Λαμία-ΠΑΟΚ: Τα δεύτερα του 'δικεφάλου' είναι καλύτερα από τους ουραγούς

Ο Πάμπλο Γκαρσία άλλαξε την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κατά τα 9/11 σε σχέση με το Αϊντχόφεν. Κανένα πρόβλημα, αφού απέναντί του είχε τη Λαμία.

Ο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Αθανάσιος Διάκος' | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Ο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Αθανάσιος Διάκος' | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε συνέβη και το αντίστροφο στο 'Αθανάσιος Διάκος'. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τη δεύτερη ομάδα για να κρατήσει δυνάμεις ενόψει Europa League και οι ρεζέρβες έκαναν το χρέος τους, επικρατώντας με 2-0 της Λαμίας, προσφέροντας δυνατότητα στους βασικούς να τα δώσουν όλα την Πέμπτη.

Στη θεωρία, η αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής της Super League Interwetten ήταν εύκολη. Όμως ο 'δικέφαλος του βορρά' προερχόταν από το ταξίδι στην Ολλανδία και την ήττα 2-3 από την Αϊντχόφεν, παρότι για ένα διάστημα κρατούσε τη νίκη στα χέρια του. Η κούραση είναι μεγάλη, από τη στιγμή που ακολούθησε το ταξίδι στη Λαμία και θα ακολουθήσει κι εκείνο στην Κύπρο για το παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια την προσεχή Πέμπτη.

Μέσα σε αυτό το μπες-βγες στα αεροπλάνα, ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν αναπόφευκτο να επιλέξει διαφορετική ομάδα από εκείνη που χρησιμοποίησε στο 'Φίλιπς Στάντιον' και κατά πάσα πιθανότητα από εκείνη που θα επιλέξει στο Νέο ΓΣΠ. Τι σημαίνει αυτό; Μέσα Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Μουσά Ουαγκέ, Γιάννης Μιχαηλίδης, Άντριαν Περέιρα, Νίκα Νινούα, Ντόουγκλας Αουγκούστο και Τόμας Μουργκ. Μαζί και οι Ομάρ ελ Καντουρί και Κάρολ Σβιντέρσκι, που δεν είναι βασικοί και αναντικατάστατοι φέτος. "Τα παιδιά που δεν παίζουν πολύ, θέλουν λίγο χρόνο. Δεν είναι εύκολο να παίξουν βασικοί", δήλωσε έπειτα από το τέλος του αγώνα ο Γκαρσία.

Το γκολ που έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, πάντως, ήρθε από έναν βασικό, τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος αξιοποίησε τη σέντρα του Ουαγκέ στο 12' κι έκανε το 1-0. Ο Έλληνας επιθετικός έπαιξε για μία ώρα, πρόλαβε να χάσει και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και στη συνέχεια έδωσε τη θέση του σε έναν άλλον... αναπληρωματικό, τον Βιεϊρίνια.

Πιθανότατα μαζί τού έδωσε και το χρίσμα του σκόρερ, αφού όσο κι αν προσπάθησαν οι συμπαίκτες τους στα προηγούμενα λεπτά, δεν κατάφεραν κάτι. Αντιθέτως, ο Πορτογάλος αρχηγός, με τη δεύτερη επαφή του με την μπάλα, έγραψε το 2-0. Ένα πανέμορφο φάουλ χαμηλά, νίκησε τον Ντεβί Επασί και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του. Δεν είναι τυχαίο που πήγε να πανηγυρίσει το γκολ αγκαλιάζοντας τον Γκαρσία, ίσως τον προηγούμενο πραγματικά καλό εκτελεστή στημένων της ομάδας.

Η Λαμία δεν έδειξε πολλά πράγματα, πέραν του ότι δίκαια βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία. Τα δεύτερα του ΠΑΟΚ αποδείχθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους γηπεδούχους, που ακόμα ψάχνουν την πρώτη νίκη της σεζόν. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ παίρνει το αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη, ώστε στη συνέχεια να το πάρει για τη Λευκωσία, για τον 'τελικό' της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, που ίσως κρίνει την πρόκριση (ή τον αποκλεισμό) του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK