Λίγο λιόσπορο, λίγο κολλύριο και -σχεδόν καθόλου- ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το τεστ της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο (0-1), στο οποίο η ομάδα του Μοράις έμεινε... μεταξεταστέα, βγάζοντας αδυναμία -πέραν της προβληματικής της απόδοσης σε άμυνα, ανάπτυξη, παραγωγή φάσεων- να κερδίσει ακόμα και σε φιλικό. Νέο θύμα θλάσης ο Ντίας.

Λίγο λιόσπορο, λίγο κολλύριο και -σχεδόν καθόλου- ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το σημερινό φιλικό της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο (0-1)απέδειξε με αρκετά πειστικό τρόπο στους -ευτυχώς- λίγους που το είδαν, το πόσο θετική συγκυρία αποτέλεσε για την «Ένωση», η απόφαση αναβολής της αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα του Μοράις θα είχε ένα έργο που δεν θα ήταν απλώς δύσκολο, όσον αφορά στα στάνταρ που μπορεί να πιάσει αυτή την εποχή (ή και γενικά), αλλά ενδεχομένως να έφτανε στο σημείο ακόμη και να αναστήσει -κυριολεκτικά- αυτό τον Παναθηναϊκό!

Επί των ημερών του Πορτογάλου στην τεχνική της ηγεσία, η ΑΕΚ κάνει μια προσπάθεια να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα, με υπομονή στο παιχνίδι της και να δημιουργήσει φάσεις απειλής για τον αντίπαλο. Στα πρώτα δύο (κυκλοφορία της μπάλας και υπομονή) φαίνεται να υπάρχει μια κάποια βελτίωση, οι προϋποθέσεις όμως, σοβαρής απειλής στην καλύτερη περίπτωση σπανίζουν. Τα παραπάνω ίσχυσαν και στο φιλικό με τον Ατρόμητο, στο οποίο ο Μοράις χρησιμοποίησε στο πρώτο ημίχρονο ότι καλύτερο είχε διαθέσιμο (πιθανότατα την ενδεκάδα που θα κατέβαζε αύριο στην Λεωφόρο, αν γινόταν το ντέρμπι) και στην επανάληψη ποδοσφαιριστές με λίγο έως καθόλου χρόνο συμμετοχής.

Κι αν η απουσία του Τσιγκρίνσκι στο φιλικό του ΟΑΚΑ (Κολοβέτσιος- Λαμπρόπουλος το δίδυμο των στόπερ) φάνηκε αφού στο κέντρο της άμυνας έλειψαν η ηρεμία, η πρώτη πάσα και η ανάπτυξη από πίσω, δεν μπορεί να φταίνε στην ΑΕΚ οι απουσίες των Λάζαρου, Βάργκας και Μπακασέτα για την εικόνα της από τη μέση και μπροστά. Αργή κυκλοφορία της μπάλας, με προβλέψιμη ανάπτυξη και πολλές μακρινές μπαλιές οι οποίες συνήθως δεν έβρισκαν και...στόχο!

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η ΑΕΚ έχει έναν προσανατολισμό -έστω και σε επίπεδο επιθυμίας- να επιτεθεί, τότε τον Μοράις περιμένει πολλή δουλειά, χωρίς να είναι και βέβαιο ότι η ομάδα με το συγκεκριμένο ρόστερ μπορεί να ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη προσδοκία.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ Ο ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΕΚ δεν έχει να κρατήσει σχεδόν τίποτα από το φιλικό με τον Ατρόμητο, όπως βέβαια και από τα τελευταία επίσημα παιχνίδια της, αφού η ελαφρά βελτίωση που δείχνει σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς, δεν φτάνουν για αυτό που θέλει να βγάλει.

Αν μπορεί να πει κανείς ότι κρατάει κάτι από το απόγευμα του Σαββάτου στην Καλογρέζα, είναι η παρουσία του Γαλανόπουλου ο οποίος «φωνάζει» ότι πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο και να αρχίζει να μπαίνει σιγά-σιγά στην ενδεκάδα. Έχει πολλά στοιχεία που μπορούν να τον βοηθήσουν να σταθεί, είναι ξεψάρωτος, διαθέτει τσαμπουκά και το σημαντικότερο παίζει απλά αν και με τον Ατρόμητο του βγήκε και μία φαντεζί ενέργεια και πάσα στον Πλατέλλα. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί προσεκτική διαχείριση στον τρόπο με τον οποίο θα μπει.

ΕΙΔΕ ΔΥΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ Ο ΜΟΡΑΙΣ

Για ένα 5λεπτο έπαιξε και ο Χρήστος Γιούσης τον οποίο ξεχώρισε ο Μοράις στις τελευταίες προπονήσεις στα Σπάτα και πήρε μαζί του στην αποστολή. “Δεκαράκι” για το οποίο μιλούν με τα καλύτερα λόγια στις υποδομές της ΑΕΚ, όπως και για τον Τσέλιο που αγωνίστηκε περισσότερο.

