Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2 (VIDEOS)

Με το γκολ του Μήτρογλου στο 91' ο μέτριος Ολυμπιακός λυτρώθηκε και νίκησε τον Λεβαδειακό με 2-1 στη Λειβαδιά. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί μόλις στο 2' και κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το 73'. Aλλαξε το ματς ο Αφελάι.

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2 (VIDEOS)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με το καλημέρα του αγώνα ο Τομάς σόκαρε τον Ολυμπιακό που με το γκολ που πέτυχε (μόλις στο 2ο λεπτό) και κάπου εκεί άρχισε για τους πρωταθλητές ένας αγωνιστικός γολγοθάς.

Επηρεασμένοι σαφώς από το τέρμα του δέχθηκαν, οι παίκτες του Μίτσελ άργησαν να μπουν στο πνεύμα της αναμέτρησης. Ισως να τους "ενόχλησε" και το γεγονός ότι η διάταξη της ομάδας τους είχε μία έκπληξη (Μαζουακού σε ρόλο αριστερού χαφ και Γιαννούλη σε θέση αριστερού μπακ) αλλά όπως και αν το δει κανείς ο Ολυμπιακός κατά το πρώτο ημίχρονο απείλησε μόνο με το σουτ του Τσόρι στο δοκάρι στο 7'.

Κατά τα άλλα, το σχήμα με το Μαζουακού προωθημένο και τον Κασάμι στον άξονα δεν βοήθησε ακόμα και όταν ο Λεβαδειακός αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές στα πρώτα 18 λεπτά της αναμέτρησης λόγω των προβλημάτων του Πρόγιτς και του Μαχαίρα. Οι γηπεδούχοι για την ακρίβεια δεν αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο ανασταλτικό τομέα και κράτησαν χωρίς ιδρώτα το μηδέν στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Μίτσελ αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να αλλάξει δραστικά τα πράγματα για να πάρει τη νίκη η ομάδα του. Η πρώτη κίνησή του με την προσθήκη του Ντοσεβί αντί του Γιαννούλη (που έφερε στη φυσική του θέση τον Μαζουακού) δεν απέδωσε αυτά που θα περίμενε ο Ισπανός προπονητής καθώς οι ευκαιρίες δεν ήρθαν. Η δεύτερη ήταν πιο δραστική αφού η είσοδος του Αφελάι συνοδεύτηκε από αλλαγή συστήματος (3-5-2) και την τοποθέτηση του Σιόβα σε ρόλο χαφ.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ο Ολυμπιακός έγινε σαφώς πιο απειλητικός κερδίζοντας επιπλέον μέτρα. Ο Λεβαδειακός αμυνόταν πια με νύχια και με δόντια, την ισοφάριση πάντως στο 73' από το περίεργο γκολ του Αφελάι (η μπάλα χτύπησε και στα δύο του πόδια πριν καταλήξει στα δίχτυα) δεν μπόρεσε να την αποτρέψει.

Μέχρι το τέλος η πίεση των πρωταθλητή ήταν πολύ μεγάλη φέρνοντας την αντίπαλη άμυνα μέσα στην περιοχή της (ο Λεβαδειακός ουσιαστικά έπαιζε με 10 παίκτες καθώς ο Μιλοσάβλιεφ αγωνιζόταν μ' ένα πόδι) και ως εκ τούτου δημιουργήθηκαν και ευκαιρίες. Στην τελευταία εξ αυτών στο 91' ο Αφελάι σέρβιρε στον Μήτρογλου και ο Ελληνας στράικερ με κοντινή προβολή χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στον Ολυμπιακό.

MVP

Ο Ιμπραϊμ Αφελάι αγωνίστηκε μόλις 21 λεπτά τα οποία πάντως αποδείχθηκαν αρκετά για να του χαρίσουν τον τίτλο του πολυτιμότερου του αγώνα. Ο Ολλανδός σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης και σέρβιρε το νικητήριο τέρμα στον Μήτρογλου. Μπίνγκο έκανε ο Μίτσελ με την είσοδο του Ολλανδού στο ματς.

Aδύναμος Κρίκος

Αργησε να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης ο Δημήτρης Σιόβας που έδειξε βαρύς στην επιστροφή του στην ενδεκάδα. Επαιξε πιο αποτελεσματικά όταν προωθήθηκε στα χαφ μετά την προσθήκη του Αφελάι.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός δείχνει να αγοράζει χρόνο μ' αυτές τις δύσκολες νίκες που πετυχαίνει εσχάτως. Καθαρά αγωνιστικά μάλλον ψάχνεται όπως ψάχνεται και ο προπονητής που παρέταξε ένα πειραματικό σχήμα στη Λειβαδιά. Οταν όμως το βάθος του ρόστερ είναι τέτοιο που επιτρέπει να μπαίνει στο 69' ο Αφελάι η δουλειά γίνεται και χωρίς φορμάρισμα. Η προσπάθεια του Λεβαδειακού, που έχασε τρεις παίκτες με τραυματισμό μέσα στο ματς, ήταν αν μην τι άλλο αξιέπαινη. Η ομάδα του Παντελίδη δέχθηκε γκολ μετά από έξι ματς και έπεσε σφόδρα μαχόμενη.

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Μαχαίρας (18' λ.τ. Σκέμπης), Τομάς, Κώτσιος, Πρόγιτς (6' λ.τ. Νικολακάκης), Γκόμες (72' λ.τ. Μάγκας), Ζιτό, Μιλοσάβλιεβ, Ορτέγκα, Βούκτσεβιτς, Μάντζιος.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Γιαννούλης (46' Ντοσεβί),Εντινγκά (69' Μπενίτες), Κασάμι, Μαζουακού, Φουστέρ (63' Αφελάι), Ντομίνγκες, Μήτρογλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK