Λειψία-Τότεναμ: Don't look back Tanganga

Πέρσι φιναλίστ του Champions League, φέτος εκτός από την φάση των '16'. Η Τότεναμ γνώρισε τον αποκλεισμό από την Λειψία, καθώς μετά το Λονδίνο ηττήθηκε και στη ρεβάνς, αυτή τη φορά με σκορ 3-0... Η Αταλάντα πανηγυρικά στα προημιτελικά μετά τη νέα '4άρα' στην Βαλένθια, με 'καρέ' του Ίλιτσιτς!

Ο Ζοζέ Μουρίνιο καταλαβαίνει πως έχει πολλή δουλειά το καλοκαίρι, αν θέλει να εμφανίσει ξανά ανταγωνιστική την Τότεναμ...
Ο Ζοζέ Μουρίνιο καταλαβαίνει πως έχει πολλή δουλειά το καλοκαίρι, αν θέλει να εμφανίσει ξανά ανταγωνιστική την Τότεναμ... OWEN HUMPHREYS/PA VIA AP

Σε εκείνη την αλησμόνητη ρεβάνς του Άμστερνταμ την περσινή σεζόν, η Τότεναμ πέτυχε μια μυθική ανατροπή κόντρα στον Άγιαξ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League 2018-2019. Κανείς δεν φανταζόταν πως εκείνο το ματς ήταν ουσιαστικά το τέλος μιας εποχής για τους Λονδρέζους, που έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο επί ημερών Μαουρίσιο Ποτσετίνο, έφτασαν κοντά σε σπουδαία επιτεύγματα αλλά δεν κατέκτησαν κάποιον τίτλο.

Σχεδόν 10 μήνες αργότερα, τίποτα δεν θυμίζει κάτι από την περσινή ομάδα. Ο Αργεντίνος τεχνικός αποχώρησε, ο Ζοζέ Μουρίνιο τον αντικατέστησε και φτάνοντας στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου η Τότεναμ δεν διεκδικεί πλέον τίποτα παρά μόνο την έξοδο της στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης (10/3), η Λειψία υπέγραψε τον αποκλεισμό των Λονδρέζων από την φάση των '16' του φετινού Champions League.

Μόλις μετά από 21 λεπτά αγώνα, δύο γκολ του Σάμπιτσερ έδιναν τεράστιο προβάδισμα στην γερμανική ομάδα. Σε συνδυασμό με το 0-1 του Λονδίνου, έπρεπε να συμβούν θαύματα. Για την ακρίβεια αυτό που είχε συμβεί μερικούς μήνες πριν στο Άμστερνταμ. Ακριβώς ίδιο ήταν το σενάριο, όταν από το 56' και μετά η Τότεναμ άρχισε την μυθική αντεπίθεση μέχρι το 2-3 στις καθυστερήσεις. Εκείνη η Τότεναμ. Η σημερινή δεν μπορούσε. Ειδικά από τη στιγμή που ο Έρικσεν είναι πια στο Μιλάνο και οι Σον, Κέιν, Λαμέλα εκτός μάχης.

Η Λειψία διατήρησε με άνεση τον έλεγχο του παιχνιδιού και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. End game για την Τότεναμ, που έχει μπροστά της ένα κρίσιμο καλοκαίρι. Μπαίνοντας στον Ιούνιο θα έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον χαμένο τελικό πέρσι κόντρα στην Λίβερπουλ. Στην τελευταία ευκαιρία εκείνης της φουρνιάς να διεκδικήσει ένα σπουδαίο τρόπαιο. Αν γνώριζαν πως θα εξελιχθούν φέτος τα πράγματα, ίσως να μην ολοκλήρωναν ποτέ εκείνη την ανατροπή στο Άμστερνταμ. Ωστόσο δεν έχουν κανέναν λόγο να μετανιώνουν. Προσπάθησαν και απέτυχαν. Απέτυχαν αλλά πρώτα μάτωσαν.

Παραφράζοντας τους στίχους της σούπερ επιτυχίας των 90's από τους OASIS, οι φίλοι της Τότεναμ τραγουδούν 'Don't look back Tanganga' στον Τζάφετ Τανγκάνγκα, έναν αμυντικό από τα τμήματα υποδομής που φέτος αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις με την πρώτη ομάδα. Και αυτό οφείλουν να κάνουν οι Λονδρέζοι. Να μην κοιτούν πίσω με θυμό, να κοιτάξουν με πείσμα στο μέλλον. Αν και δεν είναι λίγοι όσοι αμφιβάλλουν αν μπορεί αυτό να υπάρξει υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο... Για την ιστορία, ο Εμίλ Φόρσμπεργκ στο 87' σκόραρε για το τελικό Λειψία - Τότεναμ 3-0.

Η Αταλάντα δεν έχει αντίπαλο στο run and gun

Περισσότερο με τυπική διαδικασία έμοιαζε η ρεβάνς στο 'Mestalla' μετά το 4-1 στο Μπέργκαμο. Και η αλήθεια είναι πως η Αταλάντα απέδειξε -ξανά- πως μάλλον δεν έχει ταίρι στον κόσμο όλο σε αυτό που λέμε παιχνίδι 'run and gun'.

Η ιταλική ομάδα μπορεί να δέχτηκε 3 γκολ από την Βαλένθια, ωστόσο φρόντισε να πετύχει ξανά 4 για να ντουμπλάρει τις νίκες και με το συνολικό 8-3 να σφραγίσει την παρουσία της στα προημιτελικά του Champions League... Φανταστικός ο 32χρονος Ίλιτσιτς, που πέτυχε όλα τα τέρματα των 'μπεργκαμάσκι' κόντρα στις 'νυχτερίδες'.

Θα φτάσει στο νταμπλ ο Ολυμπιακός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK