ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεμονής: “Πρέπει να θέσουμε υψηλά στάνταρ”

Συνέντευξη στην "ERT World" παραχώρησε ο Τάκης Λεμονής. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δέχθηκε ερωτήσεις για όλα τα θέματα των "ερυθρολεύκων" από τηλεθεατές του εξωτερικού και απάντησε με γνώμονα τα "υψηλά στάνταρ" που πρέπει να θέσει η ομάδα, όπως σημείωσε.

Λεμονής: “Πρέπει να θέσουμε υψηλά στάνταρ”
Συνέντευξη στην “ERT World” παραχώρησε ο
Τάκης Λεμονής. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δέχθηκε ερωτήσεις για όλα τα θέματα των “ερυθρολεύκων” από τηλεθεατές του εξωτερικού και απάντησε με γνώμονα τα
“υψηλά στάνταρ” που πρέπει να θέσει η ομάδα, όπως σημείωσε. Τα κυριότερα σημεία…

– “Εχει σημασία η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε. Η υπογραφή συμβολαίου για δυόμισι χρόνια ήταν κάτι σημαντικό”.

– “Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς, δεν ξέρω τι θεωρούν πολλοί επιτυχία στην Ευρώπη, πρέπει εμείς να κάνουμε μια αξιολόγηση και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις. Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι για να πάρουμε αποφάσεις. Ο στόχος μας πλέον είναι να θέσουμε κάποια στάνταρ στο υλικό, το οποίο επιλέγουμε. Οι διαφορές μας με τα προηγούμενα πρωταθλήματα είναι μεγάλες, αλλά με καλές επιλογές παικτών μπορούμε να αρχίζουμε να πλησιάζουμε αυτά τα στάνταρ”.

– “Δεν πρέπει να θέσουμε κάποια χαμηλά στάνταρ. Εγώ είμαι ρεαλιστής, ξέρω ότι όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Υπάρχει ο δρόμος της υπομονής, δεν το λέω για να κερδίσω χρόνο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι άμεσα δεν μπορείς να ζητάς μεγάλα πράγματα”.

– “Σε αυτή την ομάδα υπάρχει πίεση, δεν γίνεται να μην υπάρχει. Δεν μου δημιουργεί πρόβλημα. Αν ακούς την εξέδρα, υπάρχουν πάνω από χίλιες διαφορετικές γνώμες. Ο προπονητής ξέρει πολύ καλύτερα τι πρέπει να κάνει, ζει την ομάδα”.

– “Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι φέρνει μεγάλα ονόματα, τώρα όμως εξελίσσεται το πρωτάθλημα. Εχουμε οργανωθεί αρκετά καλά στο θέμα του σκάουτινγκ. Εμείς θα θέσουμε τα στάνταρ που πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου, να ανεβάσουμε την ποιότητα”.

– “Αποφεύγω να μιλάω για τη διαιτησία. Είναι μέρος του παιχνιδιού”.

– “Σε όλες τις ομάδες του κόσμου πάντα λέμε ότι έχουμε καλή ατμόσφαιρα. Όταν χάνουμε ίσως φταίει και ο φροντιστής γιατί δεν είχε βάψει καλά τα παπούτσια. Είμαστε σε καλό επίπεδο χαρακτήρων. Είμαστε όμως μία ομάδα τριάντα ατόμων, είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να χειριστείς σωστά τα προβλήματα”.

– “Είναι πάρα πολύ σημαντικό το θέμα των ακαδημιών και για εμένα στόχος να οργανώσουμε πολύ καλά αυτό το τμήμα. Εχει σημασία να βγαίνει παίκτης από εκεί. Είναι σοβαρό θέμα και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Ο,τι ωραιότερο υπάρχει για έναν προπονητή είναι να αναδείξει έναν νεαρό παίκτη”.

– “Προσπαθώ να φέρω τους ποδοσφαιριστές να σκέφτονται τι θέλει ο κόσμος. Αυτό τους λέω, να προσπαθούν, είναι σημαντικό να κερδίζεις 4-0. Ο κόσμος πληρώνει λεφτά για να έρθει στο γήπεδο”.

– “Ο Οκκας είναι ένας πολύ καλός παίκτης, φιλότιμο παιδί. Ο κόσμος δεν τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε κάποια ματς και έχει πέσει ψυχολογικά, πρέπει όμως να το ξεπεράσει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