησε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία κέρδισε με 2-1 την Ντόρτμουντ στην παράταση του τελικού του Ολυμπιακού Στάδιου του Βερολίνου. Η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ κατέκτησε τον δεύτερο (μετά το λιγκ καπ) τίτλο από τους τέσσερις που στοχεύει φέτος (πρωτάθλημα, κύπελλο ΟΥΕΦΑ οι άλλοι δύο) και ο Γερμανός τεχνικός έγινε ο προπονητής με τα περισσότερα τρόπαια στη χώρα.

Κυπελλούχος Γερμανίας η Μπάγερν (video)
Το 14ο κύπελλο Γερμανίας στην ιστορία της κατέκτησε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία κέρδισε με 2-1 την Ντόρτμουντ στην παράταση του τελικού του Ολυμπιακού Στάδιου του Βερολίνου. Η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ κατέκτησε τον δεύτερο (μετά το λιγκ καπ) τίτλο από τους τέσσερις που στοχεύει φέτος (πρωτάθλημα, κύπελλο ΟΥΕΦΑ οι άλλοι δύο) και ο Γερμανός τεχνικός έγινε ο προπονητής με τα περισσότερα τρόπαια στη χώρα.Ο Ολιβερ Καν, με πολύ καλή εμφάνιση, κατέκτησε το 6ο κύπελλοστην καριέρα του κι έγινε ο ρέκορντμανστη διοργάνωση.

Το 5-0 του αγώνα πρωταθλήματος των δύο ομάδων πριν μερικές μέρες είχε δώσει σαφές μήνυμα σχετικά με τις προθέσεις της Μπάγερν. Το ίδιο έπραξε και ο Λούκα Τόνι στο 11ο λεπτό της συνάντησης. Μετά από συνδυασμό με τον... "διόσκουρό" του Φρανκ Ριμπερί άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το έβδομο τέρμα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια των Βαυαρών.

Οι Βεστφαλοί τα είχαν χαμένα και σε αρκετές περιπτώσεις με ανόητα λάθη στο κέντρο σπαταλούσαν επιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή τους ήρθε στο 31’ με μακρινό σουτ του Φλοριάν Κρίνγκε, το οποίο απέκρουσε ο Ολιβερ Καν. Το πρώτο μέρος γενικά ήταν "φτωχό" σε θέαμα και με την Μπορούσια να μην μπορεί να αντιδράσει στο γκολ που δέχθηκε, η Μπάγερν αποσύρθηκε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Στην προσπάθειά της να το διευρύνει, πρωτεργάτης κατέστη ο Μίροσλαβ Κλόζε. Πρώτα στο 51’ με κεφαλιά του να περνά λίγο άουτ και δύο λεπτά αργότερα, με τον Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι να διώχνει πάνω στη γραμμή. Οι παίκτες του Τόμας Ντολ αντέδρασαν άμεσα αυτήν τη φορά και δύο φορές με τον Κρίνγκε προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, ανεπιτυχώς όμως. Από τη στιγμή που η Ντόρτμουντ έχασε ευκαιρίες, λίγο έλειψε να επιβεβαιωθεί για ακόμα μία φορά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, με τον Ριμπερί (απέκρουσε ο ΜαρκΤσίγκλερ) και τον Λούκας Ποντόλσκι (απέκρουσε λίγο πριν τη γραμμή ο Ρόμπερτ Κόβατς) να χάνουν την ευκαιρία να "κλειδώσουν" το παιχνίδι.

Στην περίπτωση της Μπάγερν, όμως, η... τιμωρία ήρθε. Στο 92ο λεπτό κι ενώ η Ντόρτμουντ έκανε απέλπιδα προσπάθεια για την ισοφάριση, σε μία φάση διαρκείας ο Ντέντε έκανε το γύρισμα, ο Μλάντεν Πέτριτς ένα αδύναμο σουτ, που όμως πέρασε ανάμεσα από τους αμυντικούς της Μπάγερν και κατέληξε στα δίχτυα.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Μπορούσια άρχισε δυναμικά με καλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Καν. Αντιθέτως, ο Λούκα Τόνι στο 103' προσπάθησε να κάνει κοντρόλ από σουτ του Ποντόλσκι, η μπάλα του έφυγε και κατέληξε στα... δίχτυα. Ο Ιταλός επιθετικός σκόραρε δις για τέταρτο σερί παιχνίδι και το κύπελλο δεν ήταν δυνατόν να μην καταλήξει στα χέρια του, από τη στιγμή που η Ντόρτμουντ, μάλιστα, έμεινε με δέκα παίκτες στο 108' λόγω αποβολής του Μπλαστσικόφσκι.


Οι συνθέσεις

Ντόρτμουντ: Τσίγκλερ, Ρουκάβινα (79' Μπάκλεϊ), Βερνς, Κόβατς, Ντέντε, Μπλαστσικόφσκι, Κελ (86' Βαλντέζ), Κρίνγκε, Τίνγκα, Φράι (71’ Κλίμοβιτς), Πέτριτς

Μπάγερν Μονάχου: Καν, Λελ, Λούσιο, Ντεμικέλις, Λαμ, φαν Μπόμελ, Ζε Ρομπέρτο (113' Οτλ), Σβάινσταϊγκερ (86' Σανιόλ), Ριμπερί, Τόνι, Κλόζε (69’ Ποντόλσκι)


Τα στιγμότυπα του τελικού


News 24/7

24MEDIA NETWORK