Κυπελλούχος Γερμανίας η Μπάγερν (vids)

Στην Μπάγερν Μονάχου με θριαμβευτικό τρόπο κατέληξε το κύπελλο Γερμανίας, αφού οι Βαυαροί διέλυσαν με 4-0 την Βέρντερ Βρέμης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, έκαναν το νταμπλ και πλέον οδεύουν στη Μαδρίτη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 22 Μαΐου με στόχο να γράψουν ιστορία.

Κυπελλούχος Γερμανίας η Μπάγερν (vids)
Ο τελικός άρχισε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με την ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ να στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, να κυκλοφορεί άνετα την μπάλα και να προσεγγίζει με ιδιαίτερες αξιώσεις την εστία του Τιμ Βίζε. Στο 35ο λεπτό ο Περ Μέρτεζακερ έκανε χέρι και ο Αριεν Ρόμπεν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ και δείχνοντας το δρόμο προς τους συμπαίκτες του.

Ο Ολλανδός ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες του αγώνα (όπως και όλης της σεζόν για την Μπάγερν), ωστόσο θα "έλαμπε" ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μέρος. Ο Τόμας Σάαφ έριξε τον Ούγκο Αλμέιδα στο ματς στην αναζήτηση του γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν το βρήκε. Αντ’ αυτού, λίγο βρέθηκε να δει την ομάδα του πίσω στο σκορ με 2-0, όταν ο Ρόμπεν ανατράπηκε στη γωνία της περιοχής από τον Φίλιπ Μπάργκφρεντε, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε την εσχάτη των ποινών.

Αυτό εκνεύρισε σε μέγιστο βαθμό τον Ολλανδό, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά γλίτωσε την κάρτα και πέτυχε τον σκοπό του, αφού αφύπνησε καθ’ αυτόν τον τρόπο τους συμπαίκτες του. Στο 51’ ο Ιβιτσα Ολιτς εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας της Βέρντερ μετά από κόρνερ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και κάπου εκεί άρχισε το βαυαρικό πάρτι.

Ο Φρανκ Ριμπερί στο 63’ χρίστηκε με τη σειρά του σκόρερ, ενώ οι συμπαίκτες του έχαναν ευκαιρίες στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Ο Τόρστεν Φρινγκς δεν συγκράτησε τον εκνευρισμό του και με δύο κάρτες αποβλήθηκε και με δέκα αντιπάλους, ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έγραψε κι αυτός το όνομά του στον τελικό, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.


Οι συνθέσεις

Βέρντερ Βρέμης: Βίζε, Φριτς, Μέρτεζακερ, Νάλντο, Μπένις, Φρινγκς, Μπέργκφρεντε (54’ Μαρίν), Χουντ (46’ Αλμέιδα), Μπορόφσκι (70’ Γένσεν), Οζίλ, Πιζάρο

Μπάγερν Μονάχου: Μπουτ, Λαμ, βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Μπάντστουμπερ, φαν Μπόμελ, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν (86' Αλτιντόπ), Μίλερ (77' Τίμοστσουκ), Ριμπερί, Ολιτς (80' Κλόζε)


Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 0-4

Πανηγυρισμοί και απονομή


News 24/7

24MEDIA NETWORK