Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-1
Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις ο Λεβαδειακός πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε σπουδαία νίκη επί του Παναιτωλικού που τελείωσε το ματς με 8 παίκτες. Κονέ στο 91' και Μάντζιος στο 96' με πέναλτι απάντησαν στο γρήγορο γκολ του Μπούντιμιρ. Διαμαρτύρονται για τη διαιτησία οι φιλοξενούμενοι.
Η εικόνα του αγώνα
Το σκορ στη Λιβαδειά άνοιξε πριν καλά-καλά βρούνε τα πατήματά τους οι ομάδες και ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμη αναγνωριστικό. Ήταν μια σέντρα του Μαρτίνες στο 2′ προς τον Καμαρά, ο οποίος πάσαρε κοντά του στον Μπούντιμιρ που πλάσαρε ιδανικά από το ύψος της μικρής περιοχής γράφοντας το 0-1.
Ο Λεβαδειακός χρειάστηκε ορισμένα λεπτά για να συνέλθει από τον αιφνιδιασμό και σιγά-σιγά πήρε τα ηνία, πιέζοντας κυρίως από δεξιά. Δυσκολευόταν ωστόσο να δημιουργήσει φάσεις, ενώ στην τελική προσπάθεια το μυαλό δεν φαινόταν καθαρό. Καλύτερες στιγμές για τους γηπεδούχους ήταν το ελαφρώς άστοχο σουτ του Χαραλάμπους στο 13′ από σέντρα του Κονέ, το σουτ του Κονέ στο 35′ που άφησε άγαλμα τον Μπρακάλι και έφυγε ελάχιστα άουτ και η φάση με τον Μάρτινς στο 39′ που βρέθηκε φάτσα με το τέρμα αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή.
Πέραν του γκολ, που τους έδωσε το προβάδισμα στα πρώτα 45 λεπτά, ο Παναιτωλικός είχε και ακόμη μία καλή στιγμή με τον Μπούντιμιρ στο 31′ από κεφαλιά-πάσα του Μπακάκη. Γενικότερα το ματς εξελίχθηκε με καλό ρυθμό, οι ποδοσφαιριστές ήταν ορεξάτοι, προσπαθούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο καλό ποδόσφαιρο και το θέαμα ήταν ικανοποιητικό.
Ο ρυθμός ήταν καλός και στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν μια ελαφρά υπεροχή, έχοντας και την κατοχή, όμως ουσιαστικά αδυνατούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Μπρακάλι. Αντίθετα, τις καλύτερες φάσεις τις δημιουργούσε ο Παναιτωλικός και μάλιστα με σχετική ευκολία, όπως το άστοχο σουτ του Καμαρά στο 64′ ή εκείνο του Μπακάκη στο 69′ όταν ο Στρατηλάτης αποσόβησε το 0-2.
Από τον Λεβαδειακό έλειπε μια καλή κάθετη μπαλιά, ενώ και οι σέντρες δεν έπιαναν τόπο. Η καλύτερή του στιγμή ήταν με τον Κώτσιο στο 77′, που βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μπρακάλι και πλάσαρε ψηλά άουτ!
Όλα άλλαξαν όταν ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες στο 85′, με τον Γκάλο να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε μια απόφαση του διαιτητή που ήταν ομολογουμένως αυστηρή. Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αριθμητικό του πλεονέκτημα, πέρασε όλος μπροστά και γύρισε το παιχνίδι τούμπα!
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κονέ εκτέλεσε με ιδανικό τρόπο ένα φάουλ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπρακάλι ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Παναιτωλικός έπαιζε ήδη με 9 λόγω τραυματισμού και οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και πάνω στην αναμπουμπούλα, πίεσαν για να “κλέψουν” το ματς και να πετύχουν την ολική ανατροπή. Και το κατάφεραν! Στο 95′(!), ο Κουτρουμάνος έσπρωξε με το χέρι του τον Χαραλάμπους στην μεγάλη περιοχή και τον γκρέμισε. Ο ρέφερι έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι και απέβαλε τον Κουτρουμάνο. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μάντζιος, που ευστόχησε παρά τη σωστή επιλογή του Μπρακάλι να πέσει δεξιά.
Το 2-1 ήταν γεγονός και το πανηγύρι που στήθηκε στη Λιβαδειά μεγάλο…
MVP
Ο Χαραλάμπους που κέρδισε το πέναλτι και ο Μάντζιος που ευστόχησε εκτελώντας το ωραία, αναδεικνύονται μοιραία και πολυτιμότεροι παίκτες του αγώνα, αφού το όλο σκηνικό διαδραματίστηκε στο 95′ και ήταν καθοριστικό.
Αδύναμος κρίκος
Ο διαιτητής Κάμπαξης φάνηκε να θέλει να βοηθήσει στο τέλος τον Λεβαδειακό. Η δεύτερη κίτρινη στον Γκάλο ήταν υπερβολική (για παρεμπόδιση σε εκτέλεση φάουλ), ενώ τόσο το φάουλ από όπου προήλθε η ισοφάριση όσο και το πέναλτι που οδήγησε στην ολική ανατροπή, δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι από αυτά που αποκαλούμε “μαρς” και δίνονται με κλειστά μάτια.
Σχόλιο
Ο Λεβαδειακός καιγόταν για το “τρίποντο” και το ότι το πήρε αποτελεί πιθανότατα τη μεγαλύτερη του φετινή επιτυχία, βάσει κρισιμότητας του ματς. Ο διαιτητής Κάμπαξης βοήθησε με την υπερβολική αποβολή του Γκάλο στο 85′, που είχε ως αποτέλεσμα να “διαλυθεί” ο Παναιτωλικός, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα. Οι Αγρινιώτες τελείωσαν το ματς ουσιαστικά με 8 παίκτες (δύο αποβολές, ένας τραυματισμός χωρίς δικαίωμα αλλαγής), ενώ να σημειωθεί ότι στο 23′ είχε αποβληθεί από τον πάγκο του και ο Χάβος! Επί της ουσίας, ο Λεβαδειακός έφτασε τους 33 βαθμούς και ουσιαστικά καθάρισε για φέτος, σε ένα ματς που το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Κώτσιος, Ιντζίδης, Νικολακάκης, Χαραλάμπους, Κονέ, Πετράτσι (27′ Μάρτινς), Βαρέλα (63′ Γουόρντεν), Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεφ (78′ Λυκογιάννης), Μάντζιος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Γκάλο, Μπικέ, Κούσας, Ανέν, Ζούνιορ (20′ Κουτρουμάνος), Γοδόι, Μπακάκης, Μαρτίνες, Μπούντιμιρ (70′ Μπόγιοβιτς), Καμαρά (90′ Μύγας).