Λειψία-Παρί Σεν Ζερμέν: Ο οιωνός τίτλου του Ντι Μαρία

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν χρειάστηκε κάτι σπέσιαλ από τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ στον ημιτελικό με την Λειψία. Φρόντισε γι' αυτό ο Άνχελ Ντι Μαρία, που με 2 ασίστ και 1 γκολ οδήγησε την γαλλική ομάδα στη νίκη με 3-0 και την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Ο Αργεντίνος ισοφάρισε μια επίδοση της 2013/14 που δείχνει... τίτλο.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στη νίκη-πρόκριση επί της Λειψίας στον ημιτελικό του Champions League, καθώς μοίρασε δύο ασίστ και σκόραρε ένα τέρμα στο τελικό 3-0 υπέρ της γαλλικής ομάδας, στις 18 Αυγούστου 2020. (AP Photo/Francois Mori)
Ο Άνχελ Ντι Μαρία οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στη νίκη-πρόκριση επί της Λειψίας στον ημιτελικό του Champions League, καθώς μοίρασε δύο ασίστ και σκόραρε ένα τέρμα στο τελικό 3-0 υπέρ της γαλλικής ομάδας, στις 18 Αυγούστου 2020. AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League 2019-2020 κρίθηκε στον ημιτελικό του 'Da Luz' της Λισσαβώνας, όπου η μεγάλη φετινή έκπληξη του θεσμού Λειψία, υπέκυψε στην ποιότητα της Παρί Σεν Ζερμέν. Η γαλλική ομάδα έχει διαθέσει 1,3 δισ. ευρώ σε μεταγραφές την τελευταία δεκαετία ελπίζοντας στην κορυφή της Ευρώπης και θα έχει φέτος αυτή την ευκαιρία, απέναντι στο νικητή του έτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Λυών.

Η Παρί έφτασε σε αυτή τη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1994/95 (είχε αποκλειστεί από τη Μίλαν). Μόνο μια από τις επτά γαλλικές ομάδες που είχε καταφέρει κάτι ανάλογο στο παρελθόν, έφτασε ως τον τελικό - η Μονακό την σεζόν 2003/04. Ωστόσο η Παρί είχε στο πλευρό της την ιστορία, καθώς και τις τρεις προηγούμενες φορές που είχε πετύχει γερμανική ομάδα σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκή αναμέτρηση, ήταν αυτή που είχε επικρατήσει. Έτσι συνέβη και τώρα. Με απροσδόκητο ήρωα τον Μαρκίνιος, τον παίκτη που ισοφάρισε την Αταλάντα στις καθυστερήσεις του προημιτελικού πριν ο Τσούπο-Μότινγκ δώσει την πρόκριση, να δίνει και τώρα 'φτερά' στους συμπαίκτες του με άπιαστη κεφαλιά, από ασίστ του Ντι Μαρία, μόλις στο 13' για το γαλλικό προβάδισμα.

Η Λειψία αυτή τη φορά δεν είχε τις απαντήσεις, καθώς απέναντι της δεν είχε την εγκλωβισμένη στον ίδιο της τον εαυτό Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά μια ομάδα με διάθεση να εκμεταλλευτεί τη δύναμη πυρός που διαθέτει. Μπορεί ο Νεϊμάρ να σημάδευε τα δοκάρια, αλλά έδωσε την ιδανική ασίστ στον Ντι Μαρία, που αυτή τη φορά ντύθηκε σκόρερ για το 0-2 στο 42'. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 56', όταν η δεύτερη ασίστ του Man of the Match Ντι Μαρία στον Μπερνάτ, έφερε το 0-3 στην αναμέτρηση και σήμανε την πρόκριση της Παρί στον μεγάλο τελικό.

Έναν τελικό που 'μυρίζει' τίτλο για τους Παριζιάνους, αν πιστέψουμε στον οιωνό του Ντι Μαρία. Από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League τη σεζόν 2007/08, μονάχα οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν περισσότερες ασίστ από τον Αργεντίνο (από 32 ο καθένας). Το σημαντικότερο; Ο Ντι Μαρία έχει αναμιχθεί ευθέως σε 8 φετινά γκολ στη διοργάνωση, σκοράροντας 3 τέρματα και μοιράζοντας 5 ασίστ. Επίδοση που αποτελεί ισοφάριση του προσωπικού του ρεκόρ σε μια σεζόν, ματσάροντας αυτή της περιόδου 2013/14, όταν κατέκτησε το τρόπαιο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης!

Η Παρί έφτασε τα 34 συνεχόμενα παιχνίδια όπου σκοράρει σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, ισοφαρίζοντας την επίδοση της Ρεάλ Μαδρίτης από την τριετία 2011-2014 στο Champions League. Και θα πρέπει να τα κάνει 35 αν θέλει να φτάσει φέτος ως το τέλος της διαδρομής νικήτρια. Ειδικά αν βρει στον τελικό την Μπάγερν Μονάχου, που φέτος μοιάζει περισσότερο με... φονική μηχανή και όχι απλά ως διεκδικήτρια του βαρύτιμου τροπαίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK