Λιόν – Ρεάλ Μαδρίτης

Λιόν – Ρεάλ Μαδρίτης
Τα θεωρητικά φαβορί του έκτου ομίλου ξεκαθαρίζουν, σε πρώτο χρόνο, τις διαφορές τους στο "Stade de Gerland". Η μόνιμη πρωταθλήτρια Γαλλίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φιλοξενεί τη εννέα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια δεν κατάφερε να σηκώσει κάποιο τρόπαιο και ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Βαντελρέι Λουξεμπούργκο, φιλοδοξεί εφέτος να πετύχει. Πάντως, αμφότερες οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να χαμογελούν όταν υπ' όψιν λαμβάνεται η παράδοση. Οι παίκτες του Ζεράρ Ουγέ είχαν συναντήσει τη Σοσιεδάδ στη φάση των "16" το 2003 και πέρασαν στα προημιτελικά με δύο νίκες (1-0). Από την άλλη, η Ρεάλ έχει αναμετρηθεί 14 φορές με γαλλικά συγκροτήματα και έχει νικήσει τις εννέα, έστω και αν κακός δαίμονας παραμένει η Παρί Σεν Ζερμέν (δύο αποκλεισμοί).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα προβλήματα δεν είναι σοβαρά στο στρατόπεδο των γηπεδούχων. Ο άλλοτε τεχνικός της Λίβερπουλ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του κεντρικού και ακραίου αμυντικού Αμπιντάλ, ωστόσο δεν έχει ιδιαίτερους πονοκεφάλους από τραυματισμούς ή άλλα απρόοπτα. Αμφίβολη πάντως παραμένει η συμμετοχή του στόπερ Κρις. Ο εν λόγω, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε καθαρή και βρίσκεται στην αποστολή. Το αν θα είναι στο βασικό σχήμα εξαρτάται αποκλειστικά από τον προπονητή του, δεδομένου ότι ο Μονσορό είναι λύση πρώτης γραμμής. Μία θέση παίζεται και στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο νεοαποκτηθείς Τιάγκο έχει αφήσει εξαιρετικά δείγματα και δεν αποκλείεται να προτιμηθεί εις βάρος του πολυδιάστατου αλλά και ασταθή Μπενουά Πεντρετί.

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης ταξιδεύει με δύο εξαιρετικά σημαντικές απουσίες. Ο αναντικατάστατος επιτελικός μέσος Ζινεντίν Ζιντάν χτύπησε στους προσαγωγούς κατά τη διάρκεια διεθνών υποχρεώσεων και έμεινε εκτός, δίχως οι πιθανότητες να είναι με το μέρος του έστω για τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής. Εξάλλου, ο εξαιρετικός στράικερ Ρονάλντο πληρώνει τις περσινές... αμαρτίες του, όταν είχε διαπληκτιστεί με τον Αλέσιο Τακινάρντι της Γιουβέντους, τον είχε κλωτσήσει και η κόκκινη κάρτα συνοδεύτηκε με ποινή δύο αγωνιστικών, αρχής γενομένης από την Τρίτη. Σχετικά με την ενδεκάδα, ο Πάμπλο Γκαρθία εποφθαλμιά τη θέση του κουρασμένου από τις υποχρεώσεις με την εθνική Αγγλίας Ντέιβιντ Μπέκαμ, ενώ ο νεοαποκτηθείς Σέρχιο Ράμος έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Παβόν για μία θέση στο κέντρο της άμυνας. Στην 20άδα βρίσκεται ο Τζόναθαν Γουντγκέιτ, μένει να δούμε αν θα κάτσει εν τέλει στον πάγκο.

Πιθανές συνθέσεις
Λιόν: Κουπέ, Ρεβεγιέρ, Κασάπα, Μονσορό, Μπερτό, Ζουνίνιο, Ντιάρα, Μαλουντά, Τιάγκο, Βιλτόρ, Κάριου.
Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ελγέρα, Ράμος, Κάρλος, Μπέκαμ, Γκράβεσεν, Μπαπτίστα, Γκούτι, Ραούλ, Ρομπίνιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK