Λαμία-Παναθηναϊκός: Τεμπεσίρι ο Καρλίτος, καραμούζα ο Μπόλονι

Με δύο γκολ του Καρλίτος, ένα στην αρχή κάθε ημιχρόνου, τον Διούδη να αποκρούει πέναλτι του Ρόμανιτς και τον Μπόλονι να δίνει ένα 15λεπτο σόου από τον πάγκο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας εκτός έδρας με σκορ 2-0 της Λαμίας.

Ο Καρλίτος πανηγυρίζει το πρώτο από τα δύο γκολ που πέτυχε στη νίκη του Παναθηναϊκού με σκορ 2-0 στην έδρα της Λαμίας, για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten 2020-2021. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Καρλίτος πανηγυρίζει το πρώτο από τα δύο γκολ που πέτυχε στη νίκη του Παναθηναϊκού με σκορ 2-0 στην έδρα της Λαμίας, για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten 2020-2021. ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Αν παρακολουθούσε κανείς την εικόνα του Λάζλο Μπόλονι από το 15' ως το 30', θα πίστευε πως το παιχνίδι πηγαίνει πολύ στραβά για τον Παναθηναϊκό. Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν έξαλλος με τους παίκτες του, αδυνατούσε να πιστέψει τα λάθη στις μεταβιβάσεις και την απουσία συγκέντρωσης, σημείωνε με μανία στο μπλοκάκι του, έβαζε... γκάζια στον τέταρτο διαιτητή. Όρθιος στην περιοχή του 'έγραφε' χιλιόμετρα, νευρικός, ανήσυχος.

Κι όμως ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα από το 8'. Όταν οι προωθημένοι παίκτες του 'πάλευαν' στο ύψος του πέναλτι προσποιούμενοι ότι θα κάνουν κάποια κομπίνα, ο Χατζηγιοβάνης έβαζε στο σημάδι τον Καρλίτος στο πρώτο δοκάρι και ο Ισπανός, λες και είχε περάσει με... τεμπεσίρι το κεφάλι του, έδωσε τέλεια φάλτσα με γυριστή κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της απέναντι γωνίας.

Ενδεχομένως οι 'πράσινοι' να πίστεψαν πως εκεί τελείωσε η αναμέτρηση, αφού ακολούθησε ένα τέταρτο όπου έκαναν διαγωνισμό λαθών, προκαλώντας την... καραμούζα του προπονητή τους. Η οποία έγινε εκκωφαντική μετά την σωτήρια επέμβαση του Διούδη σε εκτέλεση πέναλτι του Ρόμανιτς, στο 20'. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας του, όμως ο Μπόλονι γνώριζε πως δεύτερη φορά δύσκολα θα συγχωρούσαν οι γηπεδούχοι. Γι' αυτό και συνέχισε την προσπάθεια αφύπνισης των παικτών του, που μετά το 30' σοβαρεύτηκαν, απείλησαν για το 0-2 με τον Πούγγουρα στο 38' και έκλεισαν την διαρροή στα μετόπισθεν.

Ο Μπόλονι είχε τον Καρλίτος δίδυμο με τον Μακέντα σε διάταξη 4-4-2, προσφέροντας στον Ισπανό επιθετικό μια σχετική ελευθερία κινήσεων. Έκανε το προφανές, αυτό που αρνούνταν πεισματικά ο Ντάνι Πογιάτος. Η επιθετική φύση του Καρλίτος είναι τέτοια που δύσκολα συμβιβάζεται με περιορισμούς. Αυτό είναι το παιχνίδι του. Και η λογική λέει πως είτε του δίνεις, είτε τον αφήνεις στον πάγκο. Ο Μπόλονι προτίμησε το πρώτο. Και δικαιώθηκε ξανά με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Θεοδωρόπουλος σταμάτησε τον Χατζηγιοβάνη και ο Καρλίτος στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε με... σπόντα. Από δύσκολη γωνία εκτέλεσε στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα με φάλτσα στο δοκάρι, στο χόρτο και στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας των γηπεδούχων.

Παρά την αλλαγή προπονητή, η Λαμία δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο και ελάχιστα απείλησε πλην της φάσης του χαμένου πέναλτι. Η επιθετική της λειτουργία είναι προβληματική και μόνο η θέληση δεν φτάνει για να μείνει στην κατηγορία φέτος. Αν δεν βελτιωθεί σύντομα, την περιμένει ζόρικη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να φτάσει στην 7η αγωνιστική για να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη (σε 6 ματς που έχει δώσει), που λογικά θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία του για τη συνέχεια. Τουλάχιστον στη Λαμία φανέρωσε 3-4 σταθερές στο παιχνίδι του, έστω κι αν ακόμη ο Μπόλονι με τους παίκτες του έχουν μπολικη δουλειά μπροστά τους.

Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος, καθώς ο Θεοδωρόπουλος είχε δύο εντυπωσιακά 'στοπ' στις καθυστερήσεις απέναντι σε Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο. Το τελικό 0-2 ήρθε μέσα από το τεμπεσίρι του Καρλίτος και την καραμούζα του Μπόλονι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK