Ληγμένα τρόφιμα στα ξενοδοχεία της Αγγλίας και της Ιταλίας

Δεκάδες κιλά ληγμένων τροφίμων βρήκαν και κατάσχεσαν οι αρχές της Βραζιλίας στα ξενοδοχεία των αποστολών της εθνικής Αγγλίας και της Ιταλίας ενόψει Μουντιάλ. Προειδοποιήσεις για αθλητές και φιλάθλους από το υπουργείο υγείας.

Ληγμένα τρόφιμα στα ξενοδοχεία της Αγγλίας και της Ιταλίας

Κίνδυνος για την υγεία των ποδοσφαιριστών έχει σημάνει στη Βραζιλία ενόψει Μουντιάλ. Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αξιωματούχοι του υπουργείου υγείας στα ξενοδοχεία που θα μείνουν οι αποστολών των χωρών, βρέθηκαν αρκετά κιλά θαλασσινών, βουτύρου και ζαμπόν τα οποία είχαν λήξει!

Περισσότερα από 50 κιλά τροφής μη κατάλληλης για κατανάλωση κατασχέθηκαν από το ξενοδοχείο "Πορτομπέλο", όπου θα μεταβεί σε λίγες μέρες η εθνική Ιταλίας. Ενώ, άλλα δύο κιλά ληγμένων τροφίμων κατασχέθηκαν από το ξενοδοχείο που έχει κλείσει η Αγγλία, "Royal Tulip".

Οι βραζιλιάνικες αρχές έχουν αρχίσει ελέγχους προκειμένου να είναι όλα έτοιμα σε λίγες μέρες που αρχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο απ' ότι φαίνεται τα παρατράγουδα δεν λείπουν. Μέχρι στιγμής έχουν επισκεφτεί 13 εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, φούρνους, καταστήματα και ξενοδοχεία και έχουν καταγράψει παραβάσεις σε οκτώ από αυτά.

"Συνολικά κατασχέσαμε 218 κιλά ληγμένων τροφίμων", δήλωσε στέλεχος του υπουργείου υγείας της Βραζιλίας.

Τα περισσότερα ληγμένα τρόφιμα, βρέθηκαν στο ξενοδοχείο "Mangaratiba", λίγο έξω από το Ρίο, όπου κατασχέθηκαν 2,6 κιλά σολομού, 24 κιλά κρέατος, σάλτσες και τυριά.

Τέλος, οι αρχές τις Βραζιλίας, έχουν ήδη προειδοποιήσει τα ξενοδοχεία της χώρας να μην δίνουν προφυλακτικά στους φιλάθλους, καθώς απαγορεύεται σύμφωνα με έναν κανονισμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK