Λεμονής - Ουζουνίδης απ' τα... σορτς στα κοστούμια

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, η μητέρα των μαχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το δικό μας "κλάσικο" ο κόσμος να... χαλάσει. Πλέον τους "αιώνιους" καθοδηγούν από τον πάγκο δύο Έλληνες προπονητές. Μαρίνος Ουζουνίδης και Τάκης Λεμονής κοντράρονται το Σάββατο (28/10) και το Contra.gr σας ταξιδεύει στο παρελθόν και σας παρουσιάζει τα κατορθώματα τους σε ντέρμπι και όχι μόνο, όταν φορούσαν κοντά παντελόνια και παπούτσια με τάπες...

Λεμονής - Ουζουνίδης απ' τα... σορτς στα κοστούμια

Έπαιξαν ποδόσφαιρο σε δύο διαφορετικές εποχές. Ο Τάκης Λεμονής με μαλλί αφάνα αγωνίστηκε στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, στη θέση του εξτρέμ, τη σεζόν 78-79 και υπηρέτησε τους "ερυθρόλευκους" για εννέα ολόκληρα χρόνια μέχρι την περίοδο 86-87.

Ο 49χρονος Μαρίνος Ουζουνίδης, κομψός όπως και σήμερα, φόρεσε τη φανέλα με το "τριφύλλι" για πέντε σεζόν. Ξεκίνησε το 1992-1993 και ολοκληρώθηκε το 1996-1997.

Αμφότεροι έχουν... οργώσει όλα τα γήπεδα της Ελλάδας σημειώνοντας εκατοντάδες συμμετοχές και γκολ. Ως παίκτες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δεν συναντήθηκαν ποτέ καθώς ο Ουζουνίδης κατηφόρισε από την Ξάνθη στην Αθήνα αρκετά χρόνια μετά τη φυγή του Λεμονή από τους Πειραιώτες με προορισμό τη Λιβαδειά.

Λεμονής - Ουζουνίδης απ' τα... σορτς στα κοστούμια

ΤΑΚΗΣ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Στην... πρωταθληματική - κυπελλική τους κόντρα, ο "παλιός" Τάκης Λεμονής μετράει συνολικά δέκα τίτλους ως παίκτης και προπονητής του Ολυμπιακού! Τέσσερα και τέσσερα πρωταθλήματα, όπως επίσης και δύο Κύπελλα Ελλάδας.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρέθηκε να παίζει σ' έναν πολύ καλό Παναθηναϊκό και στην πενταετία που προστάτευε τα "πράσινα" μετόπισθεν γεύτηκε τη χαρά του πρωταθλητή δύο φορές, ενώ παράλληλα πανηγύρισε και την κατάκτηση δύο Κυπέλλων.

Λεμονής - Ουζουνίδης απ' τα... σορτς στα κοστούμια

ΟΥΤΕ ΚΑΝ... ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ Ο "ΝΙΚΗΤΗΣ" ΤΩΝ ΝΤΕΡΜΠΙ!

Όχι γκολ, ούτε καν ασίστ δεν έχουν δώσει σε ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός οι δύο προπονητές των "αιωνίων".

Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο "διαβάσαμε" τα στατιστικά του Τάκη Λεμονή και είδαμε ότι έχει αγωνιστεί 13 φορές σε ντέρμπι. Το κυρίαρχο αποτέλεσμα του όταν ακόμη φορούσε σορτς και τάπες ήταν η ισοπαλία και το συνολικό του ρεκόρ: 5 νίκες, 2 ήττες και 6 ισοπαλίες.

Σε εννέα ντέρμπι έχει πάρει συμμετοχή ο ομόλογος του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Έλληνας κόουτς τις περισσότερες έχει φύγει ηττημένος, τέσσερις τον αριθμό και συνολικά μετρά: 3 νίκες, 4 ήττες και 2 ισοπαλίες.

Κοινός παρονομαστής στην καριέρα των δύο σε "μάχες" των "αιώνιων" ότι δεν κατάφεραν ποτέ να πετύχουν κάποιο γκολ ή έστω να μοιράσουν μία ασίστ...

Λεμονής - Ουζουνίδης απ' τα... σορτς στα κοστούμια

ΤΟ ΚΡΥΦΟ "ΚΑΜΑΡΙ" ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ

Γκολ σε ντέρμπι μπορεί να μην έχουν σκοράρει ποτέ αμφότεροι ο Λεμονής και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ωστόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει να λέει ότι τα γκολ του όταν ήταν παίκτης της Ξάνθης επί του Ολυμπιακού του... έδωσαν τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Από το 1987 μέχρι το 1992 ο παλαίμαχος αμυντικός και νυν τεχνικός του "τριφυλλιού" βρήκε δίχτυα κόντρα στους "ερυθρόλευκους" τέσσερις φορές.

Γεγονός σπάνιο για αμυντικό, αλλά το κατάφερε ο Ουζουνίδης σ' ένα Ξάνθη - Ολυμπιακός το 1991 σκοράροντας δις εναντίον των Πειραιωτών. Για την οικονομία του θέματος το συγκεκριμένο ματς είχε ολοκληρωθεί με 5-2 υπέρ των Ακριτών.

Λεμονής - Ουζουνίδης απ' τα... σορτς στα κοστούμια

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΣΤΟΝ "ΟΥΖΟΥ"

Πιάνοντας τα πράγματα και από ευρωπαϊκής πλευράς, ο Ουζουνίδης είναι αυτός που δικαιωματικά αξίζει τον τίτλο του νικητή.

Ο πρώην διεθνής αμυντικός ήταν στην ομάδα του Παναθηναϊκού που έφτασε μέχρι του τέσσερις του Champions League το 1995-1996, κερδίζοντας στα ημιτελικά στο Άμστερνταμ τον πανίσχυρο τότε Άγιαξ.

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Λεμονής και Ουζουνίδης, 57 και 49 ετών αντίστοιχα δεν φορούν πλέον τα αθλητικά τους. Με το κοστούμι ή τη φόρμα της ομάδας είναι αυτοί που διοικούν τεχνικά τις ομάδες τους και είναι έτοιμοι να συγκρουστούν σ' ένα ντέρμπι διαφορετικό απ' αυτά που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Το σαββατιάτικο ραντεβού των "αιώνιων" βρίσκει τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό να ψάχνει τη διοικητική σταθερότητα, φλερτάροντας ακόμη και με την πλήρης οικονομική καταστροφή, ενώ ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, πρώτος είναι ο Ατρόμητος, και ο Τάκης Λεμονής ανέλαβε τα ηνία με ρόλο "καμικάζι" αναμορφωτή!

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν για πρώτη φορά ως αντίπαλοι προπονητές σε ντέρμπι. Ο Ουζουνίδης στο τελευταίο χρονικά "κλάσικο" κέρδισε τον Ολυμπιακό στη "Λεωφόρο", έναν κακό ομολογουμένως Ολυμπιακό (1-0) υπό τις οδηγίες τότε του Βασίλη Βούζα. Θα καταφέρει να τον ισοφαρίσει ο Λεμονής; Όλα αυτά και νέα ρεκόρ και ιστορίες θα γραφτούν ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης".

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ

ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

News 24/7

24MEDIA NETWORK