Λίγο λιόσπορο, λίγο κολλύριο και -σχεδόν καθόλου- ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΒΕΒΑΡΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ

Είναι λίγο άδικο να κρίνονται οι ποδοσφαιριστές μετά από ένα διάστημα που περισσότερο αυτό που έγινε στα Σπάτα θύμιζε προετοιμασία, παρά κανονικές προπονήσεις. Όχι τόσο πολύ σε ένταση, αλλά σε διάρκεια. Όπως και να το δει κανείς όμως, φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά ότι πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα ώστε ΑΕΚ για να γίνει μια ομάδα που μπορεί να επιβληθεί στον αντίπαλο ακόμα και στην έδρα της και να δημιουργεί έναν… αξιοπρεπή αριθμό σοβαρών φάσεων για γκολ. Ίσως να φταίει το ρόστερ, ίσως να φταίει ο προπονητής, ίσως και τα δύο μαζί. Κάτι φταίει πάντως που συνεχίζεται αυτή η κακή εικόνα.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Το μαχαίρι και το καρπούζι ανήκουν στη διοίκηση. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Αν υπάρχει επιθυμία για σοβαρή αλλαγή θα αλλάξει η λογική. Αν δεν, τότε η ΑΕΚ θα πάρει παίκτες πάνω-κάτω στο επίπεδο αυτών που υπάρχουν και στοιχήματα που μπορεί να της βγουν, μπορεί και όχι. Θέμα αποφάσεων και επιλογών είναι, και κάθε επιλογή είναι σεβαστή φτάνει αυτό που γίνεται, να γίνεται καλά και να υπάρχουν ρεαλιστικές απαιτήσεις.

ΘΛΑΣΗ Ο ΝΤΙΑΣ

Σε ότι αφορά τις θλάσεις, προστέθηκε μία ακόμα στο ιατρικό δελτίο, αφού ο Ντίας (των 0 συμμετοχών στο πρωτάθλημα) πέρασε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και εγκατέλειψε στο 85΄με θλάση στους οπίσθιους μηριαίους.

Η απουσία του Ουρουγουανού ασφαλώς και δεν συνιστά κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα για τον Μοράις που -όπως και ο Κετσπάγια- δεν τον υπολογίζει, αλλά σε κάθε περίπτωση αποδεικνύει περίτρανα κάτι δεν πάει καλά και σε αυτό το ζήτημα.

Λίγο λιόσπορο, λίγο κολλύριο και -σχεδόν καθόλου- ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όπως στο ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο (στο 2-2) έτσι και στο φιλικό, το γκολ που έκρινε το παιχνίδι αποτέλεσε ξανά μια...ευγενική χορηγία του Γιάννη Ανέστη! Μόνο που αυτή την φορά η νέα γκάφα του “κιτρινόμαυρου” κίπερ στοίχισε την (φιλική) ήττα και ήρθε πολύ νωρίς. Μόλις στο 7΄ ο Βασιλείου έκανε μια σέντρα από δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Τόνσο-που βρέθηκε αμαρκάριστος- έκανε την προβολή από κοντά και ο Ανέστης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ είχε ένα δοκάρι στο 43΄ (μετά από σέντρα Αλμειδα, κεφαλιά Αραβίδη και προβολή Σιμόες) και ένα γκολ στο 67΄( μετά από κάθετη του Τσέλιου και πλασέ του Πεκχαρτ) που δεν μέτρησαν αφού προηγήθηκαν οι υποδείξεις για άουτ και οφσάιντ αντίστοιχα. Στο 76' ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Γκουγκούδης συνεργάστηκε με τον Γροντή, μπήκε στην περιοχή κι έκανε το σουτ που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μπάρκα! Στο 83' ο Τζανετόπουλος γύρισε την μπάλα στον Μπάρκα, αυτός έκανε λάθος κοντρόλ αλλά πρόλαβε τη μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή του εστίας του!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (α΄ ημίχρονο): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μανταλος, Πατίτο, Αραβίδης, Αλμέιδα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ(α΄ ημίχρονο): Παπαδόπουλος, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Μπιτόλο, Μπάγκα, Ούμπιντες, Μπρίτο, Βασιλείου, Τόνσο, Λε Ταλέκ

ΑΕΚ (β΄ ημίχρονο): Μπάρκας, Μπακάκης, Ντίας (85΄Γούσης), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Μανωλάς(ως αμυντικός χαφ), Γαλανόπουλος, Τσέλιος, Πλατέλας, Ζόριτς, Πέκχαρτ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ(β΄ ημίχρονο): Θεοδωράκης, Γκουγκούδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κοντοές, Κεϊτά, Νάτσος, Γροντής, Λημνιός (74΄Τσατσόπουλος), Στοϊτσεφ, Μπαστακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK