Λιλ – Βιγιαρεάλ

Λιλ – Βιγιαρεάλ
Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η μάχη του Παρισιού ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν να αφήσουν το στίγμα τους στο ευρωπαϊκό στερέωμα και φυσικά να πάρουν την πρόκριση από τον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, δίχως στο πρωτάθλημά τους να τα πηγαίνουν, προς το παρόν, τόσο καλά. Στο "Σταντ ντε Φρανς" του Σεν Ντενί, η Λιλ του Κλοντ Πιέλ υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ του Μανουέλ Πελεγκρίνι, με τη νίκη να είναι μονόδρομος, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η αποστολή στη Λισσαβώνα για τη πρεμιέρα βρήκε νικήτρια τη Μπενφίκα (1-0).

Πρόκειται για το τέταρτο εντός έδρας ματς στην ιστορία των Γάλλων στον θεσμό, με τα υπόλοιπα τρία να έχουν αποφέρει μόλις μία νίκη, αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό (3-1). Πάντως, απέναντι σε ισπανικές ομάδες, οι Βόρειοι δεν τα πηγαίνουν και άσχημα. Το 2001, είχαν στον όμιλο τη Λα Κορούνια από την οποία είχαν αποσπάσει δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1), ενώ πέρυσι, στον όμιλο του ΟΥΕΦΑ, είχαν επικρατήσει εντός 1-0 της Σεβίλλης και είχαν πάρει τη πρώτη θέση σε ένα γκρουπ όπου έδωσε το παρόν και η ΑΕΚ.

Βέβαια, αν η Λιλ έχει μόλις μία νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι Λεβαντίνοι δεν έχουν να επιδείξουν κάποια, αν και εφέτος λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση για πρώτη φορά. Στη πρεμιέρα, το πάλεψαν απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά παραχώρησαν λευκή ισοπαλία στο "Μαδριγάλ". Όποιος όμως ψάχνει έναν εύκολο αντίπαλο μακριά από το σπίτι του, τότε μάλλον δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει το "κίτρινο υποβρύχιο" στη λίστα του, καθώς είναι αήττητο μακριά από το "σπίτι" του τους τελευταίους δεκατρείς μήνες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν λείπουν τα προβλήματα από αμφότερους τους τεχνικούς. Για τους γηπεδούχους, οι οποίοι περιμένουν περί τους 35.000 φίλους τους στο ουδέτερο γήπεδο της γαλλικής πρωτεύουσας, ο Πιέλ έχει την τύχη να υπολογίζει για πρώτη φορά εφέτος στους Πίτερ Οντεμβίνγκι και Μαρ Μουσιλού. Αμφότεροι είναι βασικά στελέχη των "Λιλουά" και αναμένεται να απαρτίσουν το επιθετικό δίδυμο. Τιμωρημένος όμως (και τραυματίας) είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός Μίλι Βίτακιτς, ο οποίος εκτίει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του. Τη θέση του θα πάρει ο Στάθης Ταυλαρίδης που επανήλθε στη νίκη επί της Σεντ Ετιέν το Σάββατο. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο δεν είχε καλή απόδοση αλλά δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις.

Από την άλλη, ο Πελεγκρίνι έχει δύο προβλήματα. Ο βασικός ακραίος αμυντικός, Χάβι Βέντα, αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα και έμεινε εκτός αποστολής, με τον νεοαποκτηθέντα Ολλανδό, Γιάν Κρόμκαμπ να τον αντικαθιστά και τον Θέσαρ Άρθο να μένει στον πάγκο. Όσον αφορά στον βασικό επιθετικό Χόσε Μάρι, εκτίει την τέταρτη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί πέρυσι και ως εκ τούτου, ο σίγουρος στη γραμμή κρούσης είναι ο Ουρουγουανός, Ντιέγο Φορλάν. Από 'κει και πέρα, υπάρχει δίλημμα, με τον Λούτσο Φιγκερόα πάντως να είναι το φαβορί για τη βασική ενδεκάδα, έναντι του Αντόνιο Γκουάιρε.

Πιθανές συνθέσεις
Λιλ: Σίλβα, Λιχστάινερ, Ταυλαρίδης, Σμιτς, Ταφορό, Ατσίμοβιτς, Μακούν, Μποντμέρ, Ντεμπισί (Ντερνίς), Μουσιλού, Οντεμβίνγκι.
Βιγιαρεάλ: Βιέρα, Κρόμκαμπ, Γκονζάλο, Αλβάρεζ, Αρουαμπαρένα, Σένα, Χοσίκο, Ρικέλμε, Σορίν, Φιγκερόα, Φορλάν.

Διαιτητής: Πέτερ Φρόεντφελντ (Σουηδία).

News 24/7

24MEDIA NETWORK