Λάτσι και Μιτάι έχασαν τον δρόμο που προσπαθεί να βρει ο Κορνέζος

Πώς τα ''φανταχτερά'' projects Μιτάι και Λάτσι χάνονται μέσα στο ποδοσφαιρικό αλαλούμ της ΑΕΚ και ποιος είναι ο Κορνέζος που φέρνει μπροστά ο Οφρυδόπουλος.

Λάτσι και Μιτάι έχασαν τον δρόμο που προσπαθεί να βρει ο Κορνέζος
EUROKINISSI

Κάποιους μήνες πίσω, στο ξεκίνημα του περασμένου καλοκαιριού, ήταν διάχυτη η εντύπωση ότι η εφετινή σεζόν θα ήταν μια χρονιά εκτόξευσης και καθιέρωσης για δύο πολύ αξιόλογα projects νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας. Αυτό ήταν και το σχέδιο άλλωστε, εκπεφρασμένο από τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Η τρέχουσα, θα έπρεπε να είναι η χρονιά που ο Μάριο Μιτάι και ο Ζίγκα Λάτσι θα γίνονταν μέλη του ευρύτερου rotation της πρώτης ομάδας. Αντ' αυτού, δεν είναι καν μόνιμα βασικοί στη δεύτερη ομάδα.

Μέσα στο γενικότερο κακό, με αλλαγές προπονητών και αδυναμία εκείνων που προηγήθηκαν του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να δώσουν ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό στίγμα στην Ένωση, η αξιοποίησή τους μετατράπηκε σε περιθωριοποίηση. Υπήρξαν και κάποια προβλήματα τραυματισμών, όμως το θέμα δεν ήταν αυτό. Το club δεν είχε ούτε τη μέθοδο ούτε την επιθυμία να μπει σε διαδικασία ανάδειξής τους. Επέλεξε να τους 'παρκάρει' στην ΑΕΚ Β, στην οποία επίσης δεν καταφέρνουν να διακριθούν ιδιαίτερα.

Ο Σλοβένος Λάτσι απογοητεύτηκε από την εξέλιξη. Πέρυσι πήρε 11 ματς πρωταθλήματος με την πρώτη ομάδα, σε κάποια από αυτά δυσκολεύτηκε, σε άλλα όμως ξεχώρισε. Ήταν από του διακριθέντες στις εκτός έδρας νίκες επί του Άρη και του ΟΦΗ, στην ισοπαλία (1-1) απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ενώ με εκείνον παρόντα, η ΑΕΚ πήρε ακόμα τρεις νίκες. Δεν περίμενε τον 'υποβιβασμό' του στη δεύτερη ομάδα και τον Γενάρη ήθελε να πάει κάπου δανεικός για να παίξει, αρκεί να ήταν σε πρώτη κατηγορία. Δεν βρέθηκε ο τρόπος.

Ο Αλβανός Μιτάι πήρε πέρυσι 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα -και μία στο Europa League, στο 0-2 της Λέστερ στο ΟΑΚΑ-, είχε 2 ασίστ σε εκείνο το τρελό 4-3 υπέρ της ΑΕΚ στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και περίμενε ότι φέτος θα ήταν ο δεύτερος αριστερός μπακ της ομάδας. Η Ένωση αυτή τη στιγμή έχει ως μπακ-απ (ενίοτε και ως βασικό) τον 32χρονο Χατζισαφί κι είναι να απορείς τι κερδίζει πραγματικά μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Σε 20 αγώνες της ΑΕΚ Β στο πρωτάθλημα της Super League 2, αμφότεροι μετρούν από μόλις 9 συμμετοχές. Κάποιες φορές κλήθηκαν να καθίσουν στον πάγκο της πρώτης ομάδας, για λόγους ανάγκης, όμως στο φετινό πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας δεν έχουν παίξει καθόλου. Πρόκειται ξεκάθαρα για σεζόν πισωγυρίσματος παρά εξέλιξης. Δύο παιδιά με πολύ ταλέντο και μεγάλη προοπτική, χαμένα στο γενικότερο εγκλωβισμό της Ένωσης σε ένα ανύπαρκτο ποδοσφαιρικό σχέδιο.

Το δρόμο που έχασαν, προσπαθεί να βρει ο 24χρονος Γιώργος Κορνέζος. Ένας δυναμικός κεντρικός αμυντικός, σημαντικά μεγαλύτερος από τον 18χρονο Μιτάι και τον 19χρονο Λάτσι, ο οποίος αποτελεί έναν εκ των πιο σταθερών παικτών της δεύτερης ομάδας στο πρωτάθλημα της δεύτερη τη τάξει κατηγορίας, με 19 συμμετοχές 90 λεπτών, 2 γκολ και 1 ασίστ.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος τον ανέδειξε φέτος και τώρα τον καλεί στην πρώτη ομάδα, εξαιτίας της απουσίας του τιμωρημένου Βράνιες και παρά την ύπαρξη τριών κεντρικών αμυντικών (Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σβάρνας). Μην σας φανεί περίεργο αν τον δούμε και να παίζει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK