Κυπελλούχος η Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 1-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Βερολίνο, για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και κατέκτησε το τρόπαιο.

Κυπελλούχος η Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 1-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Βερολίνο και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας. Το τέρμα του Κλαούντιο Πιζάρο χώρισε τις δύο ομάδες, με τον Γιάννη Αμανατίδη να έχει θετική απόδοση κατά τη διάρκεια του ματς και στα τελευταία λεπτά να αναγκάζει τον Όλιβερ Καν σε σπουδαία επέμβαση.

Το πρώτο ημίωρο δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις αλλά στο 28ο λεπτό, η Άιντραχτ πλησίασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Πρώτα όμως το σουτ του Αμανατίδη και εν συνεχεία η έμπνευση του Χάγκελ δεν ήταν αρκετά ώστε να αναγκάσουν τον Όλι Καν να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Στην αντίπαλη εστία, μία σέντρα του Σανιόλ στο 35ο λεπτό έστειλε τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Ρόι Μακάι. Ο Νικόλοφ μάλιστα έκανε άστοχη έξοδο αλλά ο Ολλανδός φορ έστειλε τη μπάλα εκτός, σε μία από τις σπάνιες φορές που το 3-6-1 των τυπικά γηπεδούχων άφησε περιθώριο για επιθετική δραστηριότητα του αντιπάλου.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε δίχως γκολ και η επανάληψη άρχισε με μία αλλαγή και μία σούπερ προσπάθεια αλλά όχι και γκολ για λογαριασμό της Μπάγερν. Ο Ζε Ρομπέρτο αντικατέστησε τον Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ενώ στο 48’, η συνεργασία των Σανιόλ – Μακάι επαναλήφθηκε. Αυτή τη φορά ο Ολλανδός έπιασε το εκπληκτικό βολέ δίχως κοντρόλ, ο Νικόλοφ όμως ακούμπησε όσο χρειαζόταν τη μπάλα για να τη στείλει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία μακριά από την εστία του.

Μπορεί ο άλλοτε άσος της Κορούνια να μην είχε την τύχη με το μέρος του, αλλά στο 57ο λεπτό, ο Κλαούντιο Πιζάρο, έβαλε τη Μπάγερν μπροστά στο σκορ. Ο Ζε Ρομπέρτο εκτέλεσε κόρνερ και με δυνατή κεφαλιά, ο Περουβιανός νίκησε τον Νικόλοφ.

Το προβάδισμα των Βαυαρών ανάγκασε τους παίκτες του Φρίντχελμ Φούνκελ να τοποθετηθούν πιο μπροστά στο γήπεδο. Μάλιστα, στο 63ο λεπτό, ο Κέλερ έφυγε κατά μέτωπο και ένα μέτρο πριν μπει στην περιοχή του Καν ανετράπη από τον Σανιόλ. Θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί φάουλ και πιθανότατα κόκκινη κάρτα στον Γάλλο αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν πτοήθηκε και διέταξε τη συνέχεια. Ο Φούνκελ όμως διαμαρτυρήθηκε οξύτατα και είδε το υπόλοιπο του αγώνα από τις εξέδρες.

Ο χρόνος λιγόστευε και πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Γιάννης Αμανατίδης έπιασε το βολέ, για να αναγκάσει τον Καν σε απόκρουση την οποία πανηγύρισε σαν μικρό παιδί. Η Άιντραχτ ήταν αποφασισμένη να κυνηγήσει μέχρι την ύστατη στιγμή την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε και η Μπάγερν επικράτησε στο φινάλε.

Οι συνθέσεις
Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Νικόλοφ, Ρους, Ρέμερ (33’ Τσίμεν, 82’ Βάισενμπεργκερ), Βασόσκι, Οχς, Χάγκελ, Σπάιχερ, Λέξα (71’ Κοπάδο), Μέιερ, Κέλερ, Αμανατίδης.
Μπάγερν Μονάχου: Καν, Σανιόλ, Λούσιο, Ισμαέλ, Λαμ, Ντεμικέλις, Χάργκριβς (81’ Γέρεμις), Μπάλακ, Σαλιχάμιτζιτς (46’ Ζε Ρομπέρτο), Μακάι (90’ Σολ), Πιζάρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK