Λευκή ισοπαλία στη Λειβαδιά

Λευκή ισοπαλία στη Λειβαδιά

Λεβαδειακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, στο ματς το οποίο ολοκλήρωσε τους κυριακάτικους αγώνες της τρίτης αγωνιστικής. Άνευροι και ανίκανοι να πιέσουν για ακόμη μία φορά οι "πράσινοι" της Αθήνας, περιορίστηκαν στην ισοπαλία από τους αντίστοιχους της Λειβαδιάς και αγνοούν το τρίποντο, με την απόσταση από την κορυφή να φτάνει τους επτά πόντους και τα σημάδια ανάκαμψης να παραπέμπονται για το ερχόμενο Σάββατο (Πανιώνιος). Δεν κοίταξαν μόνο την άμυνά τους οι γηπεδούχοι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίωρο και το τελευταίο δεκάλεπτο. Επεισόδια εκτός γηπέδου σημειώθηκαν πριν την έναρξη.

Ο Τάκης Λεμονής δεν επεφύλασσε εκπλήξεις και παρέταξε την ομάδα του με τρεις (Δήμου, Παστός, Δημητρόπουλος) στο κέντρο της άμυνας αλλά και τους Γκούρμα, Μπούσι, Κορέα με επιθετικούς προσανατολισμούς, την ώρα που οι Καλλιμάνης και Χρυσάφης ήταν οι υπεύθυνοι για την δεξιά και την αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα. Από την άλλη, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι προώθησε στο βασικό σχήμα τον Γιώργο Θεοδωρίδη αντί του Νόρντιν Βόουτερ, ενώ η ύπαρξη δύο φορ (Τόργκελε – Ολισαντέμπε) σήμανε την παρουσία του Χαραλαμπίδη στον πάγκο.

Παρά το ότι πολλοί περίμεναν τον Παναθηναϊκό να προσπαθήσει να επιβάλλει την παρουσία του στα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που "έτρεξαν" τον αντίπαλό τους. Ο Μάριο Γκούρμα, έκανε την ωραία προσπάθεια στο 7ο λεπτό αλλά το σουτ του δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Από την άλλη, ο Νίκος Ζαφειρόπουλος είχε λίγα πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να ανησυχεί. Αντίθετα, ο Μάριο Γκαλίνοβιτς ευχαρίστησε θερμά τον Λουκά Βύντρα (στόπερ με Γκούμα), όταν στο 17’ μεσολάβησε καίρια και εξουδετέρωσε τον Άλμπαν Μπούσι πριν βρεθεί φάτσα με το τέρμα. Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά του Γκούρμα να ξεφύγει από τα αριστερά και να σημαδέψει το δεξί δοκάρι του Κροάτη.

Παρά την ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων ποιοτικών μέσων, το "τριφύλλι" αδυνατούσε να βγει μπροστά. Αν η επίθεση δε σταματούσε στον Τουρέ Μπασαλά ή τον Γιώργο Ζησόπουλο, αυτό γινόταν στους Παστό ή Δήμου και έτσι οι προωθήσεις των Δάρλα – Νίλσον δεν είχαν το παραμικρό αντίκρισμα, αφού οι δύο ακραίοι πάντοτε μειονεκτούσαν αριθμητικά. Απόδειξη των προαναφερθέντων το ότι ο Παναθηναϊκός τελείωσε ακόμη ένα πρώτο μέρος δίχως να σκοράρει. Η καλύτερη στιγμή του ήταν στο 45ο λεπτό, όταν ο Θεοδωρίδης βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Σάντορ Τόργκελε, ο Ούγγρος έκανε ωραίο κοντρόλ με το στήθος, αλλά το διαγώνιο σουτ του, το οποίο δεν ήταν κακό, έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του άλλοτε πορτιέρο της Καλαμαριάς.

Η επανάληψη άρχισε με τη γνώριμη αλλαγή από την πλευρά του Μαλεζάνι. Ο Ιγκόρ Μπίσκαν έμεινε στα αποδυτήρια, για να περάσει στη θέση του ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Περισσότερο παρακινούμενοι από το ένστικτο και λιγότερο βάσει σχεδίου, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 55’, ο Τόργκελε και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής μετά από μπαλιά του Δάρλα. Από τα αριστερά αυτή τη φορά ο Μαγυάρος, έπιασε το σουτ αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα εντός εστίας. Στην επόμενη φάση, ο Χαραλαμπίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση της άμυνας του Λεβαδειακού αλλά το εξαιρετικό διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Ο Ιταλός τεχνικός έκανε γρήγορα και τη δεύτερη αλλαγή του, περνώντας στον αγώνα τον Βαγγέλη Μάντζιο (ντεμπούτο) στη θέση του Τόργκελε. Τα περιθώρια για τον Παναθηναϊκό άρχιζαν να στενεύουν για ακόμη μία φορά εφέτος. Κι όταν στο 75ο λεπτό, στον πρώτο ωραίο συνδυασμό, αυτόντων Χαραλαμπίδη – Μάντζιο – Γκονζάλες, το πλασέ του Αργεντινού βρήκε τον Ζαφειρόπουλο σε απόλυτη ετοιμότητα, το φινάλε αναμενόταν συναρπαστικό.
Στα του Λεβαδειακού, σε διάστημα ενός τετάρτου (62-77), ο Λεμονής ξόδεψε τις τρεις αλλαγές του, εκ των οποίων η μία, του Δημητρόπουλου, ήταν αναγκαστική.

Η είσοδος στο τελευταίο δεκάλεπτο σήμανε την αφύπνιση και του Λεβαδειακού, ο οποίος με Γκούρμα και Καρακατσάνη προσπάθησε να απειλήσει αν και του έλειπε η ασίστ. Στην άλλη εστία, ο Χαραλαμπίδης είχε τις καλύτερες ευκαιρίες για τους "πρασίνους", δίχως όμως ουσία. Με μία καλή αλλά όχι και εύστοχη εκτέλεση φάουλ από τον Γιώργο Θεοδωρίδη, το ματς έφτασε στο τέλος του. Ο Λεβαδειακός απέσπασε την τρίτη ισοπαλία του και διατηρεί το αήττητο, κρατώντας πίσω του τον Παναθηναϊκό των δύο πόντων. Μάλιστα, οι Βοιωτοί παίρνουν και το εύσημο του ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις, οι παίκτες του Μαλεζάνι πίεζαν, έστω και χωρίς αντίκρισμα. Αυτή τη φορά, δεν κατάφεραν ούτε αυτό.


Οι συνθέσεις
Λεβαδειακός: Ζαφειρόπουλος, Παστός, Δήμου, Δημητρόπουλος (62’ Παππάς), Καλλιμάνης, Μπασαλά, Κορέα (77’ Μαχαίρας), Μπούσι (72’ Καρακατσάνης), Χρυσάφης, Ζησόπουλος, Γκούρμα.
Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Δάρλας, Νίλσον, Γκούμας, Βύντρα, Μπίσκαν (46’ Χαραλαμπίδης), Κονσεϊσάο, Γκονζάλες, Θεοδωρίδης, Ολισαντέμπε (83’ Γκέκας), Τόργκελε (60’ Μάντζιος).

Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθήνα)

Σκόρερς: -
Κίτρινες: Μπούσι, Μπασαλά, Μαχαίρας – Δάρλας, Κονσεϊσάο
Κόκκινες: -
Εισιτήρια: 4.473
Εισπράξεις: 110.575 ευρώ






News 24/7

24MEDIA NETWORK