“Λάτρης της πειθαρχίας ο Στέφενς”
Βασίλης Πλιάτσικας και Κυριάκος Παπαδόπουλος μίλησαν για τη συνεργασία τους με τον Χουμπ Στέφενς, ο οποίος αποτελεί στόχο του ΠΑΟΚ.
Οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές σε συνέντευξη που παραχώρησαν, σκιαγράφησαν το προφίλ του Ολλανδού τεχνικού, ο οποίος φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του “Δικεφάλου” του Βορρά.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πλιάτσικα στη Sportday:
“Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, με σπουδαίες επιτυχίες στην Ολλανδία και στη Γερμανία. Μάλιστα στη Σάλκε. στην πρώτη του θητεία, έκανε… θαύματα και κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1997-98.
Τον έχουν λατρέψει στη Σάλκε, αν και στη δεύτερη θητεία του είχε συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και διακόπηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο συγκεκριμένος προπονητής είναι πολύ έμπειρος κι όποια ομάδα αν τον πάρει, θα βοηθήσει αρκετά. Γνωρίζει πάρα πολλά, είναι λάτρης της πειθαρχίας, αλλά και της πολύ καλής τακτικής.
Για παράδειγμα, παίζει 4-3-3. με πολύ γρήγορους και ο Στέφενς αν πει το “ναι” στον Σαββίδη, θα θέλει υψηλό μπάτζετ για μεταγραφές, αλλά και δικό του προπονητικό τιμ. Επίσης, καλούς τεχνίτες ακραίους επιθετικούς. Στη Σάλκε, για παράδειγμα είχε τον Τζέφερσον Φαρφάν, έναν παίκτη με μεγάλη ποιότητα, τον οποίο είχε και παλιότερα στην Αϊντχόφεν. Είναι υπέρμαχος του επιθετικού ποδοσφαίρου, δεν καταλαβαίνει από φαβορί κι έδρες”.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Παπαδόπουλου στη Metrosport:
“Ασφαλώς πρόκειται για έναν πάρα πολύ καλό προπονητή με τεράστια προσωπικότητα. Θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ εφόσον είναι αυτός ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ”.
Για τα γνωρίσματά του: “Καταρχήν είναι πανέξυπνος ως άνθρωπος και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι όσοι συναναστρέφονται μαζί του. Από εκεί και πέρα είναι γεννημένος νικητής και αυτό φαίνεται από την τεράστια καριέρα που έχει κάνει σε πολύ μεγάλες ομάδες. Επιπλέον, ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του είναι το κλίμα που δημιουργεί στα αποδυτήρια”.
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: “Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα τον αγαπήσει”.
Για το αν προσαρμοστεί εύκολα: “Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο γι’ αυτόν να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, δεν νομίζω πως θα έχει κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί. Έχει βέβαια υψηλά στάνταρ, αλλά θα βρει τον τρόπο να τα καταφέρει“.
Τέλος, τόνισε: “Του αρέσει πολύ να δουλεύει με νεαρά παιδιά, είναι εργασιομανής, τελειομανής σε ό,τι και αν κάνει και δεν του αρέσει καθόλου να χάνει. Είναι δυναμικός, του αρέσει η πειθαρχία και η οργάνωση και βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών του. Πιστεύω πως θα ταιριάξει πολύ με τον ΠΑΟΚ αλλά και με τον κόσμο, γιατί ανέκαθεν οι σχέσεις του με τους φιλάθλους ήταν άριστες. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα τον αγαπήσει”.