ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λιλ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-2

Με αντεπίθεση διαρκείας η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να "κλέψει" στο φινάλε το βαθμό από τη Λιλ (2-2), με τους πρωταθλητές Γαλλίας να πληρώσουν την αστοχία τους.

Λιλ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-2
CSKA Moscow's midfielder Zoran Tosic of Serbia, right, and Lille's midfielder Florent Balmont challenge for the ball during their Champions League soccer match, Group B, at Lille Metropole Stadium in Villeneuve d'Ascq, Wednesday, Sept 14, 2011. (AP Photo/Michel Spingler) AP

Οι “λιλουά” έχασαν λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα τον Σετζού και ο Ρούντι Γκαρσιά αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Αυτό όμως δεν έδειξε να πτοεί την ομάδα του, η οποία ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος. Οι “λιλουά” ήταν εντυπωσιακοί και στο πρώτο μέρος κατάφεραν να δημιουργήσουν 16 φάσεις στην αντίπαλη εστία.

Ωστόσο σκόραραν μόλις μία φορά και αυτή με ένα γκολ του Σο (σ.σ το πρώτο του στη διοργάνωση και το 50ο που δέχονται οι Ρώσοι) στο τέλος του ημιχρόνου. Για να φθάσει όμως στο γκολ ο Σενεγαλέζος χρειάστηκε να σπαταλήσει αρκετές ευκαιρίες. Σε δύο περιπτώσεις έπεσαν και πάνω στον εξαιρετικό Γκαμπούλοφ, ο οποίος είχε καταφέρει να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας γλίτωσαν την ισοφάριση στο 54′ και τρία λεπτά μετά “χτύπησαν” για δεύτερη φορά με τον Μπενουά Πεντρετί να χρίζεται σκόρερ. ΟΙ Ρώσοι αναπροσάρμοσαν τα πλάνα τους και τελικά έφθασαν στην ισοφάριση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντούμπια, ο οποίος στο 2-1 εξέθεσε τον πιο έμπειρο αμυντικό της Λιλ (σ.σ Ρόζεναλ) και στο 2-2 συνεργάστηκε άψογα με τον Τζαγκόεφ. Οι Ρώσοι εξασφάλισαν έναν πόντο που τους ήταν χρήσιμος και ψυχολογικά μετά τη συντριβή με 0-4 στο τοπικό ντέρμπι από τη Ντιναμό. Στον αντίποδα οι “λιλουά” έχασαν σπουδαία ευκαιρία για ένα θετικό ξεκίνημα στη διοργάνωση.

ΜVP

Ο Ντούμπια ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΤΣΣΚΑ σε όλο τον αγώνα. Χρειάστηκε να φθάσει το τελευταίο 20λεπτο αλλά το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Κλειδί του αγώνα

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες της Λιλ. Ο Σο μπορεί να σκόραρε αλλά αν ήταν πιο εύστοχος τότε η ομάδα του θα είχε κερδίσει εύκολα το τρίποντο.

Αδύναμος κρίκος

Το κέντρο άμυνας της Λιλ προδώθηκε στο τέλος σε δύο φαινομενικά εύκολες φάσεις. Ο Ρόζεναλ δεν δικαιολόγησε σε κανένα γκολ την πείρα του και ειδικά στον πρώτο χάνει εύκολα τη μονομαχία από τον Ντούμπια.

Λιλ: Λαντρό, Ρόζεναλ, Μπεριά, Μπάσα, Ντεμπισί, Μπαλμόν, Αζάρ, Ομπρανιάκ (77′ Κόουλ), Πεντρετί (76′ Γκουέι), Μαβουμπά, Σο (86′ Ροντλέν)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Γκαμπούλοφ, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Ναμπάμπκιν, Β. Μπερεζούτσκι, Τζαγκόεφ, Κάουνα, Τόσιτς, Αλντόνιν (80′ Μαμάεφ), Ντούμπια (93′ Σεμπέρας), Λοβ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK