Λαμπρόπουλος vs Καπίνο: Η σωτηρία της ανόδου

Η Μπόχουμ ψάχνει ένα βαθμό για την επιστροφή στην Bundesliga και η Ζαντχάουζεν το αποτέλεσμα που θα τη γλιτώσει, οριστικά, από τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Θα πανηγυρίσουν και οι δύο Έλληνες την επίτευξη των στόχων τους; Ή θα μπλέξουν στα μπαράζ;

Ο Στέφανος Καπίνο σε μία από τις πολλές επεμβάσεις του αφότου υπερασπίζεται την εστία της Ζαντχάουζεν
Ο Στέφανος Καπίνο σε μία από τις πολλές επεμβάσεις του αφότου υπερασπίζεται την εστία της Ζαντχάουζεν TWITTER.COM/SV_SANDHAUSEN

Εξαιρώντας το ασύλληπτο επίτευγμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που μετά από 49 χρόνια επανέλαβε την επίδοση των 40 γκολ στην ίδια σεζόν της Bundesliga που κατείχε ο γητευτής Γκερντ Μίλερ από το 1972, η είδηση που σημάδεψε το προηγούμενο ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο στη Γερμανία ήταν η τρίτη διαδοχική αποτυχημένη απόπειρα του Αμβούργου να επανέλθει στο top-18 της χώρας, κάνοντας ένα restart στην ιστορία του.

Η κάτοχος των 10 εγχώριων τίτλων και των δύο ευρωπαϊκών, που υποβιβάστηκε για πρώτη φορά πριν από 3 χρόνια, δεν βρήκε τρόπο να κεφαλαιοποιήσει το γεγονός ότι ως την 22η αγωνιστική ήταν στην κορυφή της κατάταξης και κατακτώντας μόλις τρεις νίκες σε 14 παιχνίδια από τις αρχές του Φλεβάρη ξέπεσε στην πέμπτη θέση δίχως μαθηματικές πιθανότητες να προλάβει αν όχι την απευθείας άνοδο τουλάχιστον τη δεύτερη ευκαιρία του μπαράζ. Ούτε η πρόσφατη αλλαγή προπονητή, με τον Χορστ Χρούμπες ν' αναλαμβάνει στις αρχές Μαΐου, βοήθησε προκειμένου να διακοπή η αγωνιστική και βαθμολογική κατρακύλα των 'δεινοσαύρων' που δεν θα ήταν δυνατόν να έχουν οποιαδήποτε τύχη μαζεύοντας μόλις 6/21 πόντους των τελευταίων επτά αγώνων.

Το 3-2 από την Όσναμπρικ ευνόησε τις έτερες ομάδες του γκρουπ της κορυφής, μεταξύ των οποίων η πρωτοπόρος Μπόχουμ του Βασίλη Λαμπρόπουλου. Ταυτόχρονα όμως δεν βόλεψε καθόλου τη Ζαντχάουζεν του Στέφανου Καπίνο, που αντιστρόφως ανάλογα εξακολουθεί να μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Με τον 27χρονο τερματοφύλακα να κρατά το μηδέν για 5 φορά στις 17 συμμετοχές του από τον τις 24/1, η SV βρήκε τη 10η εφετινή νίκη της χάρη στο 2-0 επί της Ρέγκενσμπουργκ και θα είχε επί της ουσίας σωθεί, αν την ίδια ώρα δεν μεσολαβούσε το απρόσμενο αποτέλεσμα στο 'Μπρέμεν Μπρίκε' που άφησε ανοικτές τρύπες πριν από την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στην οποία η Μπόχουμ θα υποδεχθεί τη Ζαντχάουζεν, σ' ένα ελληνικό συναπάντημα που θα καθορίσει τη μοίρα αμφότερων.

Σαφέστατα η ομάδα που έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς είναι αναμφίβολα αυτή του Καπίνο. Στο -1 από την Ρέγκενσμπουργκ και στο +1 από την Όσναμπρικ, τελειώνει όπως και να 'χει, αν καταφέρει να φύγει με το διπλό από το 'Ρουρστάντιον'. Αποστολή με πολυπλοκότητα, όχι μόνο γιατί η Μπόχουμ μετρά 11-2-3 εντός, αλλά κυρίως γιατί η ίδια η Ζαντχάουζεν μακριά από το γήπεδό της έχει βρει μόλις τρεις βαθμούς στις προηγούμενες 16 εξορμήσεις της στη σεζόν (1-0-15)! Κι ας πιστεύει ο αθλητικός διευθυντής Μιχάιλ Κάμπακα ότι τελευταία "έχουμε δείξει αξιοπρεπές πρόσωπο", διαθέτει χειρότερη επίδοση κι από την καταδικασμένη από καιρό Βίρτζμπουργκερ.

Σε περίπτωση που δεν αποφευχθεί η ήττα, θα πρέπει η Όσναμπρικ να μην νικήσει στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά Άουε και η Μπραουνσβάιγκ (που παίζει κατά σύμπτωση στο Αμβούργο) είτε να μην νικήσει καλύπτοντας τη διαφορά των 8 γκολ που τις χωρίζει στο γκολ αβερέιτζ. Το τελευταίο είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί, παρά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή, οπότε η προσοχή επικεντρώνεται αφενός στο παιχνίδι των 'λιλά', διότι σε περίπτωση ισοβαθμίας θα υστερούν επίσης της Ζαντχάουζεν.

Την ίδια ώρα που ο Καπίνο και οι συμπαίκτες κάνουν διάφορους υπολογισμούς, αναζητώντας όλα τα πιθανά και σενάρια, η Μπόχουμ γνωρίζει πολύ καλά ότι ψάχνει μόνο ένα βαθμό για να βεβαιώσει την επάνοδό της στην ελίτ του γερμανικού ποδοσφαίρου ύστερα από 11 χρόνια. Είτε ως πρώτη και πρωταθλήτρια, αφού η Γκρόιτερ Φιρθ (που παίζει εντός με την Φορτούνα Ντίσελντορφ και βρίσκεται στο -3) δεν θα υπάρχει τρόπος να την προλάβει, είτε ως δεύτερη, στην περίπτωση που η Χολστάιν Κίελ επικρατήσει της Ντάρμσταντ με τουλάχιστον 3 τέρματα διαφορά προσπερνώντας της στο γκολ αβερέιτζ. Η μόνη εκδοχή να κατρακυλήσει τρίτη και να βρεθεί εκτός προνομιούχου δυάδας είναι να ηττηθεί από τη Ζαντχάουζεν και ταυτόχρονα να κερδίσουν με όποιο σκορ οι ανταγωνίστριές της.

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο Στέφανος Καπίνο σε 90 λεπτά είναι πιθανό να ζήσουν είτε την απόλυτη έκσταση για την επίτευξη του στόχου είτε την απόλυτη οδύνη για ό,τι έχει χαθεί στο μεταξύ. Το 'Χ' είναι πολύ πιθανό να βολέψει αμφότερους. Την Μπόχουμ σίγουρα, γιατί όχι και τη Ζαντχάουζεν. Αρκεί να μην έρθουν ανάποδα όλα τ' αποτελέσματα. Σ' αυτό το ενδεχόμενο μια ήττα της Ρέγκενσμπουργκ από τη Ζανκτ Πάουλι θα ήταν τρομερά χρήσιμη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK