Λέστερ-ΑΕΚ: Δεν βρήκε αυτό που έψαχνε και δεν ήταν το αποτέλεσμα

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη φετινή ευρωπαϊκή της παρουσία με την ήττα από την Λέστερ στο 'King Power' με σκορ 2-0, που διαμορφώθηκε από το 14'. Το ζητούμενο στην αναμέτρηση δεν ήταν το αποτέλεσμα, αλλά αυτό που ζήτησαν προ ημερών διοίκηση, προπονητής και οπαδοί. Και το οποίο δεν είδαν.

Ο Αντρέ Σιμόες σε προσπάθεια του στο 'King Power Stadium', όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Λέστερ, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League | 10/12/2020 (EUROKINISSI)
Ο Αντρέ Σιμόες σε προσπάθεια του στο 'King Power Stadium', όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Λέστερ, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League | 10/12/2020 EUROKINISSI SPORTS

Όπως άρχισε τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Europa League, έτσι τις ολοκλήρωσε η ΑΕΚ. Ήττα από την Μπράγκα στην πρεμιέρα, ήττα και από την Λέστερ στην αυλαία. Εδώ που τα λέμε, το αποτέλεσμα δεν ήταν το ζητούμενο στο 'King Power'. Από τη στιγμή που είχε χάσει από την Ζόρια στο ΟΑΚΑ, στο ματς που χρειαζόταν τη νίκη για να μείνει στο κόλπο πρόκρισης, η απαίτηση της νίκης στην Αγγλία στερούνταν ρεαλιστικής βάσης. Και γι' αυτό δεν υπήρχε ως αξίωση.

Αυτό που ήθελε να δει ο κόσμος, η διοίκηση και ο προπονητής της ΑΕΚ ήταν μια αντίδραση. Να δείξει η ομάδα τους πως έχει σφυγμό. Άλλωστε δεν είχαν περάσει παρά λίγα 24ωρα από τα 'γκάζια' των Ίβιτς, Μελισσανίδη και οπαδών στα Σπάτα, σε μια προσπάθεια αφύπνισης του ρόστερ. Κρίνοντας από τον τρόπο που ξεκίνησε το ματς για την Ένωση, περισσότερο ως έξτρα πίεση εξέλαβαν οι 'κιτρινόμαυροι' αυτές τις συναντήσεις.

Πώς να εξηγηθεί διαφορετικά το 2-0 της Λέστερ στο 14', που είχε εφαλτήριο -ξανά- τα ατομικά λάθη. Όπως με την Ζόρια, την Μπράγκα και τον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν κάτι διαφορετικό. Ο Σβάρνας σε μια προσπάθεια του να διώξει θύμισε την αλησμόνητη ντρίμπλα του Ντένις Μπέργκαμπ στο Νίκο Νταμπίζα τον Μάρτιο του 2002, σε εκείνη την αναμέτρηση Άρσεναλ - Νιούκαστλ, που πέρασε στην ιστορία.

"Τώρα το βλέπω διαφορετικά από τότε. Στην αρχή με είχαν κυριέψει άλλα συναισθήματα. Όταν είσαι αμυντικός, ένα γκολ σε ενοχλεί. Αλλά σταδιακά εκείνα τα συναισθήματα υποχώρησαν. Νομίζω ότι μου πήρε μερικές μέρες για να αποδεχτώ τι συνέβη και να δω το γκολ από τη σωστή σκοπιά. Με τα μάτια του θαυμαστή. Μόνο αυτός είναι ο σωστός τρόπος για το δεις, έτσι πιστεύω" εξήγησε ο βετεράνος στόπερ και νυν τεχνικός διευθυντής, μιλώντας για την συγκεκριμένη φάση μετά από τόσα χρόνια.

Κάτι ανάλογο θα συνέβαινε τώρα, αν αυτή η ενέργεια του διεθνή στόπερ της ΑΕΚ συνέβαινε στην απέναντι περιοχή. Δυστυχώς συνέβη προ του Τσιντώτα, τον οποίο εκτέλεσε στην κίνηση ο Ουντέρ για το 1-0. Πριν συμπληρωθούν καλά καλά δύο λεπτά από το προβάδισμα των 'αλεπούδων' τα γκολ έγιναν δύο, όταν συνεχόμενα λάθη έφεραν τον Μπαρνς να εκτελεί εντός περιοχή, τη μπάλα να κοντράρει στον Νεντελτσεάρου και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0.

Το όσα (δεν) συνέβησαν στη συνέχεια μικρή σημασία έχουν. Οι φάσεις, οι αλλαγές των προπονητών, ο τρόπος που κύλησε το ματς και το τελικό σκορ, που δεν άλλαξε ως το τέλος του αγώνα. Η ΑΕΚ δεν εμφάνισε κάτι διαφορετικό, όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έντονα εσχάτως στο χορτάρι. Αδυνατούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, πολύ περισσότερο να δημιουργεί παιχνίδι και φάσεις στην αντίπαλη εστία. Περιόρισε τουλάχιστον τα φτηνά λάθη της από τη στιγμή που και η Λέστερ έριξε στροφές, ενώ ένα θετικό νέο ήταν η παρουσία του νεαρού Μιτάι, που κάλυψε την αριστερή πτέρυγα σε διάταξη με τρεις στόπερ. Ωστόσο αυτό που έψαχνε η Ένωση στην Αγγλία, δεν το βρήκε. Και δεν ήταν το αποτέλεσμα, αλλά μια αντίδραση.

Πέρα από τις όποιες ανορθογραφίες του ρόστερ, το βασικό έλλειμμα της ΑΕΚ αυτή την περίοδο είναι ψυχολογικό. Και είναι ένα ερώτημα αν και πώς μπορεί να λυθεί σύντομα, διότι ξεκάθαρα αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο και επηρεάζει την διάθεση και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών. Και είναι ένα ζήτημα που η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει για καιρό να λυθεί. Με την παρουσία της στην Ευρώπη να ολοκληρώνεται, πλέον ακολουθούν κρίσιμα εντός συνόρων παιχνίδια και ειδικά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Παιχνίδια που θα ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό την χρονιά της ΑΕΚ, καθιστώντας την επιτυχημένη ή αποτυχημένη...


News 24/7

24MEDIA NETWORK