Λαμία-Άρης: Το ρεσιτάλ του Αραμπούλι στο παιχνίδι της μίμησης

Στο πρώτο μισό της σεζόν, η προσπάθεια συνεργασίας της Λαμίας με τον Αραμπούλι έμοιαζε καταδικασμένη να αποτύχει. Μέχρι την αναμέτρηση με τον Άρη, όπου ο Γεωργιανός φορ ντύθηκε Ζεορζίνιο και Ιμπραχίμοβιτς μαζί, χαρίζοντας την πρώτη νίκη της ομάδας του στην φετινή Super League Interwetten.

Ο Μπατσάνα Αραμπούλι πανηγυρίζει ένα εκ των δύο τερμάτων που πέτυχε στη νίκη της Λαμίας με σκορ 2-0 επί του Άρη, για την 14η αγ. της Super League Interwetten | 04/01/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Μπατσάνα Αραμπούλι πανηγυρίζει ένα εκ των δύο τερμάτων που πέτυχε στη νίκη της Λαμίας με σκορ 2-0 επί του Άρη, για την 14η αγ. της Super League Interwetten | 04/01/2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Μπατσάνα Αραμπούλι συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό με τη φανέλα του Πανιωνίου. Οι 'κυανέρυθροι' απέκτησαν τον παίκτη από την Ακαδημία Πούσκας τον Ιούλιο του 2019 και στην δύσκολη σεζόν που ακολούθησε, ο Γεωργιανός στράικερ κατάφερε να ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του. Μετά την ατυχή εξέλιξη που έφερε τον Πανιώνιο εκτός Super League Interwetten, η Λαμία δεν έχασε την ευκαιρία να εντάξει στο δυναμικό της τον Αραμπούλι, σε ελεύθερη μεταγραφή.

Η επιλογή της ωστόσο έδειχνε χωρίς αντίκρισμα, αφού στο πρώτο μισό της σεζόν η παρουσία του 26χρονου επιθετικού φλέρταρε με το... τίποτα. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούσαν οι 7 συμμετοχές χωρίς γκολ. Μέχρι να έρθει ο νέος χρόνος και η αναμέτρηση με τον Άρη στο 'Αθανάσιος Διάκος'.

Η Λαμία στα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος που είχε δώσει, αγνοούσε τη νίκη. Με απολογισμό 2 ισοπαλίες και 8 ήττες, μοιραία ήταν στον πάτο της βαθμολογίας. Και από τη στιγμή που υποδεχόταν την 2η ομάδα της κατάταξης, γίνεται αντιληπτό πως το έργο της δεν ήταν εύκολο. Κάθε άλλο. Τον ρόλο του απόλυτου αουτσάιντερ είχε το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου, ωστόσο αποδείχθηκε πως η θεωρία από την πράξη απείχε πολύ.

Η αλήθεια είναι πως το γήπεδο δεν βοηθούσε τον Άρη. Μια ομάδα τεχνική, που αρέσκεται στην κατοχή και την πρωτοβουλία, ήταν αδύνατον να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και τις ικανότητες των μεσοεπιθετικών της σε έναν αγωνιστικό χώρο όπου η μπάλα δεν μπορούσε να κυλήσει περισσότερο από ένα μέτρο χωρίς να κολλήσει στα νερά. Για την Λαμία το πρόβλημα ήταν μικρότερο, καθώς μιλάμε για μια ομάδα που ποντάρει στο physical game και την ανάπτυξη της με λίγες επαφές της μπάλας.

Η αναμέτρηση μάλιστα ήρθε απόλυτα στα μέτρα των γηπεδούχων από πολύ νωρίς, όταν με... μπόλικο VAR πήραν το προβάδισμα μόλις στο 9ο λεπτό. Η ανατροπή του Ντέλετιτς από τον Ματίγια, έδειξε την όρεξη του Αραμπούλι να διαπρέψει στο παιχνίδι της μίμησης. Ο Γεωργιανός εκτέλεσε ακριβώς με τον τρόπο που το κάνει ο Ζεορζίνιο από τα 11 βήματα, βάζοντας μπροστά στο σκορ τη Λαμία.

Και δεν χρειάστηκαν παρά μόλις 8 λεπτά ακόμη, για την επόμενη εξαιρετικά εκτελεσμένη μίμηση του Αραμπούλι, ακόμη καλύτερη κι από την πρώτη. Αυτή τη φορά η παράσταση του 26χρονου φορ είχε μπόλικο θέαμα, εμπνευσμένη από τον μετρ του είδους, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Ο Καραμάνος σήκωσε τη μπάλα από αριστερά και ο Αραμπούλι με εκπληκτικό ψαλιδάκι την έστειλε συστημένη ψηλά στην δεξιά γωνία του Μπουσέ, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

Ο Άρης δεν βρήκε τον τρόπο να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Το γήπεδο, μια δόση ατυχίας στις λεπτομέρειες, η κακή βραδιά κάποιων παικτών του και η αποβολή του Σούντγκρεν (έσπρωξε το ball boy), σήμαναν την δεύτερη ήττα των 'κιτρίνων' στη σεζόν και το -6 της 2ης θέσης από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Από την άλλη, η Λαμία πήρε ένα τρίποντο που μάλλον δεν υπολόγιζε στην οικονομία της κούρσας για την σωτηρία και μπορεί πλέον να παλέψει με μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον της.


News 24/7

24MEDIA NETWORK